FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
  Twój system operacyjny ^^

Jaki masz system?
Windows 95
0%
 0%  [ 0 ]
Windows 98 & 98 SE
15%
 15%  [ 20 ]
Windows Me (Millenium)
1%
 1%  [ 2 ]
Windows NT 4
0%
 0%  [ 0 ]
Windows 2000
3%
 3%  [ 5 ]
Windows XP
58%
 58%  [ 77 ]
Linux
18%
 18%  [ 24 ]
..inny (jaki?)
3%
 3%  [ 4 ]
Głosowań: 89
Wszystkich Głosów: 132

Wersja do druku
Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One


Dołączył: 07 Maj 2003
Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej
Status: offline
PostWysłany: 23-09-2003, 18:20   

Na XP tylko z grami dosowymi mogą być kłopoty. Albo się nie uruchamiają, albo uruchamiają się bez dźwięku (chociaż pewnie są wyjątki). Ale do staroci mam Win 98, tam chodzą całkiem nieźle :D. No i na XP nie działa wygładzanie na emulatorze SNES9x.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
2277120
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 23-09-2003, 20:00   

Część gier na DOSa działa na jego emulatorach (udało mi się osoągnąć nawet dość ciekawy efekt - na XP mam w grze dźwięk bez grafiki, a na Me odwrotnie^^).

Zapomniałem jeszcze napisać:
- XP ma system plików NTFS, który jest bardziej odporny na uszkodzenia przez windowsa (ostatnio Me skasował mi z 10MB ważnych plików), a wersja Professional umożliwia szyfrowanie plików.

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Irian Płeć:Kobieta


Dołączyła: 30 Lip 2002
Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 23-09-2003, 20:38   

kurka, czego ja dożyłam... emulator DOSa -_-'

_________________
Every little girl flies.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 23 Cze 2003
Status: offline
PostWysłany: 23-09-2003, 20:48   

Iran -Emulator dosa mnie nie dziwi...Bardziej dziwiło mnie jak brat sciągną sobie emulator do Pegasusa^^Rany ale to była grafika^^
No i pierwsze stwierdzenie...Zmieniamy kompa na Pegasa??

A z systemu to ja mam Windowsa XP i jakoś se radzę^^Tyle że na moich ustawieniach panuje Chaos^^I nawet hasło mi zbędne bo nikt na tym nic nie umie zrobić^^"Ale chyba ważne jest to żebym to ja czuł sie przy tym dobrze co??<Ps.Jest nawet stwierdzenie że Linux Dos i wszystko inne jest o 100% łatwiejsze od Xpeka z moimi ustawieniami^^">
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KArolCIA Płeć:Kobieta


Dołączyła: 06 Lip 2003
Skąd: stamtąd, gdzie diabeł mówi dobranoc
Status: offline
PostWysłany: 23-09-2003, 20:49   

Skoro mówicie, że XP to najlepszy wybór... to chyba na niego się zdecyduję :) Mam tylko jedną gierkę na DOSa, w którą już od dawna nie gram. Nareszcie odniosę kumpeli jej płytkę Windowsa 98SE ^^

_________________
Dawno mnie tu nie było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dawar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 24-09-2003, 21:03   

ja mam 98 SE jestem z niego jak najbardziej zadowolona... nie wiesza się skurczybyk za często... a jak mu się już zdarzy :) to wykonuje moją ukochaną czynność RESET :D
Powrót do góry
Pico Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 17 Lut 2003
Skąd: Urzędów
Status: offline
PostWysłany: 25-09-2003, 12:46   

Ja mam XP i jestem zadowolony jeszcze nie zawiesił się, ale wykrył wirusa _-_,, i nie mogę do neta wejść...

_________________
Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
4126141
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 25-09-2003, 17:08   

Norton Antivirus + nowe definicje + firewall. Przy czymś takim nic ci nie wejdzie. Co do wirusa, zobacz czy nie jest to przypadkiem ten: W32.Blaster.Worm. U mnie resetował komputer podczas próby wejścia do netu.

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Satsuki Płeć:Kobieta
Fioletowy Płomyczek


Dołączyła: 13 Lip 2002
Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu
Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 25-09-2003, 19:17   

oooj... blaster jest trudny do wykasowania.. trzeba ręcznie znaleźć - wywalić a potem łątkę. Ale on się przyczepia tylko do systemów opartych na systemie NT...

<doczytałą> nyo tak.. masz system NT ^^'''

U mnie tez się wieszalo co chwila i szukalam wirusa a koniec konca się okazalo, ze to rozwalona plyta główne.

_________________
Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 25-09-2003, 20:21   

Ja sam go unieszkodliwiłem, zanim w ogóle uzyłem na nim antywira ^^
Po połączeniu się z netem komp dawał mi minutę do resetu i podawał, że to wina RPC (usługi windowsów NT/2k/2k3/XP). Znalazłem ją, ustawiłem utrzymanie jej przy działaniu za wszelką cenę i mogłem ściągnąć programik go usuwający. Mój kolega 2 razy wracał do mnie, bym mu go usunął^^

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 25-09-2003, 21:08   

Osobiście korzystam z Win2k i bardzo go sobie chwalę. Bardzo (naprawdę bardzo) rzadko się zawiesza i większość rzeczy chodzi bez zarzutów.
A propos... Mógłby ktoś podać linka do jakiegoś emulatora DOSa ^_^ (Ściągnąłem fajną gierkę z czasów dzieciństwa i chciałbym ją przetestować).

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 23 Cze 2003
Status: offline
PostWysłany: 25-09-2003, 22:24   

BTW:Dopatrzyłem sie małych niedociągnięć w ankiecie...
Mianowicie choć wiem że z tego raczej nikt nie korzysta ale czy nie powinien być tam jeszcze Windows 3.11??^^"
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
g_v_s Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Kwi 2003
Skąd: Kraków
Status: offline
PostWysłany: 26-09-2003, 05:56   

to może zaznaczyć "inny" :)

Jakiego Firewalla używacie?

Ja mam darmowego Zone Alarm ze stronki www.zonelabs.com i jest całkiem przyzwoity (to znaczy mój komp ciągle działa :P)

_________________
Multiworld Project
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 26-09-2003, 09:46   

Również korzystam z darmowego ZA, ale nie wiem czy mozna go tak pochwalać, bo z testu w jakimś czasopiśmie (może to był Chip) wynikało, że jest to jeden z "mniej zabezpieczających" firewalli

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 26-09-2003, 13:43   

Też używam ZA. Jeśli go dobrze skonfigurujesz, to na pewno będzie działał jak należy. Oczywiście jeśli ktoś zna jakiś lepszy, to chętnie wypróbuję.

Ryu, to może jeszcze Unix, MacOS Windows 1.0 i Windows 2.0?^^
A skoro mowa o ankiecie, to powinno być Millennium, a nie Millenium.

Keiichan, o ile pamiętam, emulator nazywa się chyba DOS Box.

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 3 z 9 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików
Możesz ściągać załączniki
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group