Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Voltex Art's |
Wersja do druku |
voltex
|
Wysłany: 13-03-2010, 14:39 Voltex Art's
|
|
|
Słowem wstępu rysuję odkąd pamiętam ;) Tylko szkice ołówkiem, nigdy nie bawie się w kolorowanie. Według mnie to psuje rysunek. Niedawno narysowałem ten oto rysunek. Opierałem się o obraz znaleziony w sieci ;)
Wakfu |
|
|
|
|
|
~~mukuru
Drama Queen
|
Wysłany: 13-03-2010, 18:48
|
|
|
Całkiem nieźle, sporo się musiałeś nad tym nasiedzieć, gratuluję cierpliwości! Próbowałam znaleźć cokolwiek, do czego mogłabym się przyczepić, ale nie widzę żadnych błędów w proporcjach, cieniowaniu itp. Masz ładną kreskę, widać, że trochę już rysujesz. Szkoda, że nie ma żadnego tła, nie lubię, kiedy postać wisi w przestrzeni.
Jeśli chodzi o kolorowanie- może zniszczyć rysunek, ale jeżeli jest dobrze wykonane, może mu też znacznie pomóc (to tylko moja opinia).
Rysujesz też własne postacie, czy tylko na podstawie gotowych obrazków? |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
voltex
|
Wysłany: 13-03-2010, 19:23
|
|
|
Oczywiście, w końcu to jest lineart, tyle, że robiony ołówkiem ;) Tutaj ćwiczyłem proporcje i cieniowanie ;) Nigdzie nie napisałem, że sam to wymyśliłem. |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 13-03-2010, 19:59
|
|
|
"Niedawno narysowałem ten oto rysunek". Co prawda tak naprawdę to nie narysowałem go sam, tylko przeleciałem się po liniach, które wcześniej zrobił ktoś inny i nie włożyłem w to więcej pracy, niż przeciętny skaner, ale to tak drobny i nieznaczący szczegół, że nie będę o tym wspominał.
O'RLY?
Nie będę się tu nawet wgłębiać w sens ćwiczenia czegokolwiek przez konturowanie - może oprócz umiejętności trzymania ołówka. Pokaż coś, co narysowałeś sam od początku do końca, to będzie można komentować Twoje umiejętności. Na razie wszystkie zachwyty nad rysunkiem można kierować do twórcy oryginału. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-03-2010, 20:17
|
|
|
...
Jeżu, kolejny. Ile jeszcze osób przyjdzie pochwalić się tym, że umie przerysowywać rysunki? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|