FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Następny
  Angel Beats [SPOILERY]
Wersja do druku
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss

Status: offline

Grupy:
Omertà
Ostrzeżeń:
 1/2/4
PostWysłany: 20-04-2010, 23:04   

Spoiler: pokaż / ukryj
Sm00k napisał/a:

Bohaterowie są w śpiączce.

Widziałem film o podobnej fabule, tyle że tam nie bawili się w CSa, tylko żyli jak w normalnym świecie, tylko trochę bardziej pustym.

Ja tam wole nie spekulować, tylko czekać na zakończenie.

Numer Gadu-Gadu
4841576
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©

Status: online

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 20-04-2010, 23:11   

Ja wolę, żebyś nie dawał nieopisanych spoilerów. Skąd mamy wiedzieć, czego fabułę zdradzasz?

Numer Gadu-Gadu
2734602
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 21-04-2010, 11:37   

Bezimienny napisał/a:
Daerian napisał/a:
Daerian napisał/a:
Na litość wielkiego poringa, to anime, a nie sesja z Zegiem @@

Nie mam pojęcia o czym mówisz... i chyba mi nie powiesz, że podobnych przekrętów w anime nie było ;-)
Z głównym bohaterem? Raczej nie.
Tsk. Utawarerumono się kłania? Z głównym bohaterem - a jakże. W dodatku również cierpiącym na amnezję! ^_^;

Swoją drogą, powiem to raz jeszcze - jak na razie, najciekawiej wypadają występy GyaruDeMo. Nihaha. Arubamu onegai~! Sore wa muri? Singuru kurai!!! >_<

I aniołek narzekający że robi się z niej czarny charakter... kfik. Swoją drogą, wróciłem do pierwszego epa by obejrzeć raz jeszcze występ GirlDeMo mimo że perkusistka wywołuje u mnie dreszcze (wygląda jak kigurumi =="). Wielki LOL @ BTJT który ma moralne opory przed strzelaniem do kogoś kto dzień wcześniej, przy pierwszym spotkaniu ukatrupił go ciosem prosto w serce... coś jest w tej japońskiej słabości do kjutności?

Swoją drogą, zakończenie koncertu z 3 odcinka daje podstawy do podejrzewania że osią tematyczną będzie koncepcja tego co powstrzymuje duszyczki przed spokojnym robieniem tego, co duszyczki po śmierci robić powinny... mwah.

W kontekście różnicy między scenką z napisów końcowych drugiego i trzeciego odcinka, nagle wyobraziłem sobie że to tak już będzie dalej szło do końca,
i co odcinek będzie pojawiać się jedna czy dwie twarze mniej w naszej wesołej grupce
. Jeśli będą wszystko kolejno wyjaśniać, to trzeba zacząć przygotowywać się na bezprecedensowy łańcuch traumy i emo >_<
Otwarli mocno - z wielokrotnego morderstwa, i niespełnionej artystycznie ofiary przemocy w rodzinie. Co dalej? Ofiary gwałtu, wypadki samochodowe, katastrofy lotnicze? Samobójców chyba wykluczono, ale licho wie, Yurippe mogła nie być do końca szczera...
BTW, Random thought - co stało się geekowi? Poraził go prąd z zasilacza komputera? XD

A, po drugim odcinku i Yurippe Jones, czekam na nawiązania do Star Wars. C'mon... wystarczy by ktoś naszego BTJT podsumował "Much to learn you have, young padawan" :3

Numer Gadu-Gadu
3869750
Linvelin Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-04-2010, 23:42   

Sm00k napisał/a:
Idea:

Bohaterowie są w śpiączce. Iwasawa się obudziła, Ci co z aniołkiem odchodzą umierają. Albo odwrotnie.

Też uważam, że to jest dobry trop, ale trochę inaczej to wszystko odbieram.

Ta szkoła to jest test dla tych osób. Oni mają wybór- albo się poddają i robią to co wszyscy, a później znikają (umierają), a ci, którzy jak Iwasawa znajdują w sobie wolę życia przebudzają się. Jak dla mnie byłoby to sensowne rozwiązanie. Do tego w dziełach Keya często pojawia się motyw snów i tym podobnych, a więc możliwe, że tutaj zamiast snu dostaliśmy śpiączkę.
Co do Tenshi to nie mam pojęcia, jak można rozwinąć jej wątek. Bądź co bądź jest jedną z najbardziej interesujących postaci tego anime, do tego praktycznie wszystko kręci się wokół niej, więc musi mieć jakiś duży wpływ na fabułę. Może to ona jest bogiem? A może ona wcale nie chce walczyć z Yurippe i resztą?

Bądź co bądź, spodziewałem się czegoś lepszego, ale oczywiście mogłoby być dużo gorzej. Jeżeli poziom z trzeciego odcinka się utrzyma to może wyjść z tego całkiem zgrabna historia. No i warto sobie jeszcze raz przypomnieć kto tworzy tą serię- zaskoczył on nas już nie raz, zaskoczy pewnie i w tym przypadku.

Jak na razie ode mnie dostaje 3+ w skali szkolnej, ale pnie się w górę.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
BitPire Płeć:Mężczyzna
Positive deviant

PostWysłany: 22-04-2010, 11:27   

Na kolejne dzieło spod znaku Key'a czekałem z niecierpliwością, a zwłaszcza, że scenarzystą jest sam Jun Maeda. Jako, że przeczytałem wywiad z panem Maedą odnośnie tego anime to pierwszemu odcinkowi nie postawiłem zbyt wysoko poprzeczki i tak jak scenarzysta zalecał, potraktowałem odcinek jako wstęp. Dwa zaś pozostałe odcinki budzą nieco mieszane uczucia, gdyż dalsza fabuła może się potoczyć na co najmniej kilka sposobów (świadczą już o tym teorie wysnute w tym temacie), a co za tym idzie, może z tego wyjść coś naprawdę dobrego albo i nie. Jak już Linvelin wspomniał, może być tak, że żadna z fanowskich teorii się nie sprawdzi i Jun po raz kolejny nas zaskoczy.

Sama tematyka anime, czyli śmierć i miejsce dla tych, których życie było niespełnione, mające pomóc im wyzbyć się wszelkich żali i przejść na drugą stronę jest dość ciekawą koncepcją z potencjałem, który, odpukać w niemalowane, może nie zostać wykorzystany. Motyw ten był zapewne tematem wielu dyskusji, niejednokrotnie o charakterze filozoficznym, religijnym, a coraz częściej ateistycznym. W tej kwestii jest naprawdę dużo do powiedzenia i zastanawiam się w jaki sposób zostanie to przedstawione w anime.

Co do strony technicznej, to nie ma na co narzekać. Wszystko jest starannie wykonane, dobra kolorystyka, którą dostrzeżemy szczególnie w wszelakich tłach, krajobrazach, a także zabudowaniach. Animacja waha się od przeciętnej (scena w szkolnej stołówce z 1 odcinka) do rewelacyjnej, jeśli chodzi o koncerty GDM. Niektórzy nawet twierdzą, że takiej animacji, jak podczas pierwszego koncertu dziewczyn to jeszcze nie było. O muzyce też nic złego nie mogę powiedzieć. Bardzo dobrze komponuje się z tym, co się dzieje w anime i wpada w ucho. Wg mnie najlepszymi kawałkami są Crow Song (Girls Dead Monster) i ending - Brave Song w wykonaniu Aoi Tada.

Na razie to by było na tyle z mojej strony. Miejmy nadzieję, że anime nas nie zawiedzie ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2359998
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 22-04-2010, 18:51   

Dostałem mini-album GirlsDeMo. Poza Crow Song z pierwszego odcinka mamy jeszcze Alchemy oraz oczywiście My Song z trzeciego.

YEEEEEEESSSS *___*

Ciekawe że wszystkie piosenki, jak się okazuje, należą do grupy tych które nabierają życia dopiero w otwartej przestrzeni, z poszumem tłumu i echem sali koncertowej... a wykonania studyjne im nie służą. Oh well?

Numer Gadu-Gadu
3869750
Vongola Boss

Grupy:
Omertà
Ostrzeżeń:
 1/2/4
PostWysłany: 24-04-2010, 17:26   

Wiecie, oglądałem wczoraj 3 odcinek i skłonił mnie do przemyśleń nad celem tej serii.
Mianowicie, czy wy też odnosicie wrażenie, że jest to produkcja podobna do Bokurano ?

Numer Gadu-Gadu
4841576
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 24-04-2010, 23:47   

RepliForce napisał/a:
Mianowicie, czy wy też odnosicie wrażenie, że jest to produkcja podobna do Bokurano ?

Nie. Do cholery, "NIE" z całą mocą. Skąd w ogóle ten pomysł? Wyłóż proszę tok myślenia który cię do tego wniosku doprowadził, bo zaprawdę, to zabrzmiało tak losowo jak stwierdzenie "Hollywood przypomina mi piwo Perła" - znaczy w ogóle nie mogę sobie wyobrazić skąd ci się wzięło takie porównanie...

Vongola Boss

Grupy:
Omertà
Ostrzeżeń:
 1/2/4
PostWysłany: 25-04-2010, 00:17   

Ano stąd, Costly, że tutaj też spotykamy się z problemami ludzi. Misje i Bronie palne są jakoby przykrywką dla prawdziwego przesłania Animacji, podobnie jak Z-earth w Bokurano

Numer Gadu-Gadu
4841576
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 25-04-2010, 00:22   

Po czwóreczce. Inny opening był miłą niespodzianką, a nowa postać nie odstaje zbytnio od reszty popaprańców. Takoż, śmiech Yuri-ivil overlord-pe. Zaczynam też rozumieć twórców- wyraźnie widać robienie sobie jaj z samych sobie i gatunku komedii szkolnych. Chwała za to. A jakieś tam resztki patosu i dhraaamy po kątach się ukrywają.

Moja luźna teoria zdaje się potwierdzać.

Śpiący muszą się obudzić. Dla odmiany dzisiejszy odcinek sponsorowany był przez narkotyki.
Ciekawe co dalej.

ps Crof, zauważyłaś w openingu sparkle? @@
Powrót do góry
Crofesima Płeć:Kobieta
Queen of Spades

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 25-04-2010, 09:23   

Well, trochę ich dużo, trudno nie zauważyć. Ale tym razem sparkle serii nie pomogły, i tak ją rzuciłam. To nie dla mnie.

Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 25-04-2010, 14:24   

RepliForce napisał/a:
Ano stąd, Costly, że tutaj też spotykamy się z problemami ludzi. Misje i Bronie palne są jakoby przykrywką dla prawdziwego przesłania Animacji, podobnie jak Z-earth w Bokurano

Założenie, że akcja stanowi jedynie przykrywkę dla przesłania Angel Beats! skazuje ten tytuł na totalne pożarcie, miej litość...

Vongola Boss

Grupy:
Omertà
Ostrzeżeń:
 1/2/4
PostWysłany: 25-04-2010, 17:28   

Costly napisał/a:
przykrywkę dla przesłania

odnosi się do dzisiejszego odcinka.

Sm00k napisał/a:
dzisiejszy odcinek sponsorowany był przez narkotyki.

Anymore ?

Numer Gadu-Gadu
4841576
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 25-04-2010, 22:38   

RepliForce napisał/a:

Sm00k napisał/a:
dzisiejszy odcinek sponsorowany był przez narkotyki.

Anymore ?

Please elaborate. You just lost me here. Chyba że chodzi o streszczenie odcinka?

Mielismy już
przemoc domową, więcej przemocy domowej i narkotyki. Obstawiałbym jaką dhramatyczną tragedię zobaczymy w następnym odcinku.
.
I czy jestem jedyną osobą która różowego blopa (niekoniecznie moe) polubiłem?
Powrót do góry
Daerian Płeć:Mężczyzna
Wędrowiec Astralny

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 26-04-2010, 12:33   

Ja nawet też, a co Sm00ku? ;p
Mi się podobała końcówka, z budowaniem napięcia co do "zniknięcia" i prztyczkiem dla widza. Poza tym zastanawiam się, czy różowe coś na początku odcinka planowała zastrzelić całą grupę z Mikuru Beam, czy też zabrać im serca (ala Sugar Rune)...

Repli - wybacz, ale naprawdę nie wiem dlaczego tylko z powodu tragicznej przeszłości chcesz się dopatrywać w serii drugiego dna... jak dla mnie seria jest raczej jednowymiarowa, komediowa, zaś jej przesłanie zapowiada się na równie zawoalowane jak prawy prosty. Co nie znaczy, że jest zła.

Numer Gadu-Gadu
3291361
Strona 2 z 15 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Następny
Odpowiedz do tematu