Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co tam panie piszą w prasie fantastycznej? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-12-2006, 13:09 Co tam panie piszą w prasie fantastycznej?
|
|
|
Dziś zgrzeszyłem przeciwko porfelowi dokonując zakupu impulsywnego Nowej Fantastyki (numer 1/2007). Uczyniłem to, bowiem na stronie 11 opublikowano w niej długi artykuł imć. Dukaja pod tytułem "Krajobraz po zwycięstwie: Fantastyka A.D 2006".
Autor omawia dość szczegółowo i obszernie sytuacje polskiego rynku fantastycznego z perspektywy osoby siedzącej w książkach, co ciekawe poruszając kilka kwestii (wzrost znaczenia internetu, spadek znaczenia gazet, postępujące urynkowienie branży etc.) o których części userów na naszym forum zdarza się tak często marudzić.
Czytał ktoś?
Jeśli nie, to polecam, naprawdę warto. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2006, 22:34
|
|
|
Czyj artykul? Bo brzmi ciekawie... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-12-2006, 15:36
|
|
|
Autorem jest Jacek Dukaj. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-01-2007, 10:18
|
|
|
Cytat: | postępujące urynkowienie branż |
Branża urynkowiła się już kilka lat temu i chwała jej za to, bo nic gorszego niż sytuacja, w której wydaje się tylko kolegów swoich kolegów zaś o wydaniu decyduje publikacja w fantastyce i widzimisie pana Parowskiego. Dziś mamy kilka wydawnictw i jako taką konkurencję. Fakt, że wielu wciąż chętniej kupuje nazwiska a nie książki, ale to dość powszechna sprawa. |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-01-2007, 22:47
|
|
|
Tak się tylko pochwalę, że ja czytałam, po tym jak Zeg tak zachwalał i akurat kanapa w Empiku się zwolniła XD I muszę przyznać, że rzeczywiście warto - niezwykle trafne spostrzeżenia.
Zwłaszcze ta część w zakończeniu o autorach z prawdziwym potencjałem, którzy w swej skromności chowają się pod biurka, i tych bezczelnych, którzy skrupułów nie mają i wypuszczają nie zawsze ciekawe pozycje... So true~ |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|