| Jakie anime was ostatnio zawiodło? |
| Wersja do druku |
616 
From GARhalla

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-07-2010, 02:14
|
|
|
| Byousoku 5 cm - zbyt sentymentalne, zbyt powolne, o wiele lepiej by wypadło gdyby wycieli połowę nudnych wątków, skupili się na najważniejszym i oddali postacie nieco naturalniej. Klimat i grafika niezłe, fabuła kiepska. I czemu miał służyć ten clip-show na końcu? |
|
|
|
|
 |
Tirisfal 
Książę Amberu

|
Wysłany: 04-11-2011, 17:18
|
|
|
Mnie zawiodło Seirei no Moribito. Jak to w przypadku zawodzenia bywa, zawiodło ponieważ widziałem wiele pozytywnych opinii na jego temat a wg mnie było co najwyżej średnie i tak moje wysokie wymagania sprawiły że czuję się zawiedziony.
Również Mouryou no Hako mnie zawiodło, nawet bardziej. W tym wypadku anime miało dobre oceny a okazało się... stratą czasu jak dla mnie. Nic mnie nie porwało w tej akcji, nie zaciekawiło. Ten tytuł dla mnie był beznadziejny. |
_________________ "Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the universe trying to build bigger and better idiots. So far, the universe is winning."
- Rick Cook |
|
|
|
 |
Minori 
Schizuję.

|
Wysłany: 05-11-2011, 13:14
|
|
|
| Mnie ostatnio bardzo, ale to bardzo zawiodło : Highschool of the Dead: Drifters of the Dead Czyli ten 16 minutowy odcinek specjalny. Z faktu, iż HOTD podobało mi się (szału nie było, ale całkiem niezłe) to myślałam, że twórcy będą trzymać się tego dość niskiego poziomu (zawsze jakiegoś), ale oni posunęli się o krok niżej. Tak absurdalnego OVA to ja długo nie oglądałam. Oczywiście fabuła była tak oblatana i oczywista, że głowa boli. Nie wiem o czym myśleli twórcy, ale moim zdaniem wyglądało to tak : "Ooo .. z faktu, że musi być więcej nagości i kobiecych biustów to zrobimy odcinek na plaży ! Ale nie .. nie .. oni nie mogą być w ubraniach, ale skąd będą mieli stroje kąpielowe ? Taak, już wiemy ! Całkiem przypadkiem będzie na tej plaży budka i całkiem przypadkiem będzie tam wyliczona ilość stroi kąpielowych dla każdego bohatera, a rozmiar będzie pasował dla każdego. Taaak, to jest genialne, genialne ! Potem trzeba ich obnażyć. A więc .. zrobimy tak, żeby się czegoś nawdychali i mieli halucynacje .. te halucynacje mogą się tylko sprowadzać do podniecenia i ochoty na współżycie ! Tooo będzie hit !" - Haha, normalnie myślałam, że oglądam jakieś hentai, a nie anime o zombie. Oczywiście wiedziałam, że HOTD ma to do siebie, że jest tam pełno kobiecych biustów, ale nie wiedziałam, że twórców najdzie ochota na krok dalej i postanowią wprowadzić tam więcej erotyzmu, w postaci symulujących seks dwóch dziewczyn, chłopaka + miotły i oczywiście chłopaka + dziewczyny. Straszne, straszne .. szkoda czasu. |
_________________ „Samotność to rzecz straszna. Normalny człowiek by zwariował, ale dla mnie samotność to codzienność i niech tak zostanie.” |
|
|
|
 |
Keii 
Tsunderemo©

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-11-2011, 13:26
|
|
|
@up
Niestety takie (nazwijmy to) oavki to normalka w przypadku anime, których główną siłą napędową jest ecchi. Twórcy mają więcej swobody niż w TV i potem powstają takie potworki jak niesławna oavka Green Green, gdzie były już właściwie regularne sceny seksu. |
_________________ Blah blah dreams blah. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|