Przegląd ramówki TV z konca ubiegłego wieku. |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:05
|
|
|
Waaah, poczułam się naprawdę nastalgicznie xD Oczywiście nie wszystko znam, ale miałam sporo zabawy przy oglądaniu i przypominaniu sobie niektórych fragmentów. Np. tych wstawek reklamowych ;P Więcej takiego czegoś powinni zrobić. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:07
|
|
|
Ja poznałem wszystkie - niech to mówi samo za siebie. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:13
|
|
|
No patrząc na to, że ja urodziłam się w 91 to nie dziwię się, że wszystkiego nie poznaję xD |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:19
|
|
|
Ach, Buka- postrach mojego dzieciństwa....
I gdzie się podziały reklamy Boomera? Tak dawno ich nie widziałam...
Ech wzruszyłam się. Zaraz chyba zacznę podśpiewywać sobie: "Kulfon, Kulfon co z ciebie wyrośnie..." |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:22
|
|
|
Mnie chyba najbardziej ruszył początek ramówki domowego przedszkola. Dokładnie taki, jak wtedy, kiedy to oglądałem. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:25
|
|
|
5-10-15... I ja to pamiętam... I Baloo, szalałem za tym serialem... I nawet te tandetne reklamy zdają się reprezentować o niebo wyższy poziom, niż obecnie. A ta chipsów to już majstersztyk. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:42
|
|
|
A ja jak zobaczyłam reklamy z tamtych czasów, to właśnie pomyślałam, że nic się nie zmieniło. Tylko ubierają się inaczej xD Przy reklami płynu do mycia naczyń miałam mocne skojarzenie z Purem czy czymś tam innym xD
A tak mnie Boomer chyba najbardziej ruszył. Gdzie się podziały te gumy xD? Co z tego, że szybko traciły smak, były niepowtarzalne i miały taki fajny kształt. Do dziś pamiętam ich smak. Aaaaach, czuję się stara.
I ta ramówka disneya, pamiętam jak się cieszyłam, gdy tylko to widziałam. I te zwiastuny, zawsze oczekiwałam, czy nastepna będzie bajka, czy jakiś film xD Taka słodka niepewność;) |
Ostatnio zmieniony przez Shizuku dnia 29-09-2009, 16:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:43
|
|
|
Sam początek filmiku wymiata. Kacze Opowieści i Super Baloo! To pierwsze pamiętam z kaset wideo. W przedszkolu nawet się identyfikowałem ze Śmigaczem. Poniekąd też dziś. :P Ostatnio znalazłem na stronie kompozytora muzyki do DuckTales utwory skomponowane na potrzeby tej świetnej bajki. Skandal, że jeszcze nie wydali soundtracka. Ale na durne Camp Rocki oczywiście mają pieniądze. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 29-09-2009, 17:12
|
|
|
"... zawsze zwycięskie, waleczne, rycerskie..." Rany teraz Gumisie za mną chodzą.
Ach te stare kreskówki, wciąż pamiętam ten dreszczyk emocji przed dobranocką. I każda koniecznie nagrana by ją pooglądać znowu i znowu, i jeszcze raz... |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-09-2009, 17:17
|
|
|
Cytat: | W muminków się przenieście świat
Siądźcie przy nich z rana w krąg
I cieszcie się bo wreszcie są
Wasze muminki, wasze muminki... |
Rewelacyjne video. Najmilej wspominam kreskówki Walta Disneya na których się wychowałem, ale cały materiał jest świetny. No i te reklamy - ciekawe czy za ileś lat będę się śmiał z wyświetlanych obecnie reklam.
A swoją drogą, pewien czas temu odświeżyłem sobie pierwszy film o "Kubusiu Puchatku", oraz naszego "Filemona". I muszę przyznać, że przebijają klasą większość anime które obejrzałem w ciągu ostatnich lat.
Sasayaki napisał/a: | I każda koniecznie nagrana by ją pooglądać znowu i znowu, i jeszcze raz... |
Miałem tak samo. Najpierw oglądałem rano pasmo kreskówek jednocześnie je nagrywając, a potem przez pół dnia oglądałem je jeszcze raz. O ile dobrze pamiętam miałem wtedy jeszcze trudności z ubraniem się samemu, ale magnetowid obsługiwałem sprawniej niż rodzice ==" |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-09-2009, 17:24
|
|
|
Cytat: | I muszę przyznać, że przebijają klasą większość anime które obejrzałem w ciągu ostatnich lat. |
Bo są niepowtarzalne?
Tak, nikt nam naszych wspomnień nie zabierze... Chociaż z drugiej strony przy nich wszystko się takie marne wydaje : D
Ja kasety z kerskówkami mam do dzisiaj. Miałem praktycznie wszystko, co leciało w TVP1, bo innych programów nie miałem : (
Cholera, z nas to byli mali piraci... W praktyce okradliśmy producentów na grube miliony. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
Ostatnio zmieniony przez Slova dnia 29-09-2009, 17:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 29-09-2009, 17:27
|
|
|
A ja wstawek reklamowych nie kojarze, a tak to wszystko. Ach, to były czasy! Choć faktycznie, dołożyłabym Power Rangers ;)
A Zorro to był zdecydowanie pierwszy bizon.
Powtórzyłabym sobie jakas stara serie...
I w ogóle to ach ten natchniony lektor przy "Yattamanie" :D |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 29-09-2009, 18:57
|
|
|
Pierwszym bizonem był Włóczykij! Jestem jego fanką i w ogóle xD Dużo możnaby jeszcze dołożyć, jestem za zrobieniem całego cyklu. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 29-09-2009, 19:05
|
|
|
Shizuku napisał/a: | Pierwszym bizonem był Włóczykij! Jestem jego fanką i w ogóle |
Święte słowa Shizuku! Włóczykij~~ *.* Zorro to mnie już wtedy nudził niemożebnie... jak wiadomości (których nie rozumiałam...)
Ale czy zauważyliście ten cudny "odzew" Homera Simpsona gdy pojawiła się Buka? |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
|