Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jak powiększyć swoją kolekcje Anime |
Wersja do druku |
Grafone
Buszujący w zbożu
|
Wysłany: 19-01-2007, 12:55 Jak powiększyć swoją kolekcje Anime
|
|
|
Skąd bierzecie anime? Spodziewam się że większość forumowiczów ściąga z sieci ( nie będę tu polemizował nad legalnością takiego sposobu by nie powielać regulaminu forum), część na pewno bierze z czasopism takich jak "Kino Domowe" lub kiedyś dawno "Mangazyn" i jego Arjuna za 60zł ( kupiłem chociażby tylko po to by wspierać MrJediego i jego redakcje, cóz nie udało się). Nie którzy pewnie nagrywają z Hypera lub kiedyś z GameOne (leciała tam Iria) lub z innych kanałów np. VOX, CN, Polonia1 itp itd. A jeszcze inni kupują wysyłkowo lub w empiku albo media markt (ah te ceny sprzedaj rodziców kompa dom siebie,a będzie cię stać na co chcesz:)). Ale czy istnieją inne sposoby (powiedzmy że legalne) zaopatrzenia się w ulubione tytuły?? Np jakaś wymiana? A allegro może tam kupujecie?? Czy może na konwentach? (cóż mieszkam w łodzi a tam konwenty wyzdychały). Piszecie jak macie jakieś pomysły? Może mnie olśnicie i nie tylko mnie:) |
_________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes... or should I? |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 19-01-2007, 13:02
|
|
|
Jesli jest jakas krótka seria, film, OAV albo po prostu chce obejrzec pierwszy odcinek, czy mi się wogóle podoba to na wiadomej-stronce po prostu ładuje sobie ten kawałek i patrze, czy warto. Zazwyczaj na niej dosyc szybko ostatnio usuwaja tytuły zlicencjonowane. Poza tym, ze transfer wolny mam, to po prostu proszę kolezanke (forumowiczke nota bene, dzieki Ci za to wielkie ^_____^) by mi nagrała ze swoich zbiorów. Zresztą, zazwyczaj zanim zlicencjonują coś w Polsce, to ja juz to mam. Chciałabym kupowac oryginalne DVD, bo wiadomo, jakos zazwyczaj nieporównanie lepsza, dzwiek tez i dodatki czesto są, ale cóz, nie stać mnie. Mogłabym juz wysupłac na te 1 DVD, ale wiekszosc serii wychodzi na 5-6. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-01-2007, 13:22
|
|
|
Grafone napisał/a: | Np jakaś wymiana? A allegro może tam kupujecie?? Czy może na konwentach? (cóż mieszkam w łodzi a tam konwenty wyzdychały). Piszecie jak macie jakieś pomysły? Może mnie olśnicie i nie tylko mnie:) |
Wymiana anime, konwenty podpadają pod punkt drugi regulaminu, tak więc tego tematu proszę nie kontynuować. Zawsze można użyć google.pl |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 19-01-2007, 13:24
|
|
|
Najlepiej korzystaj z dobrych stron z direct-downloadem, a tekże z najbardziej uznanych stron torrentowych. (Adresy podam na pw, jak chcesz!). Oczywiście polecam także kupować w internetowych sklepach ORYGINALNE wersje, których też trochę posiadam.
A teraz co nieco, o bezsensownym kolekcjonowaniu anime:
Po pierwsze "zwiększanie kolekcji" nie świadczy wcale o tym, czy ktoś jest otaku. Zauważyłem, że ludzie mają po 400 tytułów, inni po 300, a o anime nie wiedzą nic (bo obejrzeli z tego zaledwie parę tytułów). Ja osobiście mam około 600GB anime, a na spisie zawarte są serie obejmujące jedynie około 300 GB. Robie tak, gdyż dla mnie nie liczy się kto ma większy spis, ale ile kto obejrzał. Dla tego też, na moim spisie znajdują się tylko w całości obejrzane przeze mnie serie i wcale mi nie zależy na tym, aby moja lista anime była długa jak Biblia. Naprawde mam nadzieję, że weźmiesz sobie do serca moje słowa i nie staniesz się zwykłym "zbieraczem", ale "oglądaczem" anime.
POzdrawiam. =) |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 19-01-2007, 13:28
|
|
|
Czyli jak rozumiem, ten link w podpisie jest lista nielegalnych anime na wymianę?
Jeśli tak, to proszę go usunąć z podpisu.
IKa |
|
|
|
|
|
Grafone
Buszujący w zbożu
|
Wysłany: 19-01-2007, 13:33
|
|
|
Jeżeli chodzi o moją kolekcje która jest raczej znikoma mimo że interesuje się anime od mniej więcej potopu szwedzkiego:) To raczej mam na myśli powiększenie mojej kolekcji o określone tytuły których szukam od dawna i które obejrzał bym po kilka razy ze zrozumieniem tak jak wszystkie które posiadam. Więc następnym razem więcej wiary w ludzi:) |
_________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes... or should I? |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-01-2007, 13:55
|
|
|
Aniem Gej wydaje coraz więcej tytułow, do tego dochodzi Aniem Visual, który ostatnimi czasy spuścił nieco z cen. Poza tym polceam szukać na allegro czy w empikowej ofercie zagranicznej.
Sam korzystam z pewnej strony (linka nie podam, bo nie wolno), która publikuje anime przed ich zlicencjonowaniem na zachodzie lub tez takie, które jeszcze nie zostały zlicencjonowane.
Co do emuli i tego typu wynalazków jestem średnio przekonany, bo 2/3 ściąga sie w językach mi obcych. Poza tym i tak nie mam czasu, aby oglądać tyle ile bym chciał. |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 19-01-2007, 13:57
|
|
|
IKa napisał/a: | Czyli jak rozumiem, ten link w podpisie jest lista nielegalnych anime na wymianę?
Jeśli tak, to proszę go usunąć z podpisu.
IKa |
Nielegalnych? A czy ja powiedziałem, że na liście umieszczam nielegalne tytuły. A o wyminie to nie ma mowy. Za pomówienia są też paragrafy...=)
A co do Gafone:
wyśle Ci pw z adresami... |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-01-2007, 14:16
|
|
|
FranzKafka napisał/a: | A co do Gafone:
wyśle Ci pw z adresami...
|
DOŚĆ!!!
Temat zamykam za drugi punkt regulaminu, a jesli FranzKafka jeszcze raz wspomni o czymś, co choćby skojarzy mi się z piractwem, to wsadze mu osta z tego samego punktu |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 19-01-2007, 14:29
|
|
|
Kafka. Kłócić się z tobą nie zamierzam. I proszę o nie straszenie mnie tu paragrafami, bo wczoraj się nie urodziłam i idiotką nie jestem. Jeśli mi pokażesz oryginalne opakowania i faktury zakupu ze sklepów internetowych/zwykłych ze wszystkim wylistowanymi seriami to cię publicznie przeproszę za niesłuszne podejrzenia.
Temat zostaje zamknięty jako sprzeczny z drugim punktem regulaminu.
Wszelkie sprawy tego typu proszę załatwiać na priwie.
IKa
Wredna Biurkoratka. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-01-2007, 15:35
|
|
|
Przypominam, że moderacja też ludzie i to ludzie, którzy naprawdę nie lubią być brani za idiotów. Powtarzam jeszcze raz: chodzi nam o uniknięcie problemów prawnych. Prosimy dyskusje o ściąganiu i wymianie anime pozostawić do prywatnych kontaktów.
Użytkownik FranzKafka: próbowałam wcześniej przymknąć oko, ale jak widać, nie dało się. Link z podpisu został usunięty i prosimy o nie podawanie go ponownie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|