Jaka jest wasza ulubiona piosenka z anime i dlaczego? |
Wersja do druku |
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-03-2007, 15:05
|
|
|
Cytat: | A w Shiawase no Iro moim zdaniem troche przesadzili z ta kobza, tj. za glosno i za duzo jej i dlatego jakos nie moge sie do tej piosenki przekonac:) |
Nawet bardziej niż trochę jak to po raz pierwszy usłyszałam to mnie odrzuciło |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 23-03-2007, 17:16
|
|
|
Wiele tego mam :D Ciężko wymieniać, podoba mi się opening z Soul Hunter, Magic Knight Rayearth, Ouran High School Host Club, Suzumiya Haruhi no Yuutsu i miliony innych :D No, ale bezprecedensowo pierwsze dwa miejsca zajmują openingi oraz endingi z Card Captor Sakura i School Rumble. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-03-2007, 19:59
|
|
|
Obecnie I'VE - Ma~Na AIR/KANON Remix Mini-Album - asakage.
Bardzo pozytywnie naładowywujące ^_^v |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-03-2007, 21:04
|
|
|
A ja już całkowicie (szybko XD) przyzwyczaiłam sie do openingu z Death Note i słucham go za każdym razem. Głośno.
Ponadto trzeci i czwarty opening z Blood+ (Hyde i UVERworld) z animacją otwierającą, a reszta openingów i endingów z tego anime bez animacji może być. Wszystkie są świetne (no, może z wyjątkiem ostatniego openingu). |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
|
Wysłany: 24-03-2007, 13:45
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Obecnie I'VE - Ma~Na AIR/KANON Remix Mini-Album - asakage.
Bardzo pozytywnie naładowywujące |
A gdzie to można dostać ? Legalnie oczywiście :) |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 24-03-2007, 19:06
|
|
|
Ostatnio często słucham openingu i endingu z Wolf's Rain, wprawiają mnie w dobry nastrój. Bardzo przypadł mi do gustu op z Bakumatsu, poza tym Sakura Kiss z Ourana, to dopiero dodaje energii :) |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-03-2007, 13:49
|
|
|
Jak miałbym wybierać z tych wszystkich, to wybór padłby na Guardian Angel- wersja Yoshitousi Abe opening Texhnolyze. Przychylnym okiem patrze też na utwory Bebopa, Samurai champloo , lilium z Eflien Lied, a ostatnio podoba mi się opening Night Head Genesis i Ghost Hunt. Zapewne jeszcze parę piosenek zapomniałem, za dużo tego. Wiedziałem, przypomniało mi sie Utory z Becka, mam chyba dziury w pamieci |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 25-03-2007, 21:05
|
|
|
Chyba wszytskie openingi śpiewane prze L'arc~en~Ciel i opening do NGE. |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 25-03-2007, 21:17
|
|
|
Juziji napisał/a: | Chyba wszytskie openingi śpiewane prze L'arc~en~Cie |
Po drugim openingu FMA by L'arc~en~ciel bym sie z tym ostro kłóciła, bo pomimo mojej sympatii do tej serii i (co za tym idzie w moim przypadku) całej oprawy muzycznej, Ready Steady Go wybitnie nie mogłam przetrawić. Szczęście, że chociaż ładne to to było graficznie...
Ale już jego Lost Heaven, też z FMA było świetne.
A Driver's.High jest po prostu boskie i chociaż dużo czasu mineło odkąd ostatnio obejrzałam Great Teachera, to z tym utworem sie nie rozstaję^^> |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 25-03-2007, 23:20 SCzego słucham
|
|
|
Aktualnie mi się podoba ending z Ikkitousen dragon destiny, całkiem fajnie się słucha, i ogólnie muzyka Yuki kayiura, genialna muzyka, np. z Tsubasa Chronicles, Mai hime/otome, Erementar gerad, i wiele innych, fajna muzyka była w Higurashi, Juosei, i paru innych seriach. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-03-2007, 09:28
|
|
|
Sakura_chan napisał/a: | wa-totem napisał/a: | Obecnie I'VE - Ma~Na AIR/KANON Remix Mini-Album - asakage.
Bardzo pozytywnie naładowywujące |
A gdzie to można dostać ? Legalnie oczywiście :) |
key.soundslabel.com/discography.htm :>
To pierwsza ścieżka Ma~Na, i jest tam podpięta darmowa próbka w wma.
Wogóle na tej stronie są próbki prawie wszystkich ścieżek, można sobie popróbować.
Co do zakupów... amazon.co.jp, około trzydziestu złotych plus przesyłka. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 26-03-2007, 14:43
|
|
|
momoko napisał/a: |
Po drugim openingu FMA by L'arc~en~ciel bym sie z tym ostro kłóciła, bo pomimo mojej sympatii do tej serii i (co za tym idzie w moim przypadku) całej oprawy muzycznej, Ready Steady Go wybitnie nie mogłam przetrawić. Szczęście, że chociaż ładne to to było graficznie...
Ale już jego Lost Heaven, też z FMA było świetne.
A Driver's.High jest po prostu boskie i chociaż dużo czasu mineło odkąd ostatnio obejrzałam Great Teachera, to z tym utworem sie nie rozstaję^^> |
No to jest sprawa gustu, ja od tego openingu zaczełam interesowac się Jrockiem. Teraz to na "Ready Steady Go" musze meić ochote aby posłuchać, a opening do GTO, świetny, ale bardziej podba mi sie opening do DNA^2 *wykonaniu of cours laruku*, i przyznam, ze piosenka "Niji" tego zespołu tez jest urocza.
A jak teraz sobie słucham muzyki, to leci mi "Haruka" wykonaniu Pierrot i piosenka swietna tylko jak ją słysze w I endingu do KKJ to mnie skręca *tak zniszczyć taki ładny kawałek >.<*
Ps. przy okazji przepraszam, za wszytskie błędy w mojej pisowni, taka wada wrodzona i kiepska klawiaturka >.> |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-03-2007, 17:20
|
|
|
Uprzejmie proszę mi wybaczyć off, ale mnie właśnie szlag trafił. Nie należy to do moich obowiązków, jednak nie mogłam się powstrzymać.
Juziji napisał/a: | Ps. przy okazji przepraszam, za wszytskie błędy w mojej pisowni, taka wada wrodzona i kiepska klawiaturka >.> |
Juziji za czas poświęcony na napisanie tego zdania można było spokojnie sprawdzić swój post przed wysłaniem i ( o dziwo ! ) wysłać go bez tych literówek i błędów.
U mnie cały czas na szczycie są dwa utwory. "Shissou" czyli ending Ouran i opening Soul Huntera "Will". Ostatnio jestem też zauroczona "Melissą", utworem z pierwszego openingu Alchemika, mimo że uparcie nasuwa mi skojarzenia z Bajorem. |
|
|
Zennos
|
Wysłany: 27-03-2007, 02:24
|
|
|
A ja sie podniecam soundtrackiem z trinity blood a szczegolnie tane tomoko - broken wings (full version) heheh bardzo optymistyczny kawalek:) , polecam |
|
|
|
|
|
|