Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Moderacja Multiświata |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-07-2007, 12:45 Moderacja Multiświata
|
|
|
Multiświat, przez bardzo długi czas kompletnie zdechły, zaczął sobie odżywać. Chaotyczny i zaśmiecony jak zawsze, ale mimo wszystko jest i działa. Zaczęłam się ostatnio zastanawiać, czy nie przydzielić niejakiej Avalii moderatorstwa tylko tego działu.
W zasadzie dobrze jest, żeby moderator był obiektywny. W przypadku Multiświatu jednak sprawa jest delikatna, bo trzeba brać pod uwagę, czy coś jest np. kłótnią między postaciami, czy między użytkownikami, czy to jeszcze tolerowana dyskusja, czy już offtop do wycięcia/wytępienia - i z punktu widzenia osoby niezaangażowanej (a cała moderacja jest silnie niezaangażowana) to bywa trudne. Nie wspominając o tym, czy komuś się chce akurat przez ten śmietnik przekopywać. Oczywiście moderacja ogólna dalej ma tam władzę, ale może przydałby się jeszcze jeden "szczebel", niejako bliżej ludzi. Avalia już ładne parę razy kontaktowała się ze mną w sprawach Multiświatowych, zna dobrze ekipę i nie wdaje się w awantury, więc wydaje mi się, że mogłaby się nadawać do tej roboty.
Osobną kwestią jest, czy w związku z tym powinna dostać dostęp do Tajnego - ja w tej chwili nie widzę przeciwwskazań, ale Wasza opinia mi się przyda. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-07-2007, 13:21
|
|
|
Avalia wygląda na osóbkę kompetentną i orientującą się co gdzie kto i z kim w aktualnym Multiświecie. I co więcej udziela się tam o wiele więcej niż reszta aktualnych moderatorów.
Ja szczerze mówiąc nie mam zbytniej ochoty przedzierać się przez questy i dokładnie ich czytać - wystarczy mi pobieżne zerknięcie, czy się nie zabijają.
Nie mam nic przeciwko, żeby Avalia dostała minimoda na Muliti.
Natomiast znam przynajmniej jedną osobę, która przybiegnie z pretensjami o tego moda. Niestety, nie jest ona jedynym użytkownikiem na forum i dostosować się będzie musiała. A w perspektywie mając do wyboru Lilę i Avalię, to jednak wybieram Avalię jako bardziej dojrzałą. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-07-2007, 13:37
|
|
|
tru, Lila przybiegnie, chyba ze jej "bycie modem" przeszlo.... ale tak samo jak ika - nie mam nic do Avalii (i dostep na tajne dac, zeby nie bylo ze tylko na nia spychamy brudna robote) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-07-2007, 13:39
|
|
|
Avalia mi nie przeszkadza.
Nie można by dać Lili tego moda? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-07-2007, 13:41
|
|
|
Po-Mojem-Zimnem-Trupie... Ty nie widziałeś Lilusi w trybie "emo", kiedy to próbuje wywołać awanturę w każdym dostępnym temacie... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-07-2007, 13:43
|
|
|
Lila modem?????
PO_MOIM_TRUPIE.
Najpierw byś mnie musiał zabić. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-07-2007, 13:45
|
|
|
Jako, że obie panie bardzo lubię i zdecydowanie bardziej wolę żywe, cofam propozycję. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-07-2007, 17:40
|
|
|
Lila dostanie moda w chwili gdy cała dostępna moderacja i każdy sensowny użytkownik mogący modem zostać zginą nagłą śmiercią. Poza tym, jako osoba "wielokrotnie karana" ostrzeżeniami ma cholernie marne szanse.
Avalia jako minimod - jak najbardziej. W kwestii Tajnego też można. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-07-2007, 19:33
|
|
|
Szczerzee mówiąc, tak Avalia jak Melmothia podobają mi się jako osoby rokujące nadzieje że da się je głębiej wessać w futrzaste stadko.
Minimod dla Avalii ma sens, i dostęp do tajnego dla obu - w końcu Mel jest formalnie redaktorką. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-07-2007, 19:35
|
|
|
(Mel ma tu dostęp, tylko cicho siedzi...)
OK, czyli pozostaje ścignąć Zega, i ewentualnie Cracka z Tilkiem. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-07-2007, 19:50
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Lila dostanie moda w chwili gdy cała dostępna moderacja i każdy sensowny użytkownik mogący modem zostać zginą nagłą śmiercią. Poza tym, jako osoba "wielokrotnie karana" ostrzeżeniami ma cholernie marne szanse. |
Czyli jutro... Chyba, że to, co sprzedał mi ten gościu z Ukrainy jednak nie było plutonem.
A tak na serio: Lila stanowczo nie nadaje się bycie modem, choćby dlatego, że bardzo szybko zmienia zainteresowania. Jak dorośnie i... dorośnie może będą z niej ludzie... Do tego czasu pozostaje nam uzbroić się u Ukraińców.
Avellana napisał/a: | OK, czyli pozostaje ścignąć Zega, i ewentualnie Cracka z Tilkiem. |
Zeg akceptuje wybór. Zeg cieszy się, że wreszcie odbywa się jakiś większy zaciąg rekruta. Zeg bał się, że nie doczeka. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-07-2007, 20:56
|
|
|
Avalia z towarzystwa Multiświatowego wydaje się być osobą sensowną, dlatego popieram. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-07-2007, 20:58
|
|
|
Wysłałam zapytanie ofertowe :) |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-07-2007, 12:10
|
|
|
Zostałam odesłana na drzewo. Musimy sobie radzić z tym, co mamy... |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:11
|
|
|
o?? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|