FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  Krótkie pytania
Wersja do druku
flandrowas Płeć:Mężczyzna
horosista


Dołączył: 10 Gru 2011
Status: offline
PostWysłany: 10-12-2011, 16:25   Krótkie pytania

Widzę, że nie ma działu do krótkich i prostych pytań i problemów, więc zakładam i myślę, że się przyda. Więc:

Kupiłem Nintendo DS Lite i chciałbym się dowiedzieć - ile godzin zostawić je podłączone do prądu podczas ładowania (czy od razu po tym jak lampka zgaśnie) - jeżeli odłącze po tym, jak lampka mi zgaśnie to starcza mi bateria na jakiś dzień (Acekard2i, emulki i homebrew więc pewnie to oczywiste, że tak szybko bateria pada).
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-12-2011, 16:40   

flandrowas napisał/a:
Widzę, że nie ma działu do krótkich i prostych pytań i problemów, więc zakładam i myślę, że się przyda.

Tu jest miejsce do ogólnych pytań, a Ty założyłeś temat, nie dział (to różnica).

Co do reszty postu - to, że lampka gaśnie oznacza, że bateria została naładowana do pełna. W takim stanie wystarcza na parę godzin gry (mój trzymał bodaj 5-6, nie pamiętam dokładnie ile).

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
flandrowas Płeć:Mężczyzna
horosista


Dołączył: 10 Gru 2011
Status: offline
PostWysłany: 10-12-2011, 16:52   

Keii napisał/a:
flandrowas napisał/a:
Widzę, że nie ma działu do krótkich i prostych pytań i problemów, więc zakładam i myślę, że się przyda.

Tu jest miejsce do ogólnych pytań, a Ty założyłeś temat, nie dział (to różnica).

Co do reszty postu - to, że lampka gaśnie oznacza, że bateria została naładowana do pełna. W takim stanie wystarcza na parę godzin gry (mój trzymał bodaj 5-6, nie pamiętam dokładnie ile).


Aha, dzięki za odpowiedź.
A temat chciałem założyć do takich typowo mało istotnych pytań, które często się powtarzają, a do których nie trzeba zakładać tematu (np. "jak zmienić pasek w W7", "jak wgrać emulki") itd.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-12-2011, 16:54   

Pomysł nie jest zły, bo 90% tego działu to właśnie tego typu proste pytania, na które można odpowiedzieć w paru zdaniach.

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-02-2012, 16:25   

Krótka piłka - mam problem z trybem pełnoekranowym na YT na laptopie. Moja natywna rozdziałka to 1366x768 i przy wrzuceniu fullscreena obraz niepoprawnie się skaluje. Krawędzie obiektów są poszarpane etc. Dotyczy to zarówno 720p jak i 1080p i nie występuje nigdzie indziej (na innych stronach z filmikami, w playerach). Żeby było zabawniej, filmik wygląda normalnie jeśli ściągnę go na dysk i odtworzę w czymkolwiek.
Jesli chodzi o kartę graficzną - w laptopie mam zintegrowanego Intela HD i Radeona 6770M.

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Auka Płeć:Mężczyzna

Dołączył: 11 Sty 2012
Status: offline
PostWysłany: 15-02-2012, 16:38   

Wątpię żeby to była wina flasha ale możesz spróbować przełączyć się na HTML5 na youtubie. I może screen czy zdjęcie by pomogło w rozpoznaniu problemu.

_________________
Heaven has abandoned us!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-02-2012, 16:45   

Nie pomogło.
Tu screen. Na górnej części dolnego, białego paska widać poszarpaną krawędź (filmik).

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 15-02-2012, 16:54   

Jeśli zmiana na HTML5 nie pomaga to aktualizacja Flasha pewnie też nic nie da (ale warto spróbować). Spróbuj zaktualizować sterownik do karty graficznej - Intela oraz nVidii (niestety nVidia twierdzi że najnowszy to dwuletni 179.48...).

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Auka Płeć:Mężczyzna

Dołączył: 11 Sty 2012
Status: offline
PostWysłany: 15-02-2012, 17:01   

Z mojej strony brak pomysłów, mogę co najwyżej polecić YousableTubeFix, którym to można dowolnie powiększyć playera bez wrzucania fullscreena.

_________________
Heaven has abandoned us!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-02-2012, 17:03   

Crack napisał/a:
Jeśli zmiana na HTML5 nie pomaga to aktualizacja Flasha pewnie też nic nie da (ale warto spróbować). Spróbuj zaktualizować sterownik do karty graficznej - Intela oraz nVidii (niestety nVidia twierdzi że najnowszy to dwuletni 179.48...).

Aktualizacja Flasha nie pomogła, sterowniki do karty mam najnowsze dostępne (Radeony to AMD, nie Nvidia :P).

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Smk Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 28 Sie 2011
Status: offline

Grupy:
Syndykat
PostWysłany: 15-02-2012, 18:25   

Keii napisał/a:
Crack napisał/a:
Jeśli zmiana na HTML5 nie pomaga to aktualizacja Flasha pewnie też nic nie da (ale warto spróbować). Spróbuj zaktualizować sterownik do karty graficznej - Intela oraz nVidii (niestety nVidia twierdzi że najnowszy to dwuletni 179.48...).

Aktualizacja Flasha nie pomogła, sterowniki do karty mam najnowsze dostępne (Radeony to AMD, nie Nvidia :P).


A skrzynka przełącza renderowanie z intela na radeona? Przy Asusach z nvidią właśnie pomagało wgranie starszych driverów.

_________________
There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 15-02-2012, 18:41   

... (tyle komentarza ode mnie :) )

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-02-2012, 23:21   

Smk napisał/a:
A skrzynka przełącza renderowanie z intela na radeona? Przy Asusach z nvidią właśnie pomagało wgranie starszych driverów.

Nie przełącza, bo kiedy nie gram, jadę cały czas na Intelu (mam przełączanie ręczne).
I jak mówię, na innych stronach jest w porządku, tylko YT nawala.

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~


Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Hajnówka
Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 16-02-2012, 15:10   

Co można bezpiecznie usunąć z partycji systemowej w W7, żeby nieco miejsca zrobić?

_________________
Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Potwór Latacz Płeć:Mężczyzna
Czajnik w Mroku


Dołączył: 06 Lip 2010
Skąd: Kraków
Status: offline

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 16-02-2012, 18:12   

Jest w system wmontowany programik który się zwie Disk Cleanup, albo cleanmgr. Całkiem sprawnie i szybko usuwa niepotrzebne rzeczy, robi się nawet kilka GB wolnego miejsca, zależnie od sytuacji. Co do ręcznego dłubania to nie pomogę bo za rzadko widuję windowsa żeby coś mądrego powiedzieć.

_________________
Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>

"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora
 
Numer Gadu-Gadu
25993346
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików
Możesz ściągać załączniki
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group