| Ergo Proxy |
| Wersja do druku |
..:::GHOST:::.. 

Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-04-2006, 17:18 Ergo Proxy
|
|
|
Na początek mam pytanie... kto słyszał o tym anime? Jest to bowiem tytuł nowy(ukazało się 5 odcinków) więc napewno nie każdy. Fabuła serialu utrzymana jest w cyberpunkowo-mrocznym stylu co lubię najbardziej. Jeśli chodzi o kreskę i cały związany z nią layout to uważam że nie ma lepszego(pod tym względem) anime w chwili obecnej. W samej Japonii EP wyświetlane jest w telewizji ze standardami HDTV oraz dźwiękiem 5.1(czasami im naprawde zazdroszcze!:P).
=====>TRAILER<=====================  |
Ostatnio zmieniony przez ..:::GHOST:::.. dnia 13-04-2006, 22:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Abigail 
Naleśnikara

|
Wysłany: 12-04-2006, 17:54
|
|
|
| Ja widziałam na razie 2 odcinki i zapowiada się obiecująco. Od strony technicznej w każdym razie super. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 12-04-2006, 20:45
|
|
|
| Cytat: | | Ja widziałam na razie 2 odcinki i zapowiada się obiecująco. Od strony technicznej w każdym razie super. |
Słyszałem, że dobre, kolega mi to wciska... Jak mi się troche lista "Do Obejrzenia" przerzedzi to pewnie wezmę. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Bezimienny 
Najmniejszy pomiot chaosu

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Gdzieś pomiędzy dniem wczorajszym i jutrzejszym Status: offline
|
Wysłany: 12-04-2006, 20:57
|
|
|
| Faktycznie, wygląda dość dobrze, aczkolwiek fabuła nie jest specjalnie oryginalna. Zobaczymy jak się rozwinie. |
_________________ Nie straszne nam lata płynące,
Nie groźne nam mowy wylewne,
Nie skuszą nas prawdy mylące,
Nasze peleryny są pewne.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
 |

|
Wysłany: 12-04-2006, 22:23
|
|
|
Ja zatrzymałem się teraz na czwartym odcinku i czekam na jakiś dobry fansub, który wypuści piątkę. Odnośnie fabuły nie można jeszcze nic konkretnego powiedzieć. Powiem że mnie jak narazie wciągnęło. :P
| Zegarmistrz napisał/a: | | Cytat: | | Ja widziałam na razie 2 odcinki i zapowiada się obiecująco. Od strony technicznej w każdym razie super. |
Słyszałem, że dobre, kolega mi to wciska... Jak mi się troche lista "Do Obejrzenia" przerzedzi to pewnie wezmę. |
Jak wciska to nic tylko brać!
Posty scalono. Prosze używać opcji EDIT
Miłego dnia
IKa |
|
 |
Abigail 
Naleśnikara

|
Wysłany: 13-04-2006, 10:37
|
|
|
| ..:::GHOST:::.. napisał/a: | | Ja zatrzymałem się teraz na czwartym odcinku i czekam na jakiś dobry fansub, który wypuści piątkę. |
A to któryś już wypuścił czwórkę? Jaki? |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
|
|
|
 |

|
Wysłany: 13-04-2006, 10:50
|
|
|
| Yoroshiku Anime, oraz pare innych grup. Jest już nawet szósty odcinek, tylko że w wykonaniu l33t-raws(XD). |
|
 |
Kielon 

|
Wysłany: 23-04-2006, 20:36
|
|
|
| ..:::GHOST:::.. napisał/a: | | Na początek mam pytanie... kto słyszał o tym anime? Jest to bowiem tytuł nowy(ukazało się 5 odcinków) więc napewno nie każdy. Fabuła serialu utrzymana jest w cyberpunkowo-mrocznym stylu co lubię najbardziej. Jeśli chodzi o kreskę i cały związany z nią layout to uważam że nie ma lepszego(pod tym względem) anime w chwili obecnej. W samej Japonii EP wyświetlane jest w telewizji ze standardami HDTV oraz dźwiękiem 5.1(czasami im naprawde zazdroszcze!:P). |
Wielkie dzięki dla ciebie, za założenie tematu. Gdyby nie on, to pewnie bym sie tym anime wcale nie zainteresował. Ja jak na razie widziałem do 6 odcinka z subami i do 8 bez nich. Na prawde wciąga... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-04-2006, 22:49
|
|
|
>:O Wow, Kielon, hardcore ;>
Ja mam 5, widziałem 1... no, niezłe... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |

|
Wysłany: 24-04-2006, 09:38
|
|
|
| 7 i 8 już są zsubowane :) |

Ostatnio zmieniony przez ..:::GHOST:::.. dnia 24-04-2006, 10:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 24-04-2006, 09:53
|
|
|
| ..:::GHOST:::.. napisał/a: | | 7 i 8 już w drodze na mój komputer :) |
Naturalnie legalnie, zamówione na Amazon.com? Ludzie! Pamiętajcie: antypiractwo! Antypiractwo! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |

|
Wysłany: 24-04-2006, 10:00
|
|
|
| Jeszcze się pytasz?! zamówienie super hiper ultra łaczem wprost do domu :P |
|
 |
Kielon 

|
Wysłany: 24-04-2006, 23:17
|
|
|
| Cytat: | | 7 i 8 już są zsubowane :) |
..:::GHOST:::.. przez jaką grupe??
Ludzie! Na priwach! edit = Zegarmistrz |
|
|
|
 |
Kielon 

|
Wysłany: 26-04-2006, 10:56
|
|
|
| Dobra, abstrachujac od wszytkich przesyłek łączem na kompa i grup subujących, chciałem zadać pytanie:D To anime kojarzy mi się z dwoma produkcjami: Equilibrum (społeczeństwo bez uczuć, kontrolowane, zamknięte w jednym mieście, poza którym nic nie ma) i taka stara przygodówka Dark Earth (na świecie panuje całkowita ciemność i tylko w miejscu gdzie jest wzniesiona Sparta jest jasno, podział na warstwy społeczne czyli obywateli: strażników, kapłanów, budowniczych i pozostałych żyjących w "dolnym" mieście). Zwłaszcza tą drugą darze ogromnym sentymentem, co nie pozostaje bez wpływu na odbiór Ergo Proxy. Macie podobne skojażenia/odczucia? (pytanie do osób, które widziały anime i najlepiej jeśli znają pozostałe przytoczone przezemnie tytuły). |
|
|
|
 |
Abigail 
Naleśnikara

|
Wysłany: 26-04-2006, 13:06
|
|
|
| Mnie bardziej skojarzyło się z Battle Angel Alita- to miasto unoszące się nad powierzchnią, gdzie żyją jedynie wyrzutki, korzystając z odpadów wyrzucanych przez mieszkańców miasta. Equilibrium w sumie też pasuje- propagandowe wezwania do obywateli. Mnie jeszcze skojarzyło się trochę z tym filmem z Tomem Cruisem, jak to się nazywało... Miasto przyszłości, troje ludzi przepowiadających przyszłe zbrodnie i policja zapobiegająca im zanim jeszcze się wydarzą. |
|
|
|
 |
|
|