Konwerter OGG na AVI |
Wersja do druku |
setsuna
|
Wysłany: 17-09-2006, 20:07 Konwerter OGG na AVI
|
|
|
Witam , potrzebuje programu który skonwertowałby filmy z formatu .OGG na .AVI lub MPEG znalazłem juz kilka programów , lecz nie pozwalały mi wybrać scieżki dzwiekowej i domyślnie konwertowały z pierwsza scieżką, ja chciałem tą drugą :P Program najlepiej w wersji Freeware ,ale moze takze być Shareware z góry dziekuje za pomoc :) |
_________________ "Life is eternal.A lifetime is ephemeral." |
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 17-09-2006, 20:28
|
|
|
jezeli nie przeraza cie linia komend to polecam mencodera który jest czescia mplayera :) |
|
|
setsuna
|
Wysłany: 17-09-2006, 21:27
|
|
|
Nie wydaje mi sie zebym potrafił posługiwać sie komendami najlepiej jakis program do którego wrzuce film i klikne "konwertuj" :D:D |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-09-2006, 20:02
|
|
|
Do wyciągnięcia ścieżki dźwiękowej, względnie usunięcia zbędnych możesz użyć VirtualDubMod . Jeśli masz zainstalowany encoder Lame MP3 (inaczej nie będzie dostępnych żadnych normalnych opcji kompresji dźwięku), możesz w programie od razu zrobić plik .avi. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Isil
|
Wysłany: 19-09-2006, 05:31
|
|
|
http://www.free-codecs.com/index.htm tutaj może coś znajdziesz |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-09-2006, 11:28
|
|
|
Crack napisał/a: | Do wyciągnięcia ścieżki dźwiękowej, względnie usunięcia zbędnych możesz użyć VirtualDubMod . Jeśli masz zainstalowany encoder Lame MP3 (inaczej nie będzie dostępnych żadnych normalnych opcji kompresji dźwięku), możesz w programie od razu zrobić plik .avi. | Nie tak do końca, bo .ogg zazwyczaj oznacza softsuby. Trzeba zrobić obejście - zdemuksować wybrane napisy, a dopiero potem wyłączyć wszystkie strumienie poza wideo i wybranym audio i zbudować .avi do którego będą używane wcześniej zdemuksowane napisy. W przypadku starszego ogm-a z ścieżkami xvid/mp3 lub vorbis powinno zadziałać nawet w trybie framecopy/direct stream copy, bez rekompresji audio i wideo. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
setsuna
|
Wysłany: 19-09-2006, 19:37
|
|
|
Crack napisał/a: | Do wyciągnięcia ścieżki dźwiękowej, względnie usunięcia zbędnych możesz użyć VirtualDubMod . Jeśli masz zainstalowany encoder Lame MP3 (inaczej nie będzie dostępnych żadnych normalnych opcji kompresji dźwięku), możesz w programie od razu zrobić plik .avi. |
Ten program jest dla mnie zbyt skomplikowany , a wogule to za duzo roboty ja mam ponad 100 odcinkow anime w tym formacie chcialem je zmienić na avi poniewaz ten ogg nie działa mi na odtwarzaczu DVD :( pozostaje tylko ogladać na kompie :/ |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 20-09-2006, 11:06
|
|
|
ROFL, też masz kurczę wymagania. Gdyby authoring i konwersje video były takie łatwe, nie istniałyby grupy fansuberskie. Nie były by potrzebne...
Na takie full auto, a i to pod warunkiem że OGGi są poprawnie zbudowane i ścieżki audio mają stosowne tagi, to musiałbyś sobie napisać skrypt w perlu i podawać toto do mEncodera. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-09-2006, 18:07
|
|
|
Inne rozwiązanie: jeśli zaraz po załadowaniu filmu w odtwarzaczu masz dobrą ścieżkę dźwiękową i właściwe napisy, można przepuścić film przez jednolinijkowy skrypt dla AviSynth i dowolny program do konwersji na .avi. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|