Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Życie jest anime, czyli coś się zaczyna - Komentarze |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-11-2006, 00:07 Życie jest anime, czyli coś się zaczyna - Komentarze
|
|
|
To jest temat dość niezbędny przy prowadzeniu questa - wszystkie wyjaśnienia, komentarze i dyskusje wyjaśniające powinny znaleźć się tu, nie w samym quescie. Kilka innych porad:
1) ktoś koniecznie powinien zrekapitulować, co wydarzyło się do tej pory i w jakim kierunku powinno się potoczyć nim akcja ruszy do przodu; najlepiej tutaj;
2) starajcie się nie przepychać w stylu "trafia cię piorun i zabija->a nie, bo go odbijam i zabija ciebie-> a nie bo tak"; jeśli istnieje zagrożenie, że ktoś chce poprowadzić akcję w innym kierunku należy to pierwej wyjaśnić, potem dopiero pisać;
3) długie posty są dobre;
4) <robienie narracji w dziwnym stylu graficznym jest złe>;
5) należy przede wszystkim szanować pozostałych użytkowników i nie ignorować tego, co napisali, czy to przez "wydawało ci się" itp., czy to przez nie uzględnianie ich postów w swoich fragmentach;
6) Tutaj macie zasady zabawy. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 19-11-2006, 02:32
|
|
|
Cóż, powinienem wiedzieć od początku, jak to się skończy. Uczestniczenie w zabawie przestało mi odpowiadać, a to z tej przyczyny, że uczestniczenie w forumowych opowiadaniach nigdy mnie nie bawiło. Nie nadaję się do tego, nigdy się nie nadawałem i nigdy się nadawał nie będę, nie widzę bowiem sensu bawienia się w coś, co jest tak skomplikowane. Wolę po prostu pisać swojego fica. Dopóki nie było całej tej formalnej otoczki, było nieźle. W obecnej chwili ciągnięcie tego niemiłosiernie by mnie męczyło, a nie o to chodzi.
Jestem tu zbędny, moje pojawienie się w tym temacie od początku było błędem z mojej strony. Niniejszym naprawiam ten błąd. Miłej zabawy życzę.
Żadnych złośliwych komentarzy proszę. |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2006, 11:58
|
|
|
<łapie pelerynę i nie puszcza> to ma być zabawa, nie obowiązek. Co szkodzi spróbować? To od pisania fika się wiele nie różni. Poza tym, potrzebujemy Ciebie! Nie zostawiaj nas! Nie!!!
Kwestii formalnych: jedziemy questem poważnym czy bawimy się jak dotychczas? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-11-2006, 12:09
|
|
|
Sugeruję bawienie się, ale nieco bardziej zorganizowanie niż dotychczasowo. W przeciwnym wypadku skończy się to paru stronach, bo ludziom zwyczajnie znudzi się bieganie w kółko. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 19-11-2006, 12:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2006, 12:11
|
|
|
Idąc w tym kierunku, zaczynam knuć. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 19-11-2006, 13:44
|
|
|
Sm00k napisał/a: | Poza tym, potrzebujemy Ciebie! |
Do czego, do siedzenia pod ścianą? Przekroczyłem swoje kompetencje i tylko dlatego było mnie widać. A postać, która niewiele robi nikomu nie jest potrzebna.
Ale niech ci będzie sm00ku. Na razie i tak siedzę pod drzewem. Może się spod niego ruszę a może i nie, zależy od tego jak to wszystko będzie wyglądało w praktyce. Ale na pewno nie dodam ani jednego posta więcej, dopóki nie będę pewien na czym stoję.
EDIT: dodam tylko, że szanse na to że będzie mi się chciało w to bawić nadal oceniam jako marne. Mojej postaci i tak nie widać, więc w fabule to nie przeszkodzi. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:00
|
|
|
Ale dla fabuły jest konieczna, to raz. Dwa, my tego z obowiązku nie robimy, ino dla dobrej zabawy. A stanie pod drzewkiem może stać się nową świecką tradycją. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:33
|
|
|
Dobra, skoro tak twierdzisz. Tylko że o ile wiem to fabuły praktycznie nie ma jak więc mogę być konieczny do czegokolwiek?
Jak napisałem wyżej - dopóki nic konkretnie nie wiadomo to ja nie mam zamiaru czegokolwiek pisać. Inaczej znowu się komuś nie spodoba i znowu ja się dowiem o wszystkim ostatni. Na wróżkę się nie piszę więc i zgadywać nie mam zamiaru. Najpierw ustalcie o co tu biega i jakie są ogolne plany na przyszłość, żeby było wiadomo czego mamy się trzymać. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-11-2006, 17:33
|
|
|
Mam pytanie: to ja mam byc Zlym Generalem Zlego Imperium czy Szefem Wywiadu - Mentorem Glownych Bohaterow? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2006, 20:34
|
|
|
Apagae! Głównym złym jestem ja. Lila jest nieszczęsną ofiarą złego, reszta zaś może ją odbijać. Oczywiście, jeśli ktoś chce przejść, na własciwą stronę mocy, to zapraszam. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2006, 22:51
|
|
|
Zeg, bądź Zuy. Po stronie dobra ironii i przepakowania dość ^^
Właściwa strona mocy? Ci, którzy mają fajniejsze zabawki. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-11-2006, 22:53
|
|
|
O! O! Właśnie.
Obaj jesteście potrzebni.
<Wyciąga Mroczną Dłoń>
Najlepiej będzie, jeśli zaczniecie współpracować, a z czasem pokłócicie się, przyczynę znajdziemy :)
Wilku, zadbałem o stosowne dla Ciebie ENTREE xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 20-11-2006, 00:53
|
|
|
No i właśnie natrafiłem na dość radykalną przeszkodę dla której moje pojawienie się jest raczej niemożliwe, nawet jeśli tego chce sm00k. O ile dobrze zrozumiałem całość, to właśnie spłonąłem na stosie. A ponieważ nie mam postaci w Multiświecie, nigdzie nie jest powiedziane, że mogę to przeżyć. W obecnej sytuacji istnienie moje w ficu jest raczej przesądzone. Nie widzę możliwości pojawienia się tak, żeby pozostać w zgodzie z postem totema (moje można spokojnie pominąć, i tak nic z nich nie wynika).
W sumie nawet lepiej. I tak się zgodziłem tylko dlatego, że sm00k tego chciał. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-11-2006, 01:37
|
|
|
Niech ktoś go zmiotką zbierze i instanta zrobi.....>] |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 20-11-2006, 02:12
|
|
|
Gdybym jako bazę dla swojej postaci przyjął Archangela (a taki miałem zamiar) to ogień na nim nie robi wielkiego wrażenia. Spala go, i owszem, ale jego ciało i tak na powrót składa się z atomów. Ale to byłoby dodawanie nowych elementów w toku opowiadania, a to - jak można wyraźnie przeczytać - jest zabronione.
Tak więc pozostaje mi poczekać aż zbierzecie Smocze Kule. :> |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|