Dragon Ball the Movie! |
Wersja do druku |
PrinceVejita
I'm only one...
|
Wysłany: 16-10-2006, 16:47 Dragon Ball the Movie!
|
|
|
Słuchajcie doszły mnie słuchy że Chinczycy chcą zekranizować anime Dragon Balla!!!
Ma ktoś więcej informacji na ten temat? Jeśli tak to napiszcie!!!! |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 18-10-2006, 11:05
|
|
|
plotka... i do tego ma z 2 lata prawie... widzialam nawet " zdjecia z planu... " |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Gotenks
010101010101
|
Wysłany: 13-07-2007, 17:07
|
|
|
Chinczycy i ekranizacja DB!?
Tak, ja wiem cos o tym :-P
Rzeczywiscie nakrecili taki film, ale bylo to pare lat temu... w 1989 dokladnie.
Wiem, ze stary temat, ale moze kogos zainteresuja :p |
_________________ cytaty z anime mang
| DragonBall |
|
|
|
|
Goodcat
Misuzu Fan
|
Wysłany: 06-11-2007, 22:44
|
|
|
Trailer 1 [Cast]
Trailer 2 [Posters]
Trailer 3 [Movie Scene]
Jeśli miałoby to wygladać tak jak w tym trzecim filmiku, to już widzę jaka będzie lipa z tego. Jakby jednak miałoby coś takiego powstać, to i tak wiadomo, że film bedzie raczej miał znaczenie finansowe, a nie kinomatograficzne |
|
|
Dante Dy`nei
Da Drought
|
Wysłany: 06-11-2007, 23:29
|
|
|
Przy dzisiejszych możliwościach można było by spokojnie zrobić film DBZ, na wysokim poziomi technicznym. Jedyna rzecz jakiej sobie nie wyobrażam to aury. Poprostu jeszcze w żadnym filmie nie widziałem niczego podobnego ... może gdzieś już było, nie wiem.
Z tych trailerów wyżej w Cast, jest kilka aktorów którzy przypasowali idealnie moim zdaniem, np. Vina Diesela jakby pomalować na zielono to byłby dobrym Piccolo, z tym, że jest jednak za niski jak na niego. Martin Klebba jako Krilan z wyglądu pasuje nieźle, ale nie znam kolesia. Yajirobe - Jack Black idealny strzał. Anthony Anderson jako Mr. Popo mógłby być, ale to raczej nie w jego stylu rola ... Pat Morita jako Roshi też bardzo dobry wybór. Herkules - Arnie nie jest taki zły, ale ja bym proponował raczej Hulka Hogana.
Największe niewypały to moim zdaniem ... Mój ulubiony bohater z serii - Trunks grany przez Dicaprio, Danny DeVito jako Krilan ... przecie to stry chłop już jest ... Alba jako Bulma zupełnie mi niepasuje, Eliza Dushku - Chi Chi, też nie pasuje, wogóle w rolach damskich obsadziłbym azjatki :D |
_________________ Stop bein' rapper racists, region haters
Spectators, dictators, behind door dick takers
It's outrageous, you don't know how sick you make us ...
But this is Southern face it
If we too simple then y'all don't get the basics |
|
|
|
|
Goodcat
Misuzu Fan
|
Wysłany: 07-11-2007, 07:29
|
|
|
Dante Dy`nei napisał/a: | Poprostu jeszcze w żadnym filmie nie widziałem niczego podobnego ... może gdzieś już było, nie wiem. |
Było chyba w "Dragon Tiger Gets"! |
|
|
Malwinka25
|
|
|
|
|
LoveGoku
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:15 ;/
|
|
|
Kurde... ale to nigdy nie pobije Animowanego Dragon Ball'a. Przecież ten film nie złoży w kupe całego DBZ.... ;/ |
_________________ [attach]attachmentid[/attach]
[attach]12345[/attach] |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:45
|
|
|
Ale to nie ma go ani pobijać, ani nawet opierać się na serii Z. To w założeniu swobodna i zhollywoodowana adaptacja pierwszej serii. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Spaidi
Let's Go Soul~!?
|
Wysłany: 30-01-2009, 16:01
|
|
|
fani db sie zebrali :P
Zgadzam sie z przedmowca, to ma byc bardzo luzna adaptacja
Tu jest link do oficjalnej strony
http://dragonballthemovie.com/
Powiem tak, ze pojde chetnie na to do kina, zobacze co to xD Jestem raczej optymistycznie nastawiony, ufam amerykanom. |
_________________ I am not a Hero.
Hero always died.
I am a little legend.
Legend never die.
|
|
|
|
|
Ryuzaki
Smok Samurai
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-01-2009, 17:05
|
|
|
Keii napisał/a: | Ale to nie ma go ani pobijać, ani nawet opierać się na serii Z. To w założeniu swobodna i zhollywoodowana adaptacja pierwszej serii. |
Nie ma to jak powiew zdrowego rozsądku. :) Męczące są argumenty w stylu "Ten film jest zły, bo nie jest dokładnie taki jakim chciałbym go widzieć" |
_________________ 10 razy upaść, 11 razy wstać... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-01-2009, 17:13
|
|
|
To był zdrowy rozsądek zanim zobaczyłem trailer. Teraz jestem pełen złych przeczuć i uważam, że gdyby zmienili imiona bohaterów i usunęli kilka rekwizytów (kule, kamehameha), mogłoby się toto równie dobrze nazywać Mortal Kombat 3. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 30-01-2009, 18:07
|
|
|
Keii napisał/a: | To był zdrowy rozsądek zanim zobaczyłem trailer. Teraz jestem pełen złych przeczuć i uważam, że gdyby zmienili imiona bohaterów i usunęli kilka rekwizytów (kule, kamehameha), mogłoby się toto równie dobrze nazywać Mortal Kombat 3. | Oj, chyba nie będzie aż tak źle? Już MK 2 był tragiczny. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 03-02-2009, 10:43
|
|
|
po obejrzeniu trailera mogę się tylko przyczepić do tego, że goku nie ma ogona i nie jest małpą... |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 03-02-2009, 11:26
|
|
|
W Internecie pojawiła się francuska wersja trailera z kilkoma nowymi ujęciami i piosenką przygłuchej Ayumi Hamasaki. Filmu oceniać nie będę po zwiastunie, bo jakby nie było ogólny odbiór całości i tak będzie inny, a nastawiać się negatywnie na wstępie nie mam zamiaru, bo i po co? Powiem tylko tyle, że piosenka wpada w ucho i jak tak teraz słucham to nawet pasuje, chociaż jak słuchałem jej osobno to miałem ku temu wątpliwości. Co do języka trailera - nie chciałbym oglądać filmu po francusku, źle mi się to kojarzy.
Click
Edit: Trailer został z powrotem podmieniony na wersję poprzednią (bez muzyki i nowych scen) |
|
|
|