Najlepsze odcinki Waszego ulubionego anime! |
Wersja do druku |
Greed-san
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:20 Najlepsze odcinki Waszego ulubionego anime!
|
|
|
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem konsoli Sony PSP ( nie piszę tego, żeby się chwalić, piszę to , że by opisać swój problem). Mam na niej parę filmów: FullMetal Alchemist Ep. 33, 37 NGE Ep 6. To moje ulubione anime (właściwie tylko te widziałem :). Przejdźmy do sedna sprawy; kupiłem nową, większą kartę pamięci. Chciałbym wgrać sobie inne odcinki, ale właściwie nie znam większości tytułów z tego forum... Czy moglibyście pomóc mi w wyborze paru filmów? Chodzi mi o odcinki, które Was zasmuciły, rozśmieszyły, zmieniły Was. Mogą pochodzić z anime o których jeszcze nie słyszłem (czyli o prawie wszystkich).
Proszę o propozycje. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:39
|
|
|
A nie lepiej po prostu zobaczyć całe serie? Akurat te dwie, których masz odcinki mają ciągłość fabularną, a nie akcję epizodyczną, więc szczerze mówiąc nie widzę zbyt wielkiego sensu oglądania ich w ten sposób :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Greed-san
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:50
|
|
|
Keii napisał/a: | A nie lepiej po prostu zobaczyć całe serie? Akurat te dwie, których masz odcinki mają ciągłość fabularną, a nie akcję epizodyczną, więc szczerze mówiąc nie widzę zbyt wielkiego sensu oglądania ich w ten sposób :) |
To zależy czego się oczekuje. Shin seiki Evangelion i FullMetala oglądałem całą a to są tylko moje ulubione odcinki z tych serii.
Co do mojej prośby, chcę tylko zobaczyć, co inni oglądają, na czym polega fenomen tego danego anime np. jest śmieszne, wzruszające etc. Chciałbym, że by mnie po prostu zachęciło do dalszego obejrzenia. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:55
|
|
|
Zgadzam sie z poprzednikiem, często przez nawet parenascie epizodów buduje się klimat danego odcinka i takie wyrywkowe oglądanie raczej nie ma sensu, gdy nie zna sie postaci, relacji miedzy nimi itd.
Jesli o takie coś ci chodzi, to po prostu obejrzyj 1 odcinek i jesli ci sie spodoba - kontynuuj. Czesto jest dosyc niemiarodajny, ale jesli ma "to coś" co przykłuje nasza uwage, to zazwyczaj sie nie załuje. Spróbuj tak z np. Code Geass - bo gdybym wskazała ci konkretnie mój ulubiony odcinek, to byłby ogromny spoiler. |
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 31-12-2007, 16:18
|
|
|
Zdecydowanie najlepsze odcinki serii "Naruto" to walki z czwórką dźwięku + walka Sas z Nar
(a raczej piątką wliczając pana kostka). Odcinki od 110 któregoś do 135
Ci co oglądali zapewne przyznają mi rację. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 02-01-2008, 13:34
|
|
|
Pan B napisał/a: | Zdecydowanie najlepsze odcinki serii "Naruto" to walki z czwórką dźwięku + walka Sas z Nar
(a raczej piątką wliczając pana kostka). Odcinki od 110 któregoś do 135
Ci co oglądali zapewne przyznają mi rację. |
Chodzi o odcinki jak ścigali Sasuke? Dla mnie one właśnie były najnudniejsze. Pamiętam że tylko przesuwałam co chwilę sprawdzając czy dalej dzieje się coś wartego uwagi. |
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 02-01-2008, 20:00
|
|
|
Lain napisał/a: |
Dla mnie one właśnie były najnudniejsze. Pamiętam że tylko przesuwałam co chwilę sprawdzając czy dalej dzieje się coś wartego uwagi. |
CO!?
Każdy ma inne gusta....cóż zrobić... |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
|