Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-06-2010, 15:32
|
|
|
Materiał do zapoznania
http://anime.info.pl
Może znajdziecie tam swoje tytuły, ale nie polecam ograniczania się do jednego kanału, najlepiej przejrzeć wszystkie :] |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Reav
Gość
|
Wysłany: 24-06-2010, 16:06
|
|
|
Ok, dzięki:) |
|
|
|
|
|
Tomek
Gość
|
Wysłany: 29-06-2010, 15:35 Stare dzieje
|
|
|
Hej! Zna ktoś anime, które leciało dawno temu w latach 90-tych z zatytułowane bodajże "Sierotki"? Nie ma na ten temat żadnych informacji a to dość irytujące, ponieważ utkwiło mi to w głowie i chciałbym zobaczyć to jeszcze raz.
Fabuła była mniej-więcej taka:
Opowiada o dwóch siostrach pochodzących z bogatego domu, które trafiły do sierocińca ze względu na informację o śmierci ich rodziców w katastrofie samolotowej.
Okazało się jednak, że rodzice żyją. W ostatnich odcinkach zapamiętałem gdy dziewczynki znalazły rodziców w mijających się wagonach kolejki wysokogórskiej.
Ojciec nazywał się chyba Maurycy.
Ktoś ma jakieś namiary do tego? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-06-2010, 16:20
|
|
|
Tomek, stronę wcześniej ktoś pytał dokładnie o to samo. Jak spojrzysz to u góry Kokodin podał stronę, gdzie może znajdziesz ten tytuł. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
marta
Gość
|
Wysłany: 29-06-2010, 18:23
|
|
|
No tak ale na tej stronie też nie ma informacji o tym anime :( szukam i szukam i nic. |
|
|
|
|
|
gamuso
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-06-2010, 19:40
|
|
|
Matra, Tomek , whatever W takim razie nie musi to być anime w sensie rozumienia słowa (japońska produkcja animowana). Równie dobrze może to być serial produkcji francuziej lub hiszpańskiej ewentualnie włoskiej lub radzieckiej, ponieważ te kraje również produkowały świetne kreskówki fabularne na wzór anime.
Proponował bym pójść lekko na około i przejrzeć bazę danych retroyunk w kategorii tv shows z lat 80-tych. Ale podkreślę , że to będzie udręka, ponieważ jest to baza danych amerykańska.
Gdyby była polska wersja retroyunk-a skierował bym cię tam.
Przeglądając wszystkie tytuły na skali czasu anime na pewnym serwerze (którego nazwy nie wolno wymawiać) nie pamiętam abym widział taki tytuł, lub nie był zbyt charakterystyczny.
Co do obrazka koleś wygląda podobnie do jednej postaci Wallflowera ale jest to fanart i nie koniecznie pochodzi z jednego anime. |
|
|
|
|
|
gamuso
|
Wysłany: 29-06-2010, 20:14
|
|
|
kokodin masz racje juz znalazlem odpowiedz Kyouhei ;) niezle przerobiony
Dzieki za pomoc |
|
|
|
|
|
bajerant
Gość
|
Wysłany: 03-07-2010, 01:50
|
|
|
czy ktos pamieta nazwe anime w którym pewien facet laduje na wyspie pełnej kobiet i ktore szaleja na jego punkcie tzn. chca sie z nim ozenic a on ucieka przed nimi, kobiety na wyspie radza sobie isealnie nie potrzeba im mezczyzn do pracy i dodam ze anime wyszło chyba w 2007r |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-07-2010, 08:47
|
|
|
Nagasarete Airantou |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 13-07-2010, 09:27
|
|
|
To pytanie dla tych, co są na bierząco z Bleachem.
Mam tu orazek z tego anime i się zastanawiam, z którego to epka. Przed maturą jeszcze oglądałam to wytrwale, ale wkurza mnie odbieganie od głównego wontku i przeciąganie tego wszystkiego w nieskończoność. Dlatego też przestałam oglądać, bo to anime chyba nie zamierza się skończyć.
http://www.zerochan.net/202477 |
|
|
|
|
|
Jarmac1
Samotnik i marzyciel
|
Wysłany: 14-07-2010, 22:49
|
|
|
Mam prośbę, ostatnio przypomniałem sobie o pozycji którą oglądałem jako dzieciak i chciałbym ją sobie przypomnieć. Główny bohater był kierowcą, pamiętam że ścigał się w F1 lub czymś co je przypominało. Jego mechanikiem była dziewczyna. Kojarzę też że w jednym odcinku testował silnik jeżdżąc po sawannie lub Australii. Pamiętam też że leciało to na Polonii bądź RTL i było chyba emitowane w tym samym okresie co W królestwie kalendarza lub Yattaman. Jeżeli ktoś kojarzy niech da znać. |
_________________ Nie kroczę ku światłu i nie wchodzę w noc
Stojąc na rozdrożu widzę najwięcej
I wszystko mogę objąć wzrokiem
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2010, 07:09
|
|
|
Jarmac1 napisał/a: | Mam prośbę, ostatnio przypomniałem sobie o pozycji którą oglądałem jako dzieciak i chciałbym ją sobie przypomnieć. Główny bohater był kierowcą, pamiętam że ścigał się w F1 lub czymś co je przypominało. Jego mechanikiem była dziewczyna. Kojarzę też że w jednym odcinku testował silnik jeżdżąc po sawannie lub Australii. Pamiętam też że leciało to na Polonii bądź RTL i było chyba emitowane w tym samym okresie co W królestwie kalendarza lub Yattaman. Jeżeli ktoś kojarzy niech da znać. |
Jedyne, z czym mi się to kojarzy to "Grand Prix" pokazywane na Polsacie i Polsacie2. Nie przypominam sobie innych anime o wyścigach emitowanych w Polsce. |
|
|
|
|
|
Jarmac1
Samotnik i marzyciel
|
Wysłany: 15-07-2010, 09:33
|
|
|
To chyba to. Dzięki Grisznak. |
_________________ Nie kroczę ku światłu i nie wchodzę w noc
Stojąc na rozdrożu widzę najwięcej
I wszystko mogę objąć wzrokiem
|
|
|
|
|
marta136
|
Wysłany: 18-07-2010, 21:24
|
|
|
Kiedyś obejrzałam odcinek anime i chciałabym do niego wrócić.
Nie pamiętam prawie nic, poza może kilkoma szczegółami:
"Było to anime o chłopaku i dziewczynie.
Najpierw była scena z dzieciństwa, że spotkali się na plaży on zbierał kraby.
Ona chciała je uwolnić, ale wreszcie poszła do domu z płaczem.
Potem byli już uczniami, mieszkali na przeciwko siebie i chodzili razem do szkoły.
Ostatnią rzeczą jaką pamiętam jest to że chyba sali razem jakiś test"
I niestety więcej nie pamiętam, |
|
|
|
|
|
|