Gdzie kupujecie mangi i anime? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-12-2006, 17:44 Gdzie kupujecie mangi i anime?
|
|
|
Kupowałem, trzy razy, za każdym razem wszystko było ok. |
|
|
|
|
|
TomoNo1
|
Wysłany: 11-12-2006, 17:54
|
|
|
Jest OK, szczególnie że kiedyś przychodziły mi od JPF zaprenumerowane tomy "Oh! My Goddess" a to było kilka lat temu, więc są pewni. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-12-2006, 21:16
|
|
|
Zamawiane często (kilka serii) brak problemów z dostawą.
Jeśli na początku działalności udało im się mi raz pomieszać zamówienie (skomplikowane, bo środkowe tomy 4 serii), wystarczył TYLKO telefon. Przysłane zostało na ich koszt. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 15-12-2006, 14:55
|
|
|
To jeszcze pytanie jak długo trwa realizacja zamówień? Zamówiłem 5 grudnia, zapłaciłem kartą i dalej czekam. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-12-2006, 14:58
|
|
|
Realizacja zamówień w JPFie teoretycznie jest w porządku. Natomiast inna sprawa, że poczta... Ja kiedyś po miesiącu zadzwoniłam do JPFu, że paczka nie doszła. Wysłali drugi egzemplarz poleconym - doszło następnego dnia. Jeszcze następnego dnia przyszła poprzednia... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 15-12-2006, 16:04
|
|
|
a do Anglii by sie podjeli wyslac ?? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-12-2006, 16:20
|
|
|
Nie wiem, teraz, w UE, chyba tak. Ale najlepiej spytaj się osobiście. |
|
|
|
|
|
Kazik-chan
Przyjaciel Muminków
|
Wysłany: 31-07-2007, 18:29
|
|
|
J.P.F. jest solidnym wydawnictwem, prowadzi w rankingu moich ulubionych (oczywiście polskich ^^). Mangusie przychodzą zabezpieczone przed groźnymi i niebezpiecznymi urokami podróży, i są zawsze w bardzo dobrym stanie. W dodatku JPF często dodaje gadżety dla zamawiających hjehjehje!, np zakładki, pocztówki i takie tam różne... Ot, miłe dodatki ^^
Pozdrowienia i niech kisiel żurwinowy będzie z Wami ^^ |
|
|
|
|
|
Dżelei
Bianco-neri
|
Wysłany: 31-07-2007, 18:34
|
|
|
Świetnie, a teraz powiedz mi, po cholerę odświeżasz temat sprzed 7 miesięcy, w dodatku temat z gatunku tych, które nie wymagają głębszej dyskusji. |
|
|
|
|
|
Kazik-chan
Przyjaciel Muminków
|
Wysłany: 31-07-2007, 18:44
|
|
|
Dżelei, powiem Ci, dlaczego to zrobiłem - ponieważ sprawdzam Twoją czujność! Ha, i jestem wielce rad, że tak szybko zareagowałeś na to bezprawie. Jesteś wielki :) *wielki przytul, po czym podanie kubka Kiślu Malinowego*
A tak na poważnie - jakby miał kto jakieś wąty, to próbowałem go przekonać, że JPF jest naprawdę dobrym wydawnictwem, ot co. Zresztą, jak jesteś tak strasznie zły o ten mój post, to zaraz szyciutko zawołamy Administratora, dostanę bana, temat kłodkę i po krzyku ^^ Życie jest piękne!...
Pozdrowienia i niech kisiel marcepanowy będzie z Wami ^^ |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 31-07-2007, 19:29
|
|
|
Kazik-chan napisał/a: | Mangusie przychodzą zabezpieczone przed groźnymi i niebezpiecznymi urokami podróży, i są zawsze w bardzo dobrym stanie. |
No nie wiem czy wsadzanie 15 tomików do koperty z bąbelkami jest dobrym pomysłem ^^ Tektura, anyone?? Ogólnie jestem zadowolona, bo przesyłka została wysłana od razu i dzięki rabatowi jeden tomik dostałam za darmo, ale w tej wiotkiej kopercie doszło do lekkiej masakry. Jeden tom wsunął się w drugi i trochę zniszczył okładkę. Grr. |
|
|
|
|
|
Kazik-chan
Przyjaciel Muminków
|
Wysłany: 31-07-2007, 19:40
|
|
|
Matko ty moja, ile? O.o Piętnaście, słownie piętnaście? O.o Tyś ino bogacz... Zresztą, najlepsze, według mnie, to zabezpieczenie ma Merlin. Ale JPF przy trzech, czterech tomikach świetnie się spisuje ^^" Raz dostałem poturbowaną kopertę, ale listonosz się od razu przyznał, że to jego wina. Na szczęście mangusie aż tak nie ucierpiały...
Pozdrowienia i niech kisiel wiśniowy będzie z Wami ^^ |
|
|
|
|
|
Juri
|
Wysłany: 01-08-2007, 21:42
|
|
|
A orientuje się ktoś czy JPF może wymienia mangi kupowane w Empiku/innych sklepach?
Bo w zakupionym przeze mnie tomiku aż 8 stron było pustych (pierwszy raz się z tym spotkałam). Paragonu nie posiadam, więc nie wymienię w tym samym miejscu. Wysłałam maila z zapytaniem, ale nie raczyli odpowiedzieć (minął już ponad tydzień). Pewnie skończy się na tym, że zadzwonię do nich i bezpośrednio porozmawiam... |
_________________ "Nie ma w tym niczyjej winy, to nie żaden błąd
Czasem, ot tak bez przyczyny trafia cię jak grom
Czasem tak bez dania racji z siłą setek rózg
Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg." |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-08-2007, 09:45
|
|
|
Możliwe... Możesz spróbować napisać do nich taki list. Znam kilka wydawnictw, które przyjmują takie reklamacje. Wygodniej byłoby jednak wziąśc paragon i udać się do tego sklepu, w którym kupiłaś z reklamacją. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Juri
|
Wysłany: 02-08-2007, 13:13
|
|
|
Tak, wiem.. Tylko ja głupia paragon wyrzuciłam ;__; (będę mieć nauczkę). List, hmmm, rzeczywiście też można spróbować. |
_________________ "Nie ma w tym niczyjej winy, to nie żaden błąd
Czasem, ot tak bez przyczyny trafia cię jak grom
Czasem tak bez dania racji z siłą setek rózg
Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg." |
|
|
|
|
|