Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anime & Manga Forum |
Wersja do druku |
kouta
|
Wysłany: 20-07-2008, 23:47 Anime & Manga Forum
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników forum Tanuki. Jako, iż po zapoznaniu się z regulaminem mogę stwierdzić, iż temat jest prawidłowy, chciałbym zareklamować swoje forum o anime i mandze. Powstało ono niedawno, bo dokładnie około tygodnia temu, jednak na obecną chwilę mamy już prawie tysiąc postów i zero spamu czy gier forumowych. Znajdziecie u nas działy poświęcone ciekawych tytułom anime i mang, osobny rozbudowany dział o kraju kwitnącej wiśni *Japonii*, dodatkowo istnieje wiele innych działów, które umilą wam pobyt na forum. Wszelkie posty oraz tematy są na dość wysokim poziomie. Dodatkowo posiadamy dwie strony tematyczne o Dragon Ball i Bleach, jednak w niedalekiej przyszłości chcemy rozbudować właśnie ten kierunek. Tak więc na sam koniec zapraszam wszystkich na Anime & Manga Forum.
Adres: http://amforum.eu |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-07-2008, 07:24
|
|
|
Zrobiłeś działy dla naprawdę wyjątkowo wybitnych anime. EL. Tak, to jest tak rozległe i tak głębokie anime, że do dyskusji o nim potrzeba aż osobnego działu.
jedyne, co jakiś poziom przedstawia w działach dla tytułów to FMA, DB (klasyka) i CG trochę.
A reszta? Nie zauważyłem tam nic, czego nie byłoby gdzie indziej. Nic, co by kogokolwiek miało zachęcić do postowania na forum. czyli tak z deka bieda&przemoc = nędza&ubóstwo.
Proponuję przestawić koncepcję forum, bo na narutardy to ma monopol naruto.pl. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-07-2008, 08:16
|
|
|
Oj, nie przesadzajmy tak od razu. Jak na razie forum jest zbyt małe by można było coś sensownego powiedzieć. Jedno co zauważyłem, to to, że dział z tytułami anime w tej formie jest mało perspektywiczny - jak dojdą inne interesujące i "gorące" tytuły anime (a dojdą, interesujące dyskusje potrafią się toczyć wokół bardzo czasem dziwnych i trudnych do przewidzenia tytułów) i zacznie się rozrastać, może stronę baaaardzo w dół rozciągnąć, a to zwykle nie jest dobrym pomysłem. Kolejną rzeczą na jaką zwróciłem uwagę jest ogólny poziom forum - tu duży plus, jak na razie. Dyskusje lokują się powyżej tzw średniej fandomowej (i zdecydowanie powyżej poziomu kilku forów które przychodzą mi do głowy, a których nazw nie będę wymieniał), na razie nie zauważyłem trolli i osobników trollopodobnych - tak trzymać, bo tak naprawdę to nie tematy tworzą forum, a ludzie którzy na nim siedzą (i wystawiają mu opinię). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 21-07-2008, 09:03
|
|
|
Slova, trochę przesadzasz, widać że forum dopiero się rozrasta. Osobne działy dla każdego anime to nieco chybiony pomysł, przez to forum, tak jak wspomniał Bezimienny, bardzo rozciąga się w dół, a co za tym idzie, robi się nieczytelne. Poza tym, moim zdaniem, całkiem rozsądnie wybrano tematy - może nie są to szczególnie ambitne serie, ale popularne, czyli przyciągną potencjalnych użytkowników (Slova, zobacz ile komentarzy ma na Tanuku EL, osobny dział dla tego anime to świetny pomysł, przynajmniej pozwoli uniknąć bałaganu).
Slova napisał/a: | A reszta? Nie zauważyłem tam nic, czego nie byłoby gdzie indziej. Nic, co by kogokolwiek miało zachęcić do postowania na forum. czyli tak z deka bieda&przemoc = nędza&ubóstwo. Proponuję przestawić koncepcję forum, bo na narutardy to ma monopol naruto.pl. |
Wiesz, mnie zachęcił chociażby prezentowany poziom, znacznie wyższy niż na przeciętnym "narutardowym" forum. Posty są całkiem sensowne i napisane po polsku, ogólnie strona prezentuje się całkiem sympatycznie i mam nadzieję, że będzie się rozwijać. Na pewno zrobiła na mnie duuużo lepsze wrażenie, niż szeroko reklamowany Animebrat ;) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|