Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
fearo
|
Wysłany: 18-08-2008, 21:13
|
|
|
Poszukuje anime, ktore kiedys o ile sie nie myle bylo emitowane w polskiej telewizji.
Jedyne co kojarze to,to, ze byla tam postac latajaca na wielkim bialym kocie(z wielka glowa) ktora troche wygladala jak czarownica i byl koles(chyba mial trojzab i latal na wielkim psie). O ile sie niemyle tytul mial cos z "soul", a samo anime bylo chyba emitowane w czasach saint sayan, czarodziejek z ksiezyca, db
#Down
tak to, to
Dzieki :* |
Ostatnio zmieniony przez fearo dnia 18-08-2008, 21:33, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-08-2008, 21:16
|
|
|
Łowca dusz , czyli Houshin Engi albo... Soul Hunter. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Keisuke
|
Wysłany: 18-08-2008, 22:31
|
|
|
Jako młodziak jeszcze oglądałem w telewizji anime o wyścigach samochodowych. To jedno z najstarszych, jakie pamiętam, więc chciałbym je zobaczyć znowu. Niestety nie pamiętam fabuły, a już tym bardziej tytułu. Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Może Wy wiecie, co to było? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 19-08-2008, 08:12
|
|
|
Było już kiedyś takie pytanie... jeśli dobrze pamiętam chodziło wtedy o anime Grand Prix (leciało na Polsacie). To chyba jedyne anime "wyścigowe" jakie "dawno" leciało w polskiej telewizji.
Edit: faktycznie, było... na pierwszej stronie tego tematu. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
123
Gość
|
Wysłany: 28-08-2008, 15:24
|
|
|
Witam
widziałem kiedyś 1 odcinek anime w którym krewny jakiegoś chłopaka kazał mu w testamencie chodzić do damskiej szkoły.dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|
Tristan
Gość
|
Wysłany: 28-08-2008, 16:29
|
|
|
Witam.
Od dłuższego czasu poszukuję pewne anime. Oglądałem parę odcinków na jakiejś zagranicznej stacji dość dawno temu. Głównym bohaterem była kobieta, która coś pilotowała. Nie pamiętam czy to był mech czy jakiś pojazd. Ale raczej mech. Akcja rozgrywała się jakby w przyszłości. Miasta na pustyniach, w kanionach, podziemne bazy itp. Kojarzy to ktoś?
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-08-2008, 18:54
|
|
|
123 zapewne chodzi o Otome wa Boku ni Koishiteru rzeczywiście ciekawa przebieranka szkoda że taka krótka.
Tristan sprecyzuj, powiedz jak wyglądała ta panienka, na jaki "rocznik" to wyglądało. Anime o kobietach i ich poczciwych mechach, podziemnych bazach i przyszłości jest tyle że nie starczy palców w człowieku żeby policzyć. Co dopiero określić które to po tak marnym opisie bo pasuje prawie każde :P |
|
|
|
|
|
Tristan
Gość
|
Wysłany: 28-08-2008, 18:59
|
|
|
Kreska była całkiem ładna więc obstawiam że coś około rok 2000, jeśli chodzi o rocznik powstania anime. Kobitka była brunetką, jak dobrze pamietam, o sredniej długości włosach. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
|
|
|
|
Tristan
Gość
|
Wysłany: 01-09-2008, 13:21
|
|
|
Niestety to nie to.
Jeśli nie pomyliłem anime to sterowanie mechem odbywało się poprzez mechaniczne przełożenie ruchów kończyn na ruchy maszyny. |
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 01-09-2008, 17:20
|
|
|
Trochę strzelam, ale to mógł być Patlabor. |
|
|
Nixan
Gość
|
Wysłany: 05-09-2008, 14:09
|
|
|
Szukam pewnego anime, kolega mi opowiadał o nim i bardzo mi się spodobało, Bohaterem tej serii jest chłopak i jego chora siostra , która z tego powodu jest bardzo dyskryminowana w świece w którym żyje, ten chłopak specjalnie wywołuje wojnę aby polepszyć dla niej warunki życia itp, może źle to streściłem ale sam wcześniej nic nie wiedziałem o tym anime , pisze co opowiadał mi kolega , Jeśli komuś się coś skojarzy z tego opisu i zna tytuł to będę wdzięczny |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 05-09-2008, 14:15
|
|
|
Hmm.... Z tego opisu to bym powiedziała, że chodzi o Code Geass... |
|
|
|
|
|
Prox
|
Wysłany: 10-09-2008, 20:46 Szukam Anime
|
|
|
Nie wiem czy odpowiedni dzial ale sproboje
Kilka godzin temu przed wyjsciem na bilard czytalem recenzje Anime.
Tytul chyba jednowyrazowy.
O dwojgu ludzi, ktorzy znalezli sie w srodku wojny. DAlej nie doczytalem. WIem ze drmat i cos z cyborgami
Kojarzy ktos tytul ? Bardzo mi sie spodobalo
EDIT: Znalazlem: Saikano |
|
|
|
|
|
|