Kup pan robopanienkę: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-06-2008, 12:43 Kup pan robopanienkę:
|
|
|
Dziennik Polska podał, że dwaj konstruktorzy (Japończyk i Francuz) stworzyli robota mającego postać atrakcyjnej kobiety. Nazwali ją Lisa. Kobieta doskonała, bo tak jest reklamowana maszyna m.in. sprząta, gotuje, robi masaż oraz reaguje na nastroje jej właściciela.
Jest wierna, inteligentna i cię rozumie - można usłyszeć w spocie reklamowym firmy AI Robotics, mającej siedzibę w Japonii. Od kilku dni można również składać zamówienia na robota.
Chcemy uszczęśliwić tych mężczyzn, którzy nie mogą znaleźć kobiety doskonałej. Lisa będzie ich kochać, a także wykonywać obowiązki domowe - tłumaczył Etienne Fresse, współtwórca robota. Natomiast jego japoński współpracownik stwierdził, że zmysły słuchu, dotyku i wzroku mają ułatwić Lisie nawiązanie intymnych stosunków.
Internet już od kilku dni kipiał od domysłów na temat "kobiety doskonałej". Przypominano, że robotyka w ostatnich latach czyni szybkie postępy, a Japończycy to światowi liderzy w produkcji robotów i... erotycznych lalek z silikonu - napisano w gazecie.
Zapowiedziano również, że wkrótce zostanie wprowadzony do sprzedaży perfekcyjny mężczyzna.
Źródło: Wikinews
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Cytat: | Nazwali ją Lisa. Kobieta doskonała, bo tak jest reklamowana maszyna m.in. sprząta, gotuje |
SUPER!
Cytat: | Od kilku dni można również składać zamówienia na robota. |
SUPER! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 15-06-2008, 12:51
|
|
|
Wojskowi nie potrafią stworzyć sztucznego pilota reagującego na nowe sytuacje lepiej niż człowiek, a cywilni stworzyli kobietę doskonałą? Marketing dźwignią handlu... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 15-06-2008, 13:28
|
|
|
Bez umiejętności strzelania focha, używania dziwnych nazw kolorów (co to jest k*rwa 'kość słoniowa' oO ?) i nagłych zmian nastrojów to nie jest kobieta przecież. |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-06-2008, 13:35
|
|
|
Ari napisał/a: | kość słoniowa |
1) Proszę o odrobinę kultury. Znajomością przekleństw imponować można najwyżej w przedszkolu. Ich sprytnym ukrywaniem (np. gwiazdką) natomiast góra do drugiej klasy podstawówki.
2) Kość słoniowa to połyskująca biel. Taka, jak np. szkliwa nazębnego.
Koniec offtopu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 15-06-2008, 14:29
|
|
|
Bójcie kobiety Persecony nadchodzą. Jestem ciekawy, co robiłby męski odpowiednik tego robota. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 15-06-2008, 14:41
|
|
|
Caladan napisał/a: | Jestem ciekawy, co robiłby męski odpowiednik tego robota. |
A co robi facet doskonały ^^?
Siedzi w robocie do czwartej, wraca na obiad, krzyczy trochę, każe podać sobie piwsko, siada w pozycji "Al Bundy" i załącza mecz xD.
Ogólnie to jestem przeciwny takim robotom... roboty są beee xD. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-06-2008, 19:05
|
|
|
Cytat: | Bójcie kobiety Persecony nadchodzą. |
Bójcie się faceci, nadchodzi Seksmisja. W przyrodzie odnotowano przypadku partenogenezy kręgowców, więc prędzej kobiety dadzą sobie bez panów radę.
Ja bym chętnie nabyła robota sprzątająco-gotująco-odomdbającego obojętnie jakiej płci- po to by zaoszczędzony czas spędzać z ukochaną osobą. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 15-06-2008, 19:20
|
|
|
Cytat: | co robiłby męski odpowiednik tego robota. |
już jest takie coś, nazywa się orgazmotron. |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-06-2008, 14:25
|
|
|
Biorąc pod uwagę przyrost naturalny w Zachodniej Europie powinni objąć ten szajs embargiem...
Cytat: | Jestem ciekawy, co robiłby męski odpowiednik tego robota. |
Szczelam - prasuje, wynosi śmieci, zmywa gary, naprawia wszystko co się zepsuje. W trakcie wszystkim tych czynności zgrabnie kręci tyłkiem i śpiewa ulubione przeboje. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 16-06-2008, 15:54
|
|
|
Według mnie to jest głupie... tak szczerze to wątpię, aby sztuczna kobieta mogła Wam zastąpić tą prawdziwą? Wiadomo że nie... chyba że ktoś jest wyjątkowo leniwy i nie chciałby przeżyć prawdziwej miłości. A ja jako kobieta raczej bym jej nie zatrudniła... nie chciałabym stracić tej satysfakcji ze sprzątania i znajdowania kolejnych ciekawych rzeczy w domu o których istnieniu nawet nie wiedziałam. Facet mechaniczny... napawa mnie to odrazą xD' |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 16-06-2008, 16:22
|
|
|
Przecież to nawet dobry pomysł. Wszyscy introwertycy zbyt nieśmiali by normalnie żyć zamkną się z robopanienkami (NHK anyone?), a świat zajmą jednostki pewne siebie i przebojowe. Czysty zysk dla genetyki, strata dla całej reszty. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-06-2008, 16:23
|
|
|
Cytat: | Według mnie to jest głupie... tak szczerze to wątpię, aby sztuczna kobieta mogła Wam zastąpić tą prawdziwą? Wiadomo że nie... chyba że ktoś jest wyjątkowo leniwy i nie chciałby przeżyć prawdziwej miłości. |
Niejedno odcięte od prawdziwego świata otaku marzy o romansie z kobietą o wnętrzu równie bogatym co toster - vide popularności serii w stylu Chobits. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-06-2008, 16:31
|
|
|
Cytat: | tak szczerze to wątpię, aby sztuczna kobieta mogła Wam zastąpić tą prawdziwą? |
Szczerze? Nie mam cienia wątpliwości, że gdy już powstanie w miarę udany android, będzie się sprzedawał fenomenalnie. Ośmielę się też przypuścić, że gynofobiczni introwertycy będą stanowić znikomy ułamek nabywców androida. Jak większośc towarów luksusowych (bo długo, ale to długo będą drogie jak diabli), trafią do ludzi zabieganych i zamożnych. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-06-2008, 16:38
|
|
|
Przypomniał mis ię odcinek kiepskich pod tytułem ROBOBABOCHŁOP i zainspirowany owym tytułem felieton w Head in Jar.
Poczekamy, zobaczymy. Niestety, to nie jest jeszcze doskonały robot - kobieta, bo nie ma wbudowanego Xpudła 3.6.0. I nie kopiuje płytek z oprogramowaniem i nie nagrywa programów telewizyjnych na dysk twardy 40 terabajtów i nie powie co teraz w telewizji leci... No co to za robot, który nie mówi 1337em... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-06-2008, 17:07
|
|
|
Czy się sprzeda? Oczywiście! Swego czasu czytałam o czymś podobnym... Mianowicie o pięknych lalkach naturalnej wielkości i z tzw. detalami. Sprzedawały się za grubą forsę (naprawdę grubą) a zakompleksieni życiowi popaprańcy z grubszymi portfelami traktowali je jak swoje dziewczyny/kochanki/narzeczone/wstaw inną opcję. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
|