Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
iPhone: co w nim takiego cudownego? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-08-2008, 12:55 iPhone: co w nim takiego cudownego?
|
|
|
Co jest takiego niesamowitego w iPhone? Czy jest to faktycznie nowa, niedościgniona jakość, czy tylko kolejny telefon wysokiej generacji wykreowany dzięki ogromnym nakładom na marketing? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-08-2008, 13:01
|
|
|
Mocne bebechy, dotykowy ekran (który reaguje jednak tylko na skórę/specjalne rysiki), ładnie wygląda i można szpanować. To chyba tyle zalet. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
blitzshuster
nikopol
|
Wysłany: 22-08-2008, 13:28
|
|
|
Jak z kazdym nowym cackiem, posiadanie takowego zawiera w sobie nieprzescignione zalety, ktore chocby w klubach ujawniaja swoje niezwykle moce... (wiadomo;) |
|
|
|
|
|
alex
|
Wysłany: 22-08-2008, 15:03
|
|
|
Myślę, że główną zaletą iPhona jest to że pochodzi ze stajni Appla. Jak dla mnie taki iPhone to jest tylko bajerka dla szpanu. Mi szczerze nie jest potrzebny telefon z taką ilością opcji. Wystarczy mi żeby dzwonić można było i smsy wysyłać. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-08-2008, 15:16
|
|
|
Jak już zostało powiedziane, zalety są dwie.
Pierwsza, to jest sprzęt wszystko-w-jednym, dość porządny zresztą. Zamiast nosić ze sobą odtwarzacz MP3, telefon i palmtopa, wystarczy jedno pudełko. A że może korzystać zarówno z "komórkowego" Internetu, jak i WiFi, znakomicie nadaje się do korzystania z Internetu w drodze - tym bardziej, że ma dość duży, czytelny ekran.
Druga, ma namalowane z tyłu jabłuszko. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 24-08-2008, 21:01
|
|
|
"D-d-d-don't believe the hype" jak mawiał Flavor Flav.
Mam LG KU990 i wydaje mi się lepszy od iPhone'a. Jedyny minus to brak WiFi co mi nie przeszkadza bo net komórkowy jest coraz tańszy i nie potrzebuje go zbyt często. Nowe telefony samsunga (omnio), sony (xperia x1) czy już istniejące od HTC (diamond, touch pro) również oferują zbliżone lub większe możliwości. Nie widziałem jeszcze Androida od google, który ma sie pojawić w nowych modelach HTC, ale myślę, że można spokojnie założyć, że będzie lepszy od iPhone'a skoro już są lepsze urządzenia.
Telefon Apple jest dobry, ale zdecydowanie przereklamowany. Podobnie jak iPod. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-08-2008, 11:14
|
|
|
Miałam okazję zaznajomić się z tym telefonem i trzeba przyznać, że dla jakiegoś gadżeciarza to wręcz idalalny telefon. Najbardziej podoba mi się w nim dotykowy i duży ekran. Ja osobiście nie potrzebuję takiego sprzętu mi wystarczy pręczna i ładna komóreczka z dość dobrym aparatem. Ale iPhone ma z pewnością jedną wadę, nie można nim przesyłać mmsów. Ja i tak nie korzystam z tego, ale telefon taki wypasiony, a zdjęcia nie można przesłać... |
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 26-08-2008, 18:06
|
|
|
Miałem takiego w łapkach, ma wypas funkcje dobry, szybki wifik, spory ekran, dobry aparat można by tak wymieniać i wymieniać, ale jest duży nie wygodny i jak nie jesteś kobieta albo specyficznym typem mężczyzny który nosi torebki to nie jest to sensowny zakup. No ale przynajmniej jest cieniutki jak by to wiele zmieniało xD |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 26-08-2008, 18:14
|
|
|
Enkidu napisał/a: | jak nie jesteś kobieta albo specyficznym typem mężczyzny który nosi torebki to nie jest to sensowny zakup. |
Fajnie byłoby to jakoś wyjaśnić albo uzasadnić.
Tak się składa, że również miałem to w ręku i z szerokiego grona przebajerowanych telefonów iPhone jest jednym z zaledwie kilku sensownych. Przecież to jest właściwie palmtop z możliwością telefonowania, w dodatku bardzo wygodny w obsłudze i czytelny dla osób, które miewają problemy z tego typu urządzeniami. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-08-2008, 18:30
|
|
|
Mąż jest gadżeciarz i się do tego ślini. Na razie pół roku temu kupił sobie iPoda touch, który różni się od iPhona właściwie tylko brakiem telefonu :P - muszę powiedzieć, całkiem fajny gadżet. Ja jestem w pełni zadowolona z mojej czarno-białej Nokii 3390 (niezniszczalny telefon @__@), ale jestem w stanie zrozumieć, czemu ludzie się tym zachwycają. Dotykowy ekran jest naprawdę świetną sprawą - chodzi mi przede wszystkim o powiększanie fragmentów obrazu. Dzięki temu przy przeglądaniu stron internetowych spokojnie mogę przybliżać i oddalać potrzebne fragmenty. Pisze się na tym całkiem wygodnie, ja nie mam żadnych problemów, mężowi początkowo szło nieco gorzej - ma grubsze palce - ale też szybko się przyzwyczaił. Jeśli ktoś lubi takie gadżety - to jak najbardziej ma się czym zachwycać.
Edit - a jeśli chodzi o wielkość, to po początkowym zdziwieniu niestandardowym rozmiarem, szybko się przyzwyczaiłam. W torebce nie trzeba nosić, można kupić pokrowiec, taki do paska. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 01-09-2008, 14:18
|
|
|
Uzasadnienie moje jest proste, na rynku jest wiele więcej modeli telefonów o większych możliwościach uważam ten bardziej jako prosty w obsłudze telefon z wieloma funkcjami. Ktoś kto zna się na tym kupi bardziej zaawansowany choć trudniejszy w obsłudze i napewnooooo tańszy. Nie mówię że telefon jest słaby bo możliwości ma spore ale wiele więcej aplikacji jest pod Windows Mobile, czy nawet na symbiana który jest kilka lat za murzynami w porównaniu do mobila. Jak wiadomo mówiłem mały nie jest, dlatego dla kobiety do torebki w sam raz można nosić w pokrowcu przy pasku ale nie widzi się często żeby takowe młodzi ludzie nosili, nawet pasków nie noszą xD. Dla ludzi z dobrą kasą a nawet z jej nadmiarem bo są tańsze i bardziej zaawansowane odpowiedniki choć by SPV M3100 duża zaleta Windows Mobile łatwy dostęp do darmowych aplikacji, klawiatura qwerty (jedynie gorszy aparat) I CENA, czy może dość tani Sony Ericsson P990i na symbianie aparat słabszy ale ostre zdjęcia bardzo przejrzyste robi, jest mniejszy duża zaleta i można go kupić za 500 zł a nie ma jakiejś ogromnej różnicy w funkcjach ma WiFi co najważniejsze przynajmniej jak dla mnie, z oprogramowaniem pod symbiana nie ma problemu dużo darmowych programów. Mam nadzieje że to wyczerpujące uzasadnienie ma jakiś sens. Nie mówię że zły fon bo bardzo przyjazny i prosty w obsłudze ale drogi, duży i jeśli chce się coś więcej to aplikacje do tanich nie należą z czego słynie Apple. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|