FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  Magic Knight Rayearth
Wersja do druku
Lain Płeć:Kobieta

Status: offline
PostWysłany: 11-09-2003, 15:25   Magic Knight Rayearth

Na stronie http://www.hikarushidou.150m.com/ dowiedziałam się o 3 serii Magic knight rayearth. Czy ktoś z was wie coś więcej na ten temat ??
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Xeniph Płeć:Mężczyzna
Buruma

Grupy:
AntyWiP
WIP
PostWysłany: 11-09-2003, 15:44   

Jeśli chodzi ci o tego "Eagltina" w dziale postacie, to jest to ewidentna ściema. WSZYSTKIE jego "portrety" to lekko przerobione obrazki z serii tv i oav. Jego historia też jest mocno naciągana.

A jeśli chodzi ci o serię oav, to istnieje ona już od dawna i z tego co wiem jest udziwniona niemożebnie. Cephiro najeżdża ziemię, Clef jest dorosły itp. A w dodatku chara design jest paskudny.

Justine Płeć:Kobieta

PostWysłany: 11-09-2003, 19:37   

Hm, z tego co mi wiadomo 3 seria nie powstala...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Pico Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 12-09-2003, 13:39   

I szkoda i dobrze (ta siostra nie męczyła by cie o jej załatwienie skądś :> dop. PDS)

Numer Gadu-Gadu
4126141
Yumegari Płeć:Kobieta
Feministka szowiniska

PostWysłany: 12-09-2003, 14:56   

Co do designu w serii OAV jest on (IMO) PRZECUDOWNY!!! YUMI FELL IN LOVE!!! Ale to btw. A nie słyszałam w życiu, żeby istniało coś jak MKR3, lub żeby CLAMP to narysował. A dowiedziałabym się napewno... (fani CLAMPa nie śpią XDD)

Numer Gadu-Gadu
2513810
Kira Płeć:Kobieta

PostWysłany: 19-02-2004, 22:31   

No je[li jestem dobze poinformowana to niema 3 czensci MKR
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 30-05-2005, 13:14   

Cytat:
przy MKR tylko czasem przełączałam, jak Hikaru przeżywała cierpienia Młodego Wertera

Taaak, to była fajna seria;>. Miała wszystko, co trzeba: kawaii panienki, humor, krew, kawaii panienki, mrocznych i milczących bizonów, wesołych i luzackich bizonów, mechy, kurduplastych bizoników, kawaii panienki. Do tego była diabelnie kolorowaXD. Jakie są wasze wrażenia po obejrzeniu;>?

Mi osobiście najbardziej przypadł do gustu odcinek, w którym dziewczątka najpierw przysięgają, a potem atakuje je taki słup światła. Konkretnie to podobało mi się to, jak Hikaru krwawiXD. No normalnie jak wampir po wyssaniu całej wioski;P.

Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-05-2005, 13:20   

Ja przyznaję się bez bicia - odpadłam z gwizdem. Widziałam kilka odcinków, gdzieś z początku serii, i poziom slodyczy przyprawił mnie o ból zębów. Ja wiem, że coś może być śliczne i kolorowe, ale bez przesady! Do tego doszły przemowy o wiecznej przyjaźni i tym podobne wzniosłe sceny - dla mnie wystarczyło, zeby uznać, ze nie warto pędzić na złamanie karku do domu, zeby to coś oglądać. Do bishounenów i krwawych scen nawet nie dotarlam, o dokładnym rozpracowaniu fabuły nie wspominając. Może gdyby emitowane to bylo trochę później, oglądałabym, ale żeby nagrywać na video (które sie buuntowało), lub rezygnować z obiaduu od razu po przyjściu do domu... Nie, ja podziękowałam.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 30-05-2005, 16:36   

Jedne z niewielu Mgickal Girls ktore obejżałem i nawet mogło byc
Powrót do góry
Beryl Płeć:Kobieta
jej mroczny majestat

PostWysłany: 30-05-2005, 18:13   

A mnie bolało to, że najpierw mangę przeczytałam i przy każdym odcinku bolały mnie zęby po prostu, jak można było coś tak fajnego zmarnować, wesołą przygodę przerobić na pełne patosu mordobicie/romans rycerski/fantasy. W mandze to dopiero bije po buzi, kiedy radosne panienki, traktujące całość jako znakomitą zabawę, planujące uratować księżniczkę i "zrobić kufel z czaszki Zagato" dowiadują się, o co tu tak naprawdę chodzi. Druga część ucierpiała jeszcze bardziej - niepotrzebnie wprowadzili Novę, Debonair i Alcione, zmieniając samo sedno opowieści, niepotrzebnie koncentrując się na Hikaru i jej mękach psychicznych.
No i w anime nie było Stworzyciela świata. Znaczy, był, tylko się nie objawił. Bu.
Powrót do góry
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-05-2005, 18:37   

Ano, bu. Ja jeszcze mangi nie czytałam, nad czym ubolewam, co jednak prawdopodobnie dużo pomogło anime w moich oczach... Podobało mi się, nie ma co. Najbardziej ten odcinek, w którym Hikaru "krwawiła jak wampir po wyssaniu całej wioski" (Ysen, idealnie to określiłeś!). Na wielkich patetycznych scenach zwykłam trzeszczeć zębami i zastanawiałam się, skąd się takie cudactwa biorą. Ja to oglądałam będąc w wieku bohaterek... I jakoś naprawdę nie przypominam sobie, żebym takie jazdy odstawiała... Poza podtrzymywaniem przyjaciółki na duchu oczywiście i wspólne oglądanie identycznej prawie sytuacji w anime (co aktualnie jest jednym z moich najlepszych wspomnień). No i ta szalona ilość biszonenów... Muah! :> Strasznie żałuję, że w drugiej serii z lekko komediowej serii (Presea! Presea!) zrobił się dramat... Owszem, typowo Maikowy, ale strasznie brakowało mi tych wtrąceń rozładowujących napięcię jak np. Ferio i jego odzywki :> A Feria to w ogóle w drugiej serii zmarnowali ==' Z tego uroczego buntownika stał się jakimś wymoczkowanym księciulkiem ==' Jednakowoż druga seria również miała swój urok (Lantis? Nie, nie tylko ^^"), a rozterki Hikaru to że tak powiem "mój typ".

Holender, cokolwiek bym nie mówiła, jest to jedna z moich ulubionych serii anime. Owszem, nieszczególnie toto ambitne, ale jednak mam ten sentyment...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Beryl Płeć:Kobieta
jej mroczny majestat

PostWysłany: 30-05-2005, 18:53   

A właśnie, jak to się w anime skończyło, bo co usiłuję sobie przypomnieć, mam w głowie końówkę mangi:
Cytat:
uroczy piknik w Cephiro i Eagle'a na jego łósiu i jąkającego się, ale zwycięskiego Ascota.
Wróciły, czy zostały w Tokio?

[Edit = Serika] Skoro Mai twierdzi, że spoiler, to spoiler :)
Powrót do góry
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-05-2005, 19:00   

Buaaaaaaaaaaaa....

Słońce, ja nie czytałam mangi... Spoilery się oznacza ^^""

Cytat:
Zostały w Tokio, jak najbardziej. A w rok później ZNOWU na Tokio Tower doznały zbiorowej halucynacji i widziały Cephiro na niebie :D

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 30-05-2005, 21:24   

PS Lantis to był chyba jedyny bizon ktorego tolerowałem pewnie dla tego że mnie do niego porównywali :P
Powrót do góry
Yukari Płeć:Kobieta
Sailor Venus :P

PostWysłany: 31-05-2005, 05:13   

Eagle byl fajny :) ja jestem wytrwala i obejrzalam cale anime. No ale dzieckiem jestem a wtedy to juz wogole jeszcze mlodsza bylam xD Nawet mi sie podobalo. Lubie takie Magical Girls ^^

Numer Gadu-Gadu
5576641
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi