Krótkie pytania |
Wersja do druku |
flandrowas
horosista
|
Wysłany: 10-12-2011, 16:25 Krótkie pytania
|
|
|
Widzę, że nie ma działu do krótkich i prostych pytań i problemów, więc zakładam i myślę, że się przyda. Więc:
Kupiłem Nintendo DS Lite i chciałbym się dowiedzieć - ile godzin zostawić je podłączone do prądu podczas ładowania (czy od razu po tym jak lampka zgaśnie) - jeżeli odłącze po tym, jak lampka mi zgaśnie to starcza mi bateria na jakiś dzień (Acekard2i, emulki i homebrew więc pewnie to oczywiste, że tak szybko bateria pada). |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-12-2011, 16:40
|
|
|
flandrowas napisał/a: | Widzę, że nie ma działu do krótkich i prostych pytań i problemów, więc zakładam i myślę, że się przyda. |
Tu jest miejsce do ogólnych pytań, a Ty założyłeś temat, nie dział (to różnica).
Co do reszty postu - to, że lampka gaśnie oznacza, że bateria została naładowana do pełna. W takim stanie wystarcza na parę godzin gry (mój trzymał bodaj 5-6, nie pamiętam dokładnie ile). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
flandrowas
horosista
|
Wysłany: 10-12-2011, 16:52
|
|
|
Keii napisał/a: | flandrowas napisał/a: | Widzę, że nie ma działu do krótkich i prostych pytań i problemów, więc zakładam i myślę, że się przyda. |
Tu jest miejsce do ogólnych pytań, a Ty założyłeś temat, nie dział (to różnica).
Co do reszty postu - to, że lampka gaśnie oznacza, że bateria została naładowana do pełna. W takim stanie wystarcza na parę godzin gry (mój trzymał bodaj 5-6, nie pamiętam dokładnie ile). |
Aha, dzięki za odpowiedź.
A temat chciałem założyć do takich typowo mało istotnych pytań, które często się powtarzają, a do których nie trzeba zakładać tematu (np. "jak zmienić pasek w W7", "jak wgrać emulki") itd. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-12-2011, 16:54
|
|
|
Pomysł nie jest zły, bo 90% tego działu to właśnie tego typu proste pytania, na które można odpowiedzieć w paru zdaniach. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-02-2012, 16:25
|
|
|
Krótka piłka - mam problem z trybem pełnoekranowym na YT na laptopie. Moja natywna rozdziałka to 1366x768 i przy wrzuceniu fullscreena obraz niepoprawnie się skaluje. Krawędzie obiektów są poszarpane etc. Dotyczy to zarówno 720p jak i 1080p i nie występuje nigdzie indziej (na innych stronach z filmikami, w playerach). Żeby było zabawniej, filmik wygląda normalnie jeśli ściągnę go na dysk i odtworzę w czymkolwiek.
Jesli chodzi o kartę graficzną - w laptopie mam zintegrowanego Intela HD i Radeona 6770M. |
|
|
|
|
|
Auka
|
Wysłany: 15-02-2012, 16:38
|
|
|
Wątpię żeby to była wina flasha ale możesz spróbować przełączyć się na HTML5 na youtubie. I może screen czy zdjęcie by pomogło w rozpoznaniu problemu. |
_________________ Heaven has abandoned us! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-02-2012, 16:45
|
|
|
Nie pomogło.
Tu screen. Na górnej części dolnego, białego paska widać poszarpaną krawędź (filmik). |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-02-2012, 16:54
|
|
|
Jeśli zmiana na HTML5 nie pomaga to aktualizacja Flasha pewnie też nic nie da (ale warto spróbować). Spróbuj zaktualizować sterownik do karty graficznej - Intela oraz nVidii (niestety nVidia twierdzi że najnowszy to dwuletni 179.48...). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Auka
|
Wysłany: 15-02-2012, 17:01
|
|
|
Z mojej strony brak pomysłów, mogę co najwyżej polecić YousableTubeFix, którym to można dowolnie powiększyć playera bez wrzucania fullscreena. |
_________________ Heaven has abandoned us! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-02-2012, 17:03
|
|
|
Crack napisał/a: | Jeśli zmiana na HTML5 nie pomaga to aktualizacja Flasha pewnie też nic nie da (ale warto spróbować). Spróbuj zaktualizować sterownik do karty graficznej - Intela oraz nVidii (niestety nVidia twierdzi że najnowszy to dwuletni 179.48...). |
Aktualizacja Flasha nie pomogła, sterowniki do karty mam najnowsze dostępne (Radeony to AMD, nie Nvidia :P). |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 15-02-2012, 18:25
|
|
|
Keii napisał/a: | Crack napisał/a: | Jeśli zmiana na HTML5 nie pomaga to aktualizacja Flasha pewnie też nic nie da (ale warto spróbować). Spróbuj zaktualizować sterownik do karty graficznej - Intela oraz nVidii (niestety nVidia twierdzi że najnowszy to dwuletni 179.48...). |
Aktualizacja Flasha nie pomogła, sterowniki do karty mam najnowsze dostępne (Radeony to AMD, nie Nvidia :P). |
A skrzynka przełącza renderowanie z intela na radeona? Przy Asusach z nvidią właśnie pomagało wgranie starszych driverów. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-02-2012, 18:41
|
|
|
... (tyle komentarza ode mnie :) ) |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-02-2012, 23:21
|
|
|
Smk napisał/a: | A skrzynka przełącza renderowanie z intela na radeona? Przy Asusach z nvidią właśnie pomagało wgranie starszych driverów. |
Nie przełącza, bo kiedy nie gram, jadę cały czas na Intelu (mam przełączanie ręczne).
I jak mówię, na innych stronach jest w porządku, tylko YT nawala. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-02-2012, 15:10
|
|
|
Co można bezpiecznie usunąć z partycji systemowej w W7, żeby nieco miejsca zrobić? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 16-02-2012, 18:12
|
|
|
Jest w system wmontowany programik który się zwie Disk Cleanup, albo cleanmgr. Całkiem sprawnie i szybko usuwa niepotrzebne rzeczy, robi się nawet kilka GB wolnego miejsca, zależnie od sytuacji. Co do ręcznego dłubania to nie pomogę bo za rzadko widuję windowsa żeby coś mądrego powiedzieć. |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
|