| Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
| Wersja do druku |
Enevi 
「ハリフグ」

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
 |
Lares 
Palladyn

|
|
|
|
 |
Tren 
Most awesome

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-03-2010, 20:07
|
|
|
Co prawda miałam styczność tylko z mangą, ale to chyba Ciel z Kuroshitsuji - facet
- Spoiler: pokaż / ukryj
- wkładający gorset, gdyż na potrzeby śledztwa musi iść na bal i by nie wzbudzać podejrzeń postanowiono przebrać go za dziewczynę.
|
_________________ “Happiness is fundamentally a part of the human soul. There isn’t any ‘yes’ and ‘no’ distinction. It is just whether you are ‘aware’ or ‘not aware’ of it. [...] To experience happiness, that is the first thing to do.”
 |
|
|
|
 |
Firerod 
|
|
|
|
 |
0rdi 
Last man on the moon.

|
Wysłany: 15-03-2010, 20:17
|
|
|
W kolejności od początku:
1. Samurai Champloo
2. Afro Samurai
3. Bleach
Kolejnych nie znam. |
|
 |
Tren 
Most awesome

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-03-2010, 20:33
|
|
|
| Jeżeli przeszukasz komentarze to z całą pewnością znajdziesz tam tytuły (wiem, że tam jest spam, ale przydatne informacje też często pałętają się po komentarzach). |
_________________ “Happiness is fundamentally a part of the human soul. There isn’t any ‘yes’ and ‘no’ distinction. It is just whether you are ‘aware’ or ‘not aware’ of it. [...] To experience happiness, that is the first thing to do.”
 |
|
|
|
 |
seshiro 

Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-03-2010, 21:52
|
|
|
| Firerod napisał/a: | | http://www.youtube.com/watch?v=nR1hV2ldvXo Co to jest za anime? |
4 to chyba Rurouni Kenshin |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
 |
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-03-2010, 22:56
|
|
|
| Natomiast ostatnia walka pochodzi z Jubei-chan: The Ninja Girl. Jest komplet. |
_________________ Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć. |
|
|
|
 |
Mabb
Gość
|
Wysłany: 17-03-2010, 15:37
|
|
|
ufff... przebrnęłam przez cały wątek ale niestety nie znalazłam tego, czego szukałam :(
a wiec witam serdecznie :)
od dłuższego czasu poszukuje tytułu animca z dzieciństwa pamiętam bardzo słabo:
1. emitowano go w latach '90 (początek-środek) na którymś z niemieckojęzycznych kanałów satelitarnych, typu SAT1 czy RTL, z tego co pamiętam to były tam wstawki komediowe, ale raczej było sensacyjno przygodowe tak bardziej na poważnie
2. klimat był trochę sf, na pewno występowały samochody-poduszkowce i chyba mechy albo jakieś maszyny bojowe, rzecz działa się w jakiejś futurystycznej metropolii
3.bohaterami byli 2 faceci (młodzi, chyba policjanci jeden blondyn z włosami dłuższymi, chyba do ramion, drugi miał czarne krótkie sterczące włosy i był troche pyzaty miał mały kartoflasty nos) biegali w uniformach coś w stylu power rangers, jeden miał niebieskie wdzianko a drugi czerwone, i o ile dobrze pamietam te wdzianka miały białe elementy a la ochraniacze i tylko po jednym naramienniku
bohater z czarnymi włosami miał kota grubego i futrzastego, ciemnoszarego, który nazywal się Mira (albo jakoś tak) to był główny bohater wokół którego kręciła się cała akcja, był też wątek dramatyczny bo, chyba ten facet miał jakieś rozterki wewnętrzne i chciał przejść "na ciemną stronę mocy" przez doszło do jego starcia z blondasem, który chciał go powstrzymać
głównym złym był taki stary dziadek z niezdrowo ciemnoszarą skórą, czarnymi okularami lenonkami z suuuper grubymi szkłami i przydługimi białymi włosami, JEŹDZIŁ NA WÓZKU INWALIDZKIM i chyba był jakiś naukowcem
w anime było dużo dialogów i akcja była dość zawiła, oczywiście a propos fabuły nic więcej powiedzieć nie mogę bo było po niemiecku a ja nic nie rozumiałam, ale nie przeszkadzało mi to oglądać ;)
zwiedziłam ANN, Tanuk, youtuba i naprawdę sporą cz. internetu ale niestety nie znalazła nawet bajta informacji :(
bardzo dziękuje za wszelkie sugestie, mam nadzieję, że komuś z Was uda się rozgryźć mój problem :)
(i przepraszam za ilość wklepanego textu) |
|
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 17-03-2010, 15:41
|
|
|
| Im więcej szczegółów, tym zawsze lepiej... Nie mam pojęcia, czy to było nadawane w niemieckiej telewizji, ale opis nieźle pasuje do Mirai Keisatsu Urashiman. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
 |
Mabb
Gość
|
Wysłany: 17-03-2010, 17:08
|
|
|
to to :D
nie wiem jakim cudem przegapiłam tą pozycje na Tanuki
DZIĘKI !! jestś wielkia Avellana :*
ps wyglada lepiej niż zapamiętałam ale z opisu to raczej cienka pozycja... no nic obejrzę na pewno :) |
|
|
|
|
 |
Lares 
Palladyn

|
Wysłany: 21-03-2010, 21:59
|
|
|
| Szukam serii podobnej do Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto gdzie głównym bohaterem też jest szlachetny młodzieniec z mieczem. Nawet pierwszy obrazek jest podobny, czy ktoś zna tą serie?? Chyba była na stronce. |
|
|
|
|
 |
0rdi 
Last man on the moon.

|
Wysłany: 22-03-2010, 23:00
|
|
|
| Byłby ktoś na tyle miły i powiedział jaki tytuł nosi anime, z którego są te postacie: Click!. |
|
 |
Bezimienny 
Najmniejszy pomiot chaosu

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Gdzieś pomiędzy dniem wczorajszym i jutrzejszym Status: offline
|
Wysłany: 23-03-2010, 00:56
|
|
|
| Są to postaci z Mai-HiME |
_________________ Nie straszne nam lata płynące,
Nie groźne nam mowy wylewne,
Nie skuszą nas prawdy mylące,
Nasze peleryny są pewne.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
 |
Lares 
Palladyn

|
Wysłany: 23-03-2010, 02:42
|
|
|
| Nie wiecie jakie to anime ?? Kurde szkoda, chyba było na tej stronce. Wiem że był bardzo podobny do Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto, nawet bohater przypominał trochę bohatera tej serii. |
|
|
|
|
 |
|
|