Przyłączanie postów na forum |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-12-2009, 17:15
|
|
|
Skoro już ktoś postnął w tym temacie przytoczę zmianę, którą sugerowałem na gtalku Crackowi, żeby nie odeszła w zapomnienie.
Chodzi mi o powrót funkcjonalności, która sprawiała, że w wypadku napisania double posta ten drugi jest automatycznie przyłączany do pierwszego pod małym napisem "Edytowano [data]". Jeśli to możliwe wraz z dodaniem powiadomienia w nieprzeczytanych postach. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-12-2009, 17:23
|
|
|
Ciekawy pomysł. Pytanie tylko, czy wykonalny technicznie? Znaczy, ja wiem że to się da zrobić, chodzi mi o to, czy da się zrobić bez istotnych przeróbek forum i znacznego zaangażowania Cracka. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-12-2009, 17:24
|
|
|
Może niech to będzie tylko sugestia, czy coś? W innym wypadku chociażby publikowane statystyki zmieniłyby się w jednego wielkiego posta-molocha i, jakkolwiek rzadkie by to nie było, linkowanie stałoby się cokolwiek utrudnione. Poza tym, well, może to wynik działania Moderacji, ale nie widzę, żeby pisanie kilku postów pod rząd było jakimś problemem, a jeśli już jest, to u gości, gdzie ta funkcja i tak by nie działała... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-12-2009, 17:28
|
|
|
Nie, o ile komuś forum nie myli się z Gadu-Gadu, pisanie kilku postów pod rząd nie jest żadnym problemem. Ja bym to widział jako opcjonalny gadżet - coś, co w żadnym razie nie działa automatycznie. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-12-2009, 17:38
|
|
|
Jako automatyczna funkcjonalność - byłbym ostrożny. Jak już Morg zauważył, są sytuacje gdzie zamieszczanie kilku postów tego samego autora jeden po drugim ma sens - forumowe tematy informacyjne, czy np. tematy literackie.
Jako opcjonalna tym bardziej nie ma sensu - zawsze przecież można dokonać edycji swojego ostatniego posta i dodać co trzeba. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-12-2009, 17:40
|
|
|
Tylko jeżeli faktycznie byłoby opcjonalne i z zawiadomieniem o aktualizacji tematu - poprzednim razem autoscalanie było bardziej upierdliwe niż pomocne. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-12-2009, 17:41
|
|
|
Bezimienny, nie zgodzę się. Jeśli edytujemy posta sprzed długiego czasu, nie aktualizuje to "nieprzeczytanych", jak w owej propozycji. Ergo - jest całkiem spora szansa, że nikt edycji nie zauważy... (tak, zgadzam się z Ysenem co do wartości wersji bez tego i "przymusowej")
Bałbym się tylko "uaktualniania" na wyścigi. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-12-2009, 18:01
|
|
|
Keii napisał/a: | Chodzi mi o powrót funkcjonalności, która sprawiała, że w wypadku napisania double posta ten drugi jest automatycznie przyłączany do pierwszego pod małym napisem "Edytowano [data]". |
A sam użytkownik sobie nie może znaleźć tego przycisku "edytuj" i sam nie może zedytować? Zazanczając drugi post np. "Proszę wykasowac dubla"?
Jak dla mnie to jest wyręczanie leniów. Bez przesady. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-12-2009, 18:38
|
|
|
To może po kolei.
Funkcjonalność już była, i dotyczyła o ile się nie mylę jedynie 'szybkiej odpowiedzi'.
IKa, bardziej chodzi mi o drugi punkt, czyli to, by pokazywało się w postach nieprzeczytanych - często w przypadku mniej uczęszczanych tematów muszę (żeby nie pisać pod sobą) kopiować zawartość posta, usuwać go i wklejać treść dodając nowy fragment, jeśli chcę uzyskać ten efekt. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|