Polska w M&A |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 02-03-2009, 17:00
|
|
|
Mhm, dziwne, że nikt jeszcze nie wymienił Feliksa z Axis Powers Hetalia :P A przecież chłopak nasz kraj jako ogół reprezentuje.
Edit:
Morg napisał/a: | Jak to nie? |
Nie przejrzałam dokładnie całego tematu. Gomene *bije się w pierś* |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 06-03-2009, 15:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 02-03-2009, 18:11
|
|
|
Costly napisał/a: | O, tego sobie nie przypominam. Kiedy to występuje? |
Kirche powiedziała tekst. Nie pamiętam o co dokładnie chodzi ale pamiętam że było to gdzieś na początku pierwszego sezonu. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-03-2009, 16:01
|
|
|
Z Bartendera, odcinka czwartego: link (butelka po prawej) |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-03-2009, 16:32
|
|
|
Urufu napisał/a: | Mhm, dziwne, że nikt jeszcze nie wymienił Feliksa z Axis Powers Hetalia :P A przecież chłopak nasz kraj jako ogół reprezentuje. |
Jak to nie?
A nieco bardziej do tematu: Huh, to chyba już któryś raz, kiedy polski alkohol się pojawia. Z wódką i spirytusem nas najbardziej kojarzą? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
|
|
|
|
Highlander
Everyone's Connected
|
Wysłany: 07-03-2009, 17:07
|
|
|
Jakby nie patrzeć, Oshii nakręcił Avalona w Polsce bo tanio było i nawet Wojsko Polskie chętnie współpracowało, także miły gest z jego strony ;)
A na soundtracku jest kawałek zatytułowany... KRAKOW! Yeah :> I do tego na fortepian @@
Uwielbiam tego gościa a i anime niczego sobie, aż się łezka w oku kręci jak się to ogląda ;)
Kraków, Kraków... Ale szczerze to nie kojarzę tej knajpy... heh :/ |
_________________ It begins as the glorious din of a triumphant army.
It grows with the crescendo of an archangel's shout.
It climaxes with a glimpse of the face of god.
It then dissipates across the valley, ushering in...
...The darkest night. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-03-2009, 17:17
|
|
|
Enevi napisał/a: | Obejrzałam The Sky Crawlers i zeszłam, dosłownie... |
Hoo?
/me tyca kijkiem leżące i czekające
To oglądamy...
Aczkolwiek... wnętrze tej piwiarni przypomina mi minibrowar na rynku we Wrocławiu, albo coś co widziałem w Krakowie... pozostałe miejsca - nie identyfikuję, to coś w Poznaniu?
^^;; |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 07-03-2009, 17:42
|
|
|
Haha, same screeny wystarczyły, żeby mnie powalić. Szczególne ten kebab. *śmierć*
Z ciekawości będę musiała zobaczyć, co toto jest w ogóle... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-03-2009, 17:49
|
|
|
Yumegari napisał/a: | Haha, same screeny wystarczyły, żeby mnie powalić. Szczególne ten kebab. *śmierć* |
Mnie również. Autentyczny znak w autentycznym miejscu... należy anime zobaczyć. Jeśli się nie mylę, to Kebab i znak wskazują na Plac Wszystkich Świętych/Dominikański (nigdy nie pamiętam który jest który...) w Krakowie.
/me wstawia z ciekawości The Sky Crawlers na listę do obejrzenia... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-03-2009, 18:31
|
|
|
Lenie! Trzeba wam wrzucić screeny, byście się ruszyli obejrzeć film jednego z lepszych reżyserów w Japonii (aczkolwiek film pomimo, ze zebrał parę ładnych nagród jest dość ciężki).
Oficjalne informacje mówią, ze zdjęcia do filmu kręcone były w Polsce i Irlandii.
Dorzucę jeszcze Marszałkowską:
http://akibanana.com/files/image/sky%20crawlers/Picture%201.png |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 07-03-2009, 18:45
|
|
|
o kwik, skwadracona Rotunda i Vonotel... xDDD |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 07-03-2009, 18:53
|
|
|
Marszałkowska prawie jak żywa, chociaż wygląda, jakby Aleje gdzieś wcięło. Tak jakby coś było nie tak z odległościami. Ale nieważne, nie czepiajmy się szczegółów.
Ja, jako prawdziwa ignorantka, nawet o tym filmie wcześniej nie słyszałam. I właśnie Google pierwsze wypluły mi Oshiiego, co mnie lekko przystopowało. Nie jestem wielką fanką jego twórczości, i chociaż pierwszy GitS był znośny i całkiem oglądalny, pomimo całej swojej powolności i ton filozofii, której laik jak ja w pełni nie doceni, to już Avalon okazał się śmiertelnym nudziarstwem. Boję się, że progi okażą się za wysokie na moje nogi i tylko się zmęczę to oglądając. Zwłaszcza, że to z pewnością nie moja tematyka. Z drugiej strony, na plus przemawia to, że to tylko film (a więc w miarę krótki). Zobaczymy. Za dużo mam innych rzeczy do obejrzenia, żeby się brać tak z doskoku, ale na lepsze czasy poczekać może. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 07-03-2009, 19:08
|
|
|
vries napisał/a: | Oficjalne informacje mówią, ze zdjęcia do filmu kręcone były w Polsce i Irlandii. |
Jakby tak się zastanowić... Te zielone klify coś mi przypominały :) Jak 'oficjalne' są te informacje o Irlandii? :)
<Evil googluje w poszukiwaniu klifów i krzyczy "Eureka"> |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 07-03-2009, 20:49
|
|
|
Edit : dobra poprawka do każdego innego kraju |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Ostatnio zmieniony przez RepliForce dnia 08-03-2009, 21:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ryuzaki
Smok Samurai
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-03-2009, 20:59
|
|
|
MegamanNoTsukaima napisał/a: | Taka jest prawda że w prawie każdym anime znajdziemy coś o naszym kochanym kraju
(no może prócz r.exe bo tam tylko Ruskich parodie zrobili< dokładniej Syberii>) |
Dobra.... pewnie będę żałował, że to zrobie, ale i tak zapytam. Czy mozesz podac jakieś swoje przykłady tych "wszystkich" anime z nawiązaniami do Polski? |
_________________ 10 razy upaść, 11 razy wstać... |
|
|
|
|
|