Jak najczęściej słuchacie muzyki |
Jak najczęściej słuchacie muzyki? |
Z radia |
|
2% |
[ 1 ] |
Z nośników i urządzeń stacjonarnych (np. płyt na odtwarzaczach CD, komputerach etc.) |
|
20% |
[ 7 ] |
Z pamięci wewnątrznej (np. twardych dysków) urządzeń stacjonarnych (odtwarzacz, wieża, komputer) |
|
42% |
[ 15 ] |
Z nośników w urządzeniach mobilnych (np. kaseta w walkmanie, płyta w discmanie) |
|
0% |
[ 0 ] |
Z pamięci wewnętrznej (np. pamięć flash) urządzeń mobilnych (np. mp3 playery, smaprtphony) |
|
31% |
[ 11 ] |
Inne |
|
2% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 35 |
Wszystkich Głosów: 35 |
|
|
|
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-10-2009, 15:50 Jak najczęściej słuchacie muzyki
|
|
|
W sumie zainspirował mnie do tego tematu cykl wywiadów o piractwie pojawiający się w Metro. Inspiracja jest dziwna i nie na temat. Zainteresował mnie jednak współczesny sposób konsumpcji muzyki. Prosiłbym o podanie na jakich urządzeniach ją słuchacie? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-10-2009, 15:55
|
|
|
Ja jestem niewspółczesny, bo słucham głównie na wieży z kaseciakiem, cd i gramofonem. Na dysku mam bardzo mało muzyki. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 21-10-2009, 16:03
|
|
|
Hm... musiałbym właściwie wszystkie opcje zaznaczyć ^^' , ale chyba najczęściej twardy dysk komputera jednak. Zaraz potem pamięć flash sony ericssona (laptopa nie wszędzie da się zabrać), oraz z nośników na urządzeniach stacjonarnych (częściej używam do tego komputera - lubię wiedzieć, jaki w danym momencie utwór gra, bez konieczności sięgania po pudełko), jak tylko znajdzie się interesująca mnie płytka za przyzwoitą cenę. |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 21-10-2009, 17:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-10-2009, 16:10
|
|
|
Przy komputerze najczęściej robię coś, co słuchanie muzyki spycha na dalszy plan bądź uniemożliwia (czasem wprawdzie wyłączam w grach muzykę i puszczam swoją, ale rzadko). Więc w moim przypadku najczęściej muzyka płynie z iRivera E100, czyli mojej wysłużonej mp3ki :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-10-2009, 16:51
|
|
|
Z dysku komputerowego. Związane jest to z tym, że 1. odtwarzacz CD w mojej wieży i tak się psuje 2. płyt to ja mam w domu okropecznie dużo. Ale w tym łódzkim domu 3. przewiezienie ich wszystkich do Warszawy jest znacznie mniej efektywne niż zripowanie ich i wrzucenie na dysk
A poza tym lubię szuflę i długie playlisty |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-10-2009, 17:48
|
|
|
Z empeczwórki, Cowon D2 8GB, i szafa gra. Na kompie raczej gram i czytam, a wiezy nie mam. |
|
|
|
|
|
hermes
lezy na ziemi i ryje xD
|
Wysłany: 21-10-2009, 18:39
|
|
|
ja tam słucham na rożnych odtwarzaczach czy na kompie (zależy co mam pod ręką i jakie piosenki) |
_________________ DB - jest Bogiem
WALKA - Nałogiem
TRENING - podstawą.
A RESZTA - zabawą |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 21-10-2009, 18:53
|
|
|
Cytat: | Ja jestem niewspółczesny, bo słucham głównie na wieży z kaseciakiem, cd i gramofonem. Na dysku mam bardzo mało muzyki. |
Ja też. Winyle, kompakty, radio (czasami). Z tymże, że z czarnymi krążkami już się nie bawie. Tyle, co ja kasy i nerwów potraciłem na naprawę mojego Bernarda Unitry, wystarczyło, abym sobie z nimi dał spokój. Chyba sprzedam moje krążki Wishbone'ów... |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-10-2009, 18:56
|
|
|
Widzisz, a mój gramofon Philipsa kończy w tym roku 10 lat. I wciąż chodzi bez kłopotów. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-10-2009, 19:53
|
|
|
Z dysku w komputerze. Po coś się headsety Fatal1ty kupiło. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 21-10-2009, 20:49
|
|
|
Z mp3 6GB przede wszystkim i z komputera oczywiście. Winamp i jedziemy :)
Wieża jest nie potrzebna, bo jak jakiś wyjazd czy coś to wystarczą głośniki (ale nie głośniczki) do mp3 podłączyć czy laptopa i gra. Płyty CD tylko "wybrańców" :). |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 21-10-2009, 21:57
|
|
|
Muzyka jest zawsze ze mną : >
W domu winamp, na wyjście mp4, w drugim domu(remont) zawsze zostaje przytargany laptop : ) |
|
|
Agon
|
Wysłany: 22-10-2009, 16:03
|
|
|
Z dysku komputerowego albo z iPoda, a ostatnio głównie z tego drugiego, i to na ogół gdy jestem poza domem. Coraz rzadziej słucham muzyki, kiedy jestem w domu, zwłaszcza przy korzystaniu z komputera, bo po prostu nie odczuwam takiej potrzeby, albo jestem tak zaabsorbowana przez inną czynność, że żadne dźwięki do mnie nie docierają.
Wieży nie posiadam, a radia słucham jedynie podczas jazdy samochodem. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-10-2009, 16:06
|
|
|
Komórka (wcześniej odtwarzacz mp3, przedtem discman) jeśli jestem poza domem, dysk twardy, kiedy korzystam z komputera. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 22-10-2009, 16:37
|
|
|
Muzyki zwykle słucham przemieszczając się, tak więc mp3 to niezbędnik wszystkich wycieczek ;D Czasami też słucham z komputera, ale rzadko... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
|