FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  a bo ja próbuje być sarkastyczny...
Wersja do druku
Nezumi Płeć:Mężczyzna
Wieczny i Nieskończony

Status: offline
PostWysłany: 26-03-2007, 13:20   a bo ja próbuje być sarkastyczny...

Dembol napisał/a:
Depresja jest dla nadwrażliwych mięczaków, którzy nie potrafią zrozumieć, że życie jest za krótkie, żeby się je marnować na zadręczanie się z jakiegokolwiek powodu.

zapalenie płuc jest dla mięczaków z kiepskim układem immunologicznym, którzy nie potrafią zrozumieć, że życie jest za krótkie, żeby się je marnować na chorowanie z jakiegokolwiek powodu

For IKa:

Cytat:
Przepraszam, bo już nie mogę wytrzymać, ale jak to jest, że oglądacie tyle anime (które to niektóre jest prawdziwą katorgą i ze mnie np. taki typ, że jak mnie zaczyna drażnić to nie daje dalej szans), potem piszecie wartościowe recenzje, a na rynku znajduje się jakaś gromadka i wydaje anime'owe/mangowe (nie wiem nawet dokładnie jakie) pismo i być może na tym zarabia.

Oczywiście rozumiem, że może Was aż tak to nie interesuje, no ale wg mnie są niezłe możliwości. Wielu użytkowników korzysta z Waszego forum, z Waszych recenzji itp. Co więcej możnaby pozostawić forum, anime-serwis jako reklama i dodatek (przykład PSX Extreme), a nawet udostępniać coś ekstra poprzez jakieś kody w docelowym piśmie. No tutaj kupa roboty ze zorganizowaniem tego wszystkiego itd., ale ten pomysł wpadł mi do głowy już jakiś miesiąc temu i myślę, że ujawnić "go" ma "on" do tego prawoXD

Pozdro

achiever

for Ave:
Cytat:
Witam,

Doceniamy zainteresowanie naszymi wysiłkami wkładanymi w stronę Tanuki.pl. Zgadzam się także, że nie zawsze recenzent ogląda to, co mu się podoba i potem próbuje z tego z mozolem stworzyć dobrą i pelnowartościową recenzję, zamieszczoną na Anime-Tanuki.
Oczywiście, na polskim rynku M&A są także ludzie próbujący tworzyć pisma poświęcone Anime i Mandze, w których również zamieszczają recenzje anime, mang czy innych, okołojapońskich wydarzeń. Nie oszukujmy się jednak, w chwili obecnej nie istnieje żadne czasopismo z prawdziwego zdarzenia, pominąwszy wydawane fanziny (vide "Otaku"). Jeśli proponujesz nam wydawanie czasopisma zawierającego recenzje (ponieważ PMka była jednak dosyć chaotycznie napisana), do którego dodatkiem byłoby Forum (tak w jak śp. Mangazynie czy Kawaii), a strona Anime-Tanuki pełniłaby role wabika lub strony z reklamami - to nasza odpowiedź brzmi nie.

Po pierwsze, wbrew temu, co powszechnie zdaje się sądzić, wydawanie czasopisma (powtarzam, czasopisma a nie fanzinu), wymaga sporych nakładów finansowych oraz sporych nakładów czasu, a tym w chwili obecnej żadne z nas nie dysponuje w nadmiarze. Zarejestrowanie działalności gospodarczej, wynajęcie pomieszczeń biurowych, druk, skład, redakcja i właściwa korekta nadsyłanych tekstów, oraz nakłady poniesione chociażby na zakup odpowiedniego sprzętu bądź sprowadzenie interesujących tytułów - to tylko nikły procent problemów, z którymi boryka się przeciętny wydawca. Bo wydawcą byśmy musieli być, jeśli chcielibyśmy zachować wpływ na całokształt wydawanego periodyku (znów przykład śp. Kawaii). Co więcej, należałoby zatrudnić dodatkowo nowych redaktorów, korektorów i recenzentów, a w grę wchodzi tu już wynagrodzenie, składki zdrowotne, opłacenie Urzędu Skarbowego itd., przy czym nikt nie zagwarantuje, że teksty będą na równie wysokom poziomie, jak aktualnie. Dodatki typu "recenzje tytułów powiązanych z tym tytułem znajdziesz na Anime-Tanuki, po wpisaniu kodu XYZ lub wysłaniu płatnego SMSa pod numer..." są, powiedzmy szczerze, dosyć paskudną zagrywką w stosunku do wiernych fanów.

Po drugie - w dobie szybko rozwijającego się społeczeństwa teleinformatycznego, rola medium papierowego schodzi na dalszy plan. Większą szansą na uzyskanie czytelników jest publikowanie w interencie. Przy czym Tanuki.pl z wysokimi statystykami oglądalności i regularnymi publikacjami, plasuje się na czołowym miejscu wśród portali zajmujących się A&M. Co więcej, jak widać odpada część dotycząca druku, kolportażu, rejestracji czy wynajęcia pomieszczeń, a dzieki zgranemu zespołowi, recenzje stoją na wysokim poziomie.

W chwili obecnej nie planujemy poszerzenia działalności o czasopismo/fanzin. Jeśli natomiast zaistniałaby możliwość sklonowania poszczegółnych członków redakcji - to może taką możliwość rozważymy.

Pozdrawiam

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu