Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jaka jest wasza ulubiona piosenka z anime i dlaczego? |
Wersja do druku |
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-11-2005, 20:32
|
|
|
Berserk, z soundtracka pt. "Gatsu". Piękny kawałek który zawsze ma miejsce na trackliście. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-11-2005, 20:51
|
|
|
Nawet jeśli coś tu pisałam, to dawno się przeterminowało... Ulubiona piosenka (teraz i na długo) to Mizu no Madoromi z Fantastic Children, a dalej Kaze no Hana z Someday's Dreamers i Key of the Twilight z .hack//SIGN. Prócz tego jest stado piosenek mniej ambitnych wokalnie, które po prostu lubię, bo są fajne, nastrojowe, albo optymistyczne. Natomiast ulubioną melodię bym inaczej wybierała, bo jest kilka rzeczy bez wokalu, które mi się podobają. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 13-11-2005, 21:50
|
|
|
Witch Hunter Robin:
Bana - Shell
tekst miszcz .. z kazdym dniem coraz bardziej mi sie ta piosenka zaczyna podobac ;] |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 13-11-2005, 21:54
|
|
|
A ja, raczej wbrew sobie, bo za j-popem, jak chyba wielokrotnie wspominałam, nie przepadam, zakochałam się szaleńczo w "Lonely in Gorgeous" z Paradise Kiss. Dawno nie słyszałam tak uzależniającego utworu. I jak to się mogło stać? |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 13-11-2005, 22:20
|
|
|
Dobre pytanie, sama je sobie zadaję, bo też się coraz bardziej zakochuję w tej piosence *__* Ale ja tam do j-popu nic nie mam, więc się aż tak nie dziwię ;)
Poza tym aktualnie królują u mnie endingi z anime, których (póki co) w życiu nie oglądałam, czyli moje kochane "Mizu no madoromi" z Fantastic Children (w kolejce do obejrzenia) "Mou sukoshi" z Midori no Hibi i "Aoi tabibito" z Kenran Butou Sai (i nie będę palcem pokazywać czyja to wina >.>).
A na potwierdzenie powiedzenia "stara miłość nie rdzewieje", wszystkie piosenki z Sailorek - a co! - "Give a reason" ze Slayers Next... rozmaite utworki z Noir i .hacka... "Party Night" z Di Gi Charat @__@ <czyta temat> choć tu się powtarzam, ale to wciąż aktualne XD |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 14-11-2005, 17:39
|
|
|
Miya-chan napisał/a: | "Mou sukoshi" z Midori no Hibi i "Aoi tabibito" z Kenran Butou Sai (i nie będę palcem pokazywać czyja to wina >.> |
Gomen nasaaaai~ ~.~
^.^ <i tak zwyczajowo zakręca miyaczkiem>
Odkryłem że nie potrafię zacząć dnia bez małego zastrzyku optymizmu prosto z "Mou sukoshi" z Midori no Hibi; a przy "Aoi tabibito" z Kenran Butou Sai świetnie się prowadzi. Na bliskim trzecim jest cokolwiek Shimokawy Mikuni, ale głównie "Sore ga Ai, deshou?" z Fumoffu, i "Mou ichido kimi ni aitai" z TSR ex equo z "Minamikaze", również z TSR. Bardzo lubię też "Kimi ni fuku kaze" głównie za przypominanie o TYCH dwóch odcinkach Fumoffu...
Ostatnio prześladuje mnie "Hare nochi hare!" z Kamichu (Tomita Maho) i Yui - Life oraz "Hishoku no Sora" (Kawada Mami) z Shakugan no Shana... No i "Everlasting Song" FictionJunction ASUKA, ale to głównie ze względu na nieuleczalne uzależnienie od wszystkiego co komponuje Kajiura Yuki... tudzież "Loop" Sakamoto Maayi, bo to wszystko czym mogę się pocieszać do kwietnia czekając na nową dozę słodkości CLAMPa.
<wink wink> |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-11-2005, 22:26
|
|
|
Strangers - Raj Yamaya [bodaj]
Co nie posłucham to się od nowa zakocham. I tak w kółko macieju... |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2005, 00:38
|
|
|
opening z Wolf's rain (ogladam wlasnie) ma cos w sobie ;] |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Illuminari
Dark lady
Dołączyła: 27 Paź 2005 Skąd: Krynn, serio Wa-wa Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2005, 14:52
|
|
|
besmirch napisał/a: | opening z Wolf's rain (ogladam wlasnie) ma cos w sobie ;] |
Ma, oj ma. Też bardzo go lubię. |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-11-2005, 01:14
|
|
|
Popieram Avellanę w słuchaniu 'Mizu no Madoromi'. I ogólnie Origa, ze szczególnym uwzględnieniem 'My Angel', 'Tam' i 'Ame'.
Poza tym 'Christmas in the Silent Forest' z 3 OSTa do GitS SAC, 'What's it for' z OSTa do 2nd GIG.
'Ashita Tenki ni Nare' z singla do 3ed Bleacha.
'Houseki' z Le Portrait de Petit Cossette [stwierdzenie 'rzeźnia umysłowa', które widziałam zastosowane do 'Gravity' z Wolf's Rain, jak najbardziej tu pasuje]
|
|
|
Kocic
|
Wysłany: 19-11-2005, 13:57
|
|
|
Też popieram Avellanę - Mizu no Madoromi po prostu zwala z nóg, słuchałam tego za każdym razem, choć na ogół omijam endingi, absolutnie doskonałe...
Poza tym lubię opening z "Lain" i ostatnio opening z "Elfen Lied".
K.
PS. Dziękuję za powitanie :) |
|
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 07-01-2006, 20:16
|
|
|
Ja też bardzo lubię opening z Lain, chociaż wciąż nie mogę rozgryźć jak się czyta to przeklętę ,,Duvet". Lubie ,,Angelous", ,,Deep Forest", ,,Shinjitsu no uta", ,,Come", ,,Dearest" i ,,Every Heart" - wszystko z Inuyashy. ,,Every Heart" z Kenshina też jest fajne. Strasznie mi się podoba cała muza z Hellsinga - opening, ending i muzyka w tle. Fajny jest opening z NGE i dwa pierwsze endingi z GTO ,,Last Piece" i ,,Shizuku". Ale najbardziej uwielbiam taki kawałek jak ,,Four Seasons" z Inuyashy, ale chyba z kinówki. Ogólnie, już to ktoś mówił, wszystkie piosenki z anime mają coś w sobie. |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-01-2006, 22:27
|
|
|
Hmm, ciężki wybór... połowa utworów z Hellsinga (przynajmniej :P), dużo z Bebopa, a z Wolf's Rain to opening, nding i Hot Dog Wolf ^^. Aha, z instrumentali to kilka uwtworów z GTO (zresztą + obydwa openingi i Shizuku) oraz nieco z Triguna. Ja to chyba wybieram animce głównie ze względu na muzykę (z wyjątkiem GTO ^^). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
frioniel
|
Wysłany: 08-01-2006, 12:19
|
|
|
Kiseki no Umi z Record of Lodoos, Gravity z Wolf's Rain- oba w wykonaniu wspaniałej Maaya'i Sakamoto ^^ |
|
|
|
|
|
djkYo
|
Wysłany: 18-01-2006, 22:31
|
|
|
1. Yuria - Aozora / GREEN GREEN
2. Nana - Koikazefukutabi /GREEN GREEN
3. Let Me Be With You /każdy wie z czego to jest ale jak by ktos nie weidzial to CHOBITS
4. Sato Hiromi - "Eien no Hoshi" Minami Image Song /GREEN GREEN:D
5. Nana Kitade - Kesenai Tsumi / Full Metal Alchemist
6.i startuwka z DRAGON BALA GT |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|