Propozycja |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-08-2006, 10:05 Propozycja
|
|
|
Wczoraj przeglądając czytelnię doszedłem do wniosku, że możnaby wprowadzić czysto kosmetyczną zmianę, dla ludzi mniej spostrzegawczych, mianowicie dodać do tych:
http://czytelnia.tanuki.pl/grafika/chapter_back.jpg
http://czytelnia.tanuki.pl/grafika/chapter_next.jpg
Buttonów napis "Następny/Poprzedni rozdział".
Jeśli uznacie to za głupi pomysł, to cóż - bywa :P
Edit:
Biorąc sobie do serca słowa Ave, twierdzącej, że woli, aby ktoś coś zrobił, niż chciał, żeby coś było zrobione sam przerobiłem buttony. Jeśli się spodobają, można ich użyć ;)
Chapter_next_2.gif
|
|
Plik ściągnięto 1104 raz(y) 4,03 KB |
Chapter_back_2.gif
|
|
Plik ściągnięto 1104 raz(y) 4,14 KB |
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Syrad
Dołączył: 10 Lip 2006 Skąd: Białystok (tam gdzie żyją smoki) Status: offline
|
Wysłany: 19-08-2006, 08:00
|
|
|
Zgadzam się. Lecz przy okazji mam pomysł i prośbe o przejżenie tematów na forum,gdyż niektóre z nich są powtarzane tematycznie, i usunięcie, bądż scalenie takowych.
Za błędy przeprzaszam.^^ |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-08-2006, 15:26
|
|
|
Keii - i niech cię Bóg błogosławi za jedyne słuszne podejście pod tytułem "sam zrobię". Przyciski zostaną zmienione w tzw. najbliższym czasie...
Syrad - porządki na forum będą wkrótce, moderacja właśnie wróciła z urlopu :3 |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 20-08-2006, 18:03
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | moderacja właśnie wróciła z urlopu :3 |
To znaczy, ta sumienna i sprawiedliwa część moderacji ;3
Bo tyrański moderatorus rex i jego meido patrol rozstrzeliwujący niebłagonadjożne posty w środku nocy był cały czas, i na razie wciąż tu jest ;P |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 31-03-2007, 12:30
|
|
|
o, myśle, że mogę tutaj zamieścić swoją propozycje.
mianowicie: czy do opowiadania można zamieścić ilość czytań? Przydałoby się osobom, które chcą wiedzieć jak bardzo popularne jest ich opowiadanie:P
widziałam taki zabieg na opowiadanie.pl - tam dokładnie jest napisane, ile osób czytało.
i co o tym sadzi tanukowa redakcja :P ? |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 31-03-2007, 12:35
|
|
|
W jaki sposób mierzona jest ta ilość czytań? Bo jeśli to "ilość wyświetleń", to wcale z czytaniami nie jest równoznaczna. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-03-2007, 12:51
|
|
|
ja jestem przeciw - po pierwsze tak jak mowi Keii, ilosc wyswietlen tekstu nie jest bynajmniej miara jego popularnosci. No bo jak moze byc popularny tekst ktory otworzylo i przeczytalo 100 niezaleznych osob.
po drugie, miernikiem popularnosci jest ilosc/jakosc ocen. Im wiecej (i im lepszych), tym tekst jest popularniejszy i (oczywiscie, zdaniem czytelnikow), lepszy. Jesli tekst wisi od dawna, i nie doczekal sie oceny - to prawdopodobnie jednak cos z nim nie tak (np. nie bardzo wyroznia sie w stosunku do reszty albo nie budzi wiekszych emocji). I ilosc wyswietlen w tym przypadku to cos w stylu "ilu osobom tekst nie dosc sie spodobal by go ocenily" (albo "ile osob zaczelo czytac i nie dotrwalo do konca, wiec nie wystawilo oceny") |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-03-2007, 16:55
|
|
|
Ja również jestem przeciw...to nie deviantart, gdzie ilość pagievewsów stała się już dla wielu de facto wyznacznikiem jakości. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-03-2007, 17:10
|
|
|
Przykro mi, ale ten sposób badania jakości opinii publicznej nie wchodzi w grę. Jak zauważył Keii, jest różnica pomiędzy "wyświetleniem" a "przeczytaniem".
Ilość wyświetleń może być duża - np. w granicach 500/mies. I co z tego wynika? A że ktoś otworzył tekst. A czy go przeczytał? Jak mamy to zmierzyć? Mierzyć ile czasu spędzono z otwartym okienkiem z tekstem?
Jakość tekstu mierzy się ocenami i komentarzami do niego, a nie ilością wyświetleń, które i tak nie są miarodajne.
Przykład:
W statystykach cały czas wisi na 1. miejscu z dużą ilością wyświetleń jeden i ten sam tekst, który NIE jest czytany przez te osoby, które wyszukały go w google. Skąd wiadomo? A bo w statystykach wisi także cały czas ta jedna fraza, pod którą wyświetla się w google. A osoby, które ją wpisują na pewno nie są zainteresowane czytaniem o dywanach i śmierciotulach...
Propozycja zostaje odrzucona. |
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 31-03-2007, 19:10
|
|
|
Ok, ja tylko spytałam :D rany, jeszcze chwila i byście mnie zjedli -_-' |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-03-2007, 19:25
|
|
|
Przecież pytałaś się co o tym sądzi Redakcja. Odpowiedź bez uzasadnienia chyba by nie miała racji bytu, czyż nie? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 31-03-2007, 22:55
|
|
|
Mam pytanie: a nie dałoby się tak wklejać statystyk, jak z anime? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|