Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Motywy fabularne, które lubicie |
Wersja do druku |
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-06-2012, 22:31 Motywy fabularne, które lubicie
|
|
|
Temat odwrotny względem tego - no i pretekst, żeby poszlajać się poraz kolejny po Tv Tropes.
Mój ulubiony motyw to Earn Your Happy Ending - i moim zdaniem jest to najlepszy rodzaj zakończenia, jaki może być. Happy Ending jest banalny, Bad Ending depresyjny i sprawia wrażenie, że cała opowieść niczemu nie służyła, a Gainax Ending frustruje. Bittersweet Ending może być, kiedy jest poprowadzony dobrze. Mój ulubiony przykład z anime -
- Spoiler: pokaż / ukryj
- FMA: Broterhood
|
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-06-2012, 00:00
|
|
|
Unrelated Love Story
Motyw romansowy gdzieś na drugim planie (albo półtorym) ma zwykle tę zaletę, że unika patosu i innych ogranych bolączek tych pierwszoplanowych. Przychodzi mi do głowy Hellsing (romans nie musi być rozbudowany przecież), czy Oh! My Godess! (motyw z Hasegawą i przekazywaniem jej szefostwa). Po prostu drugoplanowe romanse mają w sobie taką lekkość i naturalność. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|