Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dungeon Siege |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-07-2007, 17:50 Dungeon Siege
|
|
|
Przejżałem to podforum i nie znalazłem tematu o DS. Zakładam, bo chciałem się Was zapytać, czy warta grzechu. Można kupić wraz z dodatkiem za 25 zł, więc cena jest kusząca, a chętnie zagrałbym sobie w coś, co nie wymaga kontroli setek jednostek i przebijania się przez tysiące stron tekstu. Grałem kiedyś w demko, które mnie od DS odwiodło, bo grało mi się bardzo fajnie, w godzinkę przeszedłem całe i na ekranie ukazał się napis "właśnie przeszedłeś 10% gry". Prawda li to? Taka krótka ta gra? Ogółem mówiąc zapraszam do wypowiedzi. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 08-07-2007, 19:03
|
|
|
Mnie właśnie demo zachęciło, na początku grało się bardzo fajnie, świetna muzyka, niczego sobie rozgrywka, oryginalne prowadzenie rozwoju postaci. Niestety po 15-20 godz. grania, zaczęło się robić monotonnie. Cała rozgrywka przypominała tą z Diablo, ale byłą zbyt nudna żeby chciało się ją przejść. W efekcie, całkowicie znużony doszedłem do ostatniej lokacji, ale nie chciało już mi się przez nią przedzierać i ostatecznie nie przeszedłem gry (sprawdziłem jak się skończy i włączyłem kody przed odinstalowaniem, wiem że to głupie/"niedorajdowate" z mojej strony, ale wiedziałem że już do niej nie wrócę, a nie chciało mi się specjalnie tracić klilkunastu godzin na dopakowywanie postaci tylko po to by pokonać głównego bossa ). Moim zdaniem nie warto wydawać kasy.
Kumpel pograł znacznie krócej, właśnie jakieś 15-20 godz., jeśli ten czas Cię satysfakcjonuje to możesz kupować.
CDA dało jej 10, musieli dostać grubą kopertę od Microsoftu. |
|
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 08-07-2007, 19:54
|
|
|
<Ja to dzisiaj tylko tak na chwilkę wpadam>
Co Dungeon Siege to problem z tą grą polega na tym że właściwie twoja rola jako gracza ogranicza się tylko do biegu z drużyną ciągle do przodu i wybierania coraz potężniejszych itemów i w sumie nic więcej - słowem straszna monotonia przeradzająca się stopniowo w nudę - sytuację ratuje tylko grafika, muzyka i bardzo wydajny silnik graficzny. Sama rozgrywka staje się w pewnym momencie tak beznadziejna że pomimo grania z bratem ciotecznym na zmianę, gry nie ukończyliśmy - dobrnęliśmy gdzieś do jakiegoś zamku i dało się wyczuć że to prawie koniec ale absolutny brak motywacji zrobił swoje ;P.
Słowem nie polecam, granie w tą grę to jak nawiązanie poważniejszego związku z głupią dziewczyną - uwierz w obu przypadkach zdrowy rozsądek podpowiada "skończ na demie";).
Wszczebrzeszyn napisał/a: | CDA dało jej 10, musieli dostać grubą kopertę od Microsoftu. |
Pamiętam tą euforyczną recenzję o ile pamiętam z 8-10 stron, znak jakości i zapewnienia że jest to gra która starczy na długie lata - totalna bzdura. |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-07-2007, 02:45
|
|
|
W DS jeden grałem godzinę-dwie i powiem szczerze, znudziła mi się.
W DS2 jakieś 40 minut w trybie multiplayer z kolegą - to samo... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Takius-kun
Dołączyła: 10 Sie 2007 Skąd: się biorą dzieci? Status: offline
|
Wysłany: 11-08-2007, 13:16
|
|
|
Ja mam z dodatkami przeszłam całe na trudnym poziomie i jest bardzo łatwe. Bardzo mi sie podoba. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|