Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anglia |
Wersja do druku |
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 08-11-2005, 13:13 Anglia
|
|
|
Kwestia wygląda tak. MOżliwe że w najbliższym czasie wyjadę na jakiś czas do Anglii i nie chciałbym napotkać na granicy przykrych niespodzianek.
Może mnie ktoś oświecić co można przez granicę do Anglii przewieźć a co nie?
W szczególności interesuje mnie czy mogą się uczepić do laptopa bo wiem że do anteny satelitarnej się czepiali... |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-11-2005, 13:29
|
|
|
oprogramowania na laptopie - jesli beda BARDZO paskudni, a moga. do jakiejkolwiek elektroniki od komorki w gore warto jest miec "akt wlasnosci".
"standard" - czyli alkohol/papierosy/nietorebkowana zywnosc jest albo ograniczony albo zabroniony
jeszcze "ilosc sztuk" - czyli to co wieziesz musi byc do twojego wlasnego uzytku albo musisz miec papiery (ale tu sie moge mylic) |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 08-11-2005, 14:02
|
|
|
Bianca napisał/a: | do jakiejkolwiek elektroniki od komorki w gore warto jest miec "akt wlasnosci". |
Laptopa kupiłem na Allegro a komórkę dostałem w prezencie, żadnych dokumentów na to nie mam (no na komórkę mam instrukcję obsługi, pudełko itp. ale żadnego paragonu itp też tam nie ma). Czyli co mam teraz prosić allegrowicza żeby jakieś oświadczenie napisał czy jak?? |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-11-2005, 14:19
|
|
|
do komorki sie w ogole nie powinni przyczepic - i nie tyle paragon co karta gwarancyjna. co do laptopa, nie wiem. jesli nie wyglada na nowy to moga sie nie czepiac ale glowy ci nie dam... teoretycznie to podpada pod "do uzytku wlasnego" i nie powinno byc problemow, w paktyce wiem od znajomych ze potrafi wygladac inaczej (i to ze ja problemow nie mialam o niczym nie swiadczy poniewaz lecialam samolotem na zaproszenie duzego banku z potwierdzeniem hotelu/zameldowania/etc - wiec na dzien dobry bylam traktowaan inaczej) |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-11-2005, 17:44
|
|
|
Przyjaciółka mojej siostry ze dwa miesiące temu z Anglii wróciła, pracowala jako au-pair... moge się podpytać, czy ma jakieś praktyczne rady :) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|