Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kraków dla początkujących |
Wersja do druku |
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 20-09-2006, 11:21 Kraków dla początkujących
|
|
|
Aktualnie mieszkam i pracuję w UK. Nie będę jednak ukrywał że chciałbym już rzucić to wszystko w diabły i wrócić... A mam zamiar po powrocie przenieść się do Krakowa właśnie.
I tu pojawia się moje pytanie. Wiem od totema (BTW wielkie dzięki!) że powinno mi się udać znaleźć pracę. Na jakie i jakiej wysokości wydatki muszę być przygotowany zanim to się stanie? Czyli inaczej mówiąc: ile powinienem mieć na koncie by móc myśleć o powrocie i przeniesieniu się do Krakowa? Chciałbym mieć orientację w sytuacji zanim zrobię cokolwiek konkretnego. |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-09-2006, 11:34
|
|
|
No kurczę, pechowo, że teraz o to pytasz... Ja tematu w ogóle nie śledzę, ale jakiś czas temu w Wyborczej widziałam całkiem sensowny poradnik "dla wracających" - co, gdzie i kiedy należy załatwiać, jakie papierki są do czego potrzebne i tak dalej. Ale niestety nie bardzo umiem to odkopać na ich portalu, a wersja papierowa na pewno już dawno poszła na makulaturę. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 20-09-2006, 11:51
|
|
|
Przydałoby się coś takiego ale mi w zasadzie chodziło o kwestie finansowe. O formalnościach mogę się dowiedzieć na miejscu, a jeśli nie zmieszczę się w kosztach to klapa. To właśnie konkretnie mam na myśli. Ile mnie będzie mniej więcej kosztować przetrwanie w Krakowie do czasu znalezienia pracy? Przy czym ofkz chodzi mi o wszystkie koszty, nie tylko o jedzenie. Nie chcę zostawać w UK dłużej niż to jest potrzebne, mam już wyżej uszu tego kraju i jego mieszkańców... |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|