Co byście powiedzieli na... |
Czy powinienem brać się za robienie tego moda? |
Tak |
|
95% |
[ 21 ] |
Tak |
|
0% |
[ 0 ] |
Nie |
|
4% |
[ 1 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 1 |
Wszystkich Głosów: 22 |
|
|
|
Wersja do druku |
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 05-08-2003, 18:59 Co byście powiedzieli na...
|
|
|
Mod do gry Diablo 2 bazujący na Slayersach?
Już wyjaśniam. Mod jest to coś w rodzaju robionego przez fanów dodatku lub patcha, zmieniającego funkcje gry, jej wygląd, przeciwników itp.
No więc zrodził się pomysł żeby stworzyć takiego moda do Diablo 2, który upadabniałby grę do uniwersum Slayersów, mielibyśmy więc nowych przeciwników z nowymi umiejętnościami (trolle, smoki, mazoku), całą masę nowych przedmiotów (np. miecz światła, kamień filozoficzny czy unikaty/zestawy przedmiotów bazujące na postaciach i wydażeniach z anime, np. "Bezkształtny cień Seigrama" (upiorna zbroja), zestaw "Czerwony Kapłan" składający się z "dźwięczącej laski Rezo", "Niewidzącego oka Rezo" itp.), oraz nowych zaklęć i umiejętności (chociażby Flare Arrow)
Pytanie tylko, czy wogóle warto się za to brać i czy ktoś chciałby zagrać w takiego moda, więdząc że do jego uruchomienia byłaby potrzebna pełna wersja gry Diablo 2 wraz z dodatkiem Pan Zniszczenia (dowolna wersja językowa), a sam mod pojawiłby się w ostatecznej wersji dopiero po wyjściu patcha 1.10 (choć wersja beta dostępna byłaby pewnie już wcześniej)
Proszę zatem o komentarze.
EDIT: Dodałem ankietę
EDIT2: Temat przyklejony
EDIT3: Ponownie dodałem ankietę, która gdzieś zniknęła kiedy przyklejałem temat |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts.
Ostatnio zmieniony przez Xeniph dnia 17-11-2003, 20:38, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-08-2003, 19:30
|
|
|
W D2 raczej nie gram, ale pomysl wydaje sie byc fajny. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Dawar -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-08-2003, 19:33
|
|
|
ehheheh... ja w to bede grać ^^ sasassasa... ale nie wiem jak moja mama na to zareaguje... jak zobaczy ze jej barbarzyńca wyglada jak jakeiś coś z kamiennym łbem i zamaist diablo kula sie jej LON ^^ ale ciekawie to brzmi ^^ |
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 05-08-2003, 23:33
|
|
|
idea dobra, tylko z wykonaniem może być ciężko....
ale chętnie zamiast jakiejś nieznanej czarodziejki poprowadziłbym do boju np. Nage ^__^ |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 09-08-2003, 11:52
|
|
|
Wykonanie jest możliwe, tylko że z takim odzewem branie się za to po prostu NIE MA SENSU. Ludzie, czy naprawdę nikt z was nie gra w diablo? Jeśli do poniedziałku nie zbierze się 5-10 osób, zarzucam projekt... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Lothlori
Dołączyła: 26 Mar 2003 Skąd: Wolf Pack Island ^^ (dopóki mnie nie wywalą... ^^) Status: offline
|
Wysłany: 09-08-2003, 11:57
|
|
|
Też bym chciała.... rzucać fire balle i dragu slavy tam gdzie popadnie w Diabelku.... heh... to by było piękne.. ^^ (już bym sie nawet postarała żeby to Diablo zdobyć XD) |
_________________ "Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości"
A. Einstein
* http://dreams-of-mazoku.blog.pl * - nowy bloguś.. ^^ zerknijcie ^^ |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-08-2003, 17:38
|
|
|
Ja bym grał...
PS. Jeszcze masz pomyloną angietę (2xTak, 2xNie) |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 09-08-2003, 20:06
|
|
|
O jak ładnie, wystarczy postraszyć że nie będzie, a już się wszyscy rzucają do głosowania... ;D
A co do tej ankiety, to było tak: najpierw ankieta była normalna tj. miała jedno "tak" i jedno "nie". Potem przykleiłem temat i co widzę? Niema ankiety! Gdzieś ją wcięło... No to ja klikam w "edytuj" i tworzę ją od nowa, zapisuję posta, patrzę a tam... to co widać na górze... i co gorsza nie da się teraz tego odkręcić. Albo to ja nie umiem się posługiwać ankietami, albo to forum jest pod tym względem co najmniej dziwne... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Lothlori
Dołączyła: 26 Mar 2003 Skąd: Wolf Pack Island ^^ (dopóki mnie nie wywalą... ^^) Status: offline
|
Wysłany: 09-08-2003, 20:17
|
|
|
Lepiej podwójna niż żeby wcale nie było, więc sie nie przejmuj... ^^ To jak? Będzie ten "dodatek" czy jak to wy tam zwiecie? |
_________________ "Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości"
A. Einstein
* http://dreams-of-mazoku.blog.pl * - nowy bloguś.. ^^ zerknijcie ^^ |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 09-08-2003, 21:19
|
|
|
Heh, skoro ludzie się zaczęli zgłaszać, nie widzę powodu, żeby nie... Na skromny początek, trzy screeny obrazujące działanie czaru "Freeze Arrow" (uwaga - dość wolno się ładują!)
Screen 1
Screen 2
Screen 3
...i czwarty, z nowym zestawem przedmiotów:
Screen 4 |
|
|
|
|
Kanti
Dołączył: 31 Maj 2003 Skąd: Z domku na biegunie północnym Status: offline
|
Wysłany: 09-08-2003, 22:37
|
|
|
Ten pierwszy to nawet niezły... tak się zastanwiałam jakby to wyglądało,a może jakąś postać podrzucisz,co? |
_________________ www.kazoku.prv.pl |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 09-08-2003, 22:46
|
|
|
To, co pokazałem na screenach to na razie wszystko co jest... Jeśli chodzi o postacie, to na razie sam jeszcze nie wiem jakie będą klasy (poza czarodziejką, rzecz jasna). Jeśli zaś chodzi o grafikę, to niestety, raczej nie będzie zbytnich fajerwerków. O ile grafiki przedmiotów dość łatwo będzie przerobić, to jeśli chodzi o animacje postaci, potworów itp. będzie już ciężko. Na pewno część będzie importowana z Baldur's Gate i Diablo 1 (np. złote smoki), ale o typowo 'Slayersowych' animacjach można raczej zapomnieć... chyba że pojawi się śmiałek, który byłby w stanie je wykonać. Ktoś podejmuje się wyzwania? ;-) |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 13-12-2003, 15:01
|
|
|
Oczywiście, że robić! A jak juz zrobisz, to ja to chceeeee!!!!!!!! Proooooszęęę.... <maślane oczka> |
|
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 13-12-2003, 21:29
|
|
|
Wszystko zalezy od grywalnosci, czy bedzie sie w to fajnie gralo. Dialbo II i dodatek mam - kiedys bardzo dlugo w to gralem, i chyba chetnie bym sobie odkurzyl te plyty. |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-03-2004, 21:41
|
|
|
Ja popieram! Zrobię sobie na dysku 2 kopię Diablo - i będę mieć klasycznego LoDa i twój mod naraz! Yes! |
|
|
|