FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
  Prawdziwe kobiety
Wersja do druku
achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-04-2008, 18:57   

Przede wszystkim prawdziwych kobiet nie ma. Sa tylko so called femme fatale ;)

Ale z anime to sympatią darzę najbardziej Real i koleżankę z Black Lagoon z czwórki, której imienia niestety nie pamiętam porażka. Tylko nie wiem, czy femme fatale to są, ale są fajne. Enyłej pewnie więcej bym wymienił, ale mózg mnie boli od przypominania sobie.
Przejdź na dół
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-04-2008, 19:39   

Zegarmistrz napisał/a:
Generalnie pytanie wydaje się proste: jakie znacie najlepsze (odpowiedz i uzasadnij) postacie kobiece w anime? I czy w ogóle takie znacie? Oraz jak je definiujecie?

Bardzo, ale to BARDZO uprzejmie przypominam, jak brzmiało pytanie w pierwszym poście Zegarmistrza, bo jak widać, zdolność czytania ze zrozumieniem zanika. Odsyłam do postu pierwszego w temacie.

To NIE JEST temat "moja ulubiona postać kobieca z anime". Temat brzmi "Prawdziwe kobiety". Nie te, które lubię najbardziej, ale o których można powiedzieć "TO jest Prawdziwa Kobieta, a nie ucieleśnienie marzeń przeciętnego oglądacza".

Proszę o UZASADNIANIE, dlaczego ta, a nie inna ma według tego, czy innego delikwenta być Prawdziwą Kobietą. Czy w anime w ogóle takie postacie? I jaka jest WASZA definicja tego pojęcia.

Fersztejen?

Wszelkie posty, będące tylko wyliczanką, bez uzasadniania wyboru będą stąd wycinane.

IKa
Zua Biurokratka

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 29-04-2008, 21:30   

Balsa z Seirei no Moribito - ona mi też idealnie pasuje na miano prawdziwej kobiety. Jak na swój wiek przystało jest już dorosłą kobietą, samodzielną, ambitną, z własnym zdaniem. Budzi w człowieku szacunek.

Wspomniałąbym jeszcze o pani policjant z Darker Than Black. Prawdpodobnie nie jest w wieku Balsy, ale ma już taką mądrość, emanuuję falą zdrowego rozsądku które posiadają tylko prawdziwe, wręcz wyjątkowe kobiety. Opanowana, błyskotliwa i zdecydowana.

Numer Gadu-Gadu
9343376
Quan Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 30-04-2008, 19:12   

Balsa (Seirei no Moribito) kobieta w takim wieku główną bohaterką? coś nowego ;p moim zdaniem prawdziwa kobieta, nie mam co pisać, to co o niej myśle zostało napisane przez krew_na_ścianie ;>

Ostatnio zmieniony przez Quan dnia 30-04-2008, 19:45, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
8938346
Eire Płeć:Kobieta
Jeż płci żeńskiej

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 30-04-2008, 19:17   

Quan napisał/a:
Aoi (Ai Yori Aoshi) ideał, cudo.. kto by nie chciał takiej kobiety? ;p wierna, opiekuńcza.. no można by wymieniać zalety w nieskończoność.

Ktoś tu nie czyta poprzednich postów.

Tu chodzi o KOBIETY a nie marzenia zdziecinniałych nieudaczników, którym zamiast partnerki potrzebny jest robot niańcząco-gotująco-sprzątający

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Norrc Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 13-06-2008, 16:52   

Sanae Furukawa z Clannanda - może i jej zachowanie związane z nagłymi napadami płaczu gdy ktoś skomentuje jej wypieki, jest dość dziwne (choć jak kobiece! Spróbójcie ktorejś powiedzieć, że źle wygląda albo coś robi nieodpowiednio, a bedzie afera, płacz, lamęt i zgrzytanie zębów) Ale jako matka jest pierwsza klasa, umie się dla córki poświęcić.

Numer Gadu-Gadu
1498253
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 13-06-2008, 18:32   

tak sobie myślę i myślę i wymyślić nie mogę może wszystko co oglądałem nie posiada jednej prawdziwej kobiety :P nagle bach jedna jest :D

Nogami Shouko z Asatte no Houkou
Kobieta z bagażem trochę zgorzkniała szukająca szczęścia w życiu które jak na złość stawia jej przed nosem odpowiedzialnego za całe jej kłopoty.
Nie umie gotować chociaż sie stara co wcale nie czyni z niej mało prawdziwej ponieważ woli schować swoje niewypały by sie nie zbłaźnić niż podać moe moe węgiel :P
Lubi czytać i jest inteligentna wszystkie inteligentne kobiety jakie znam również czytają wiec może to coś ma do rzeczy :P
Ogólnie całe anime jest mocno psychologiczne mała doza czarów czy jak to zwał nie zmienia psychiki a retrospekcje podkreślają całość. Wiec myślę ze mimo małego ciała od drugiego odcinka w środku nadal siedzi prawdziwa kobieta z pozoru twarda i oschła a tak na prawde krucha i delikatna, z charakterem i nie bez wad.

po chwili namysłu zapukała do mnie jeszcze jedna kobieta :P Ayaka Steiger z kurau phantom memory. Możliwe ze nie jest jeszcze starą panną czy tez troskliwą mamusią lecz karierowiczką z rządzą zemsty ale od połowy serii widzimy jak ta osoba zaczyna myśleć samodzielnie a nawet że po 10-ciu latach ma całkiem normalną rodzinkę. Myślę ze ostatnie sceny są za krótkie by powiedzieć w 100% czy sie nadaje do tego tematu ale zapewne jest godna uwagi.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tatankamunakoda Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 01-07-2008, 10:08   

Tu sie zgadzam z wiekszoscia pan z tego tematu!
Nie ma zbyt w czym wybierac jesli idzie o temat kobiet w anime. Wiekszosc to dziewczynki o rozwinieciu umyslowym parulatkow.

Ja, jako moj ideal kobiety w anime wybieram jakas taka kobiete ktora jest slaba i nie umie nic zrobic samemu. Moze ta, ktora wystepuje w Honey & Clover, ta slaba taka istotka. Przyznac sie panowie, ilu z was chcialoby miec takom w domu, co ? :D

de99ial Płeć:Mężczyzna
Big Bad Wolf

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 01-07-2008, 13:48   

Caska (Kyusuka) z Berserka.

Prawdziwa kobieta wojownik, silna charakterem ale z delikatnością właściwą płci pieknej. Zaradna i odważna. Niestety ma chwile słabości - nie tylko fizycznie - ale sobie z nimi radzi. Twarda. No i jaka kobieta wali z łokcia największego twardziela z ekipy na balu?

Tylko że jej podejście się zmienia... Pojawił sie Gutts - ktos kto byłby w stanie się nią zaopiekować i dłużej nie byłaby zdana na siebie. I staje się delikatniejsza, bardziej krucha. Potem znowu kiedy sytuacja ją zmusza staje sie twarda.

Elastyczność...

Griffith upadł kiedy mu nie wyszło. Gutts stracił wszystko niemal, a Caska... potrafi sie dostosować. Ot kobieta.

http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sherry
Gość
PostWysłany: 28-12-2008, 17:54   

Czy takie informacje jak powyżej nie są uznawane za spoiler?
Powrót do góry
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 28-12-2008, 18:52   

Gość napisał/a:
Czy takie informacje jak powyżej nie są uznawane za spoiler?

Antyczne animu jest antyczne.

Kto miał obejrzeć widział, reszta ma je w głębokim.

Poważaniu oczywiście.

cesarz vedry napisał/a:
Dla mnie natomiast Lacus Clyne (Gundam Seed)
Po namyśle i z perspektywy obejrzanej serii, popieram gorąco.
Lacus myśli, i zmusza innych do myślenia. I działa logicznie, zdecydowanie i zgodnie ze swoimi przekonaniami. Idealna uczennica mistrza Yody :)

Numer Gadu-Gadu
3869750
CainSerafin
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 28-12-2008, 20:18   

Skoro jesteśmy przy Berserku...

Farnese - za jej przemianę z kompletnej psychopatki w kobietę. Nie potrafi walczyć, podczas walk musi stać z boku, bo jeszcze coś by się jej stało, ale jej opieka nad pewnym zdziecinniałym (proszę nie bić!) członkiem drużyny, i jej "matczyne" poświęcenie są czymś bardzo ludzkim, wręcz kobiecym. W przyszłości byłaby świetną matką.

Warto byłoby wspomnieć o Schierke z powodu jej dojrzałości i pierwszej miłości, ale jej do bycia "prawdziwą kobietą" brakuje... kilku lat.
Powrót do góry
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 28-12-2008, 22:37   

Mógłbym wrzucić trzy mamuśki z trojaczków Koyoto - znaczy Hijiri Kirishima (Air, choć ona akurat mimo grania roli matki, to nie jest nią biologicznie), Sanae Furukawa (Clannad) i Akiko (Kanon). Choć z pewnym sceptycyzmem, nie poznajemy tych postaci zbyt dokładnie. Zwłaszcza dotyczy to Hijiri. Tak czy inaczej cała trójka odznacza się odpowiedzialnością i umiejętnością wykorzystywania własnego doświadczenia w życiu. Jak i przekazywania go dalej.

Za to bez wątpliwości dodam Akiko Tanizaki (Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora). Odważna, zdecydowana, bierze życie za grzywę. Mimo twardego charakteru jest ciągle osobą bardzo ludzką i otwartą. Pomaga innym w miarę swoich możliwości, jednocześnie nie ciągnąc ich za rękę. Miejsce w temacie jak najbardziej zasłużone moim zdaniem ;)

Lady_of_steel Płeć:Kobieta

PostWysłany: 28-12-2008, 23:05   

Ohayo!

Świetna postać, jaką jest Integra Hellsing od której m.in. ksywki powstał mój Nick ale teraz już odbiegam od tematu. Kobieta oschła, twarda, jak ze stali jest bezwzględna i bezlitosna, zdecydowana na wszystko po to by utrzymać spokój i porządek w swoim kraju. Jest piękną, wysoką, blond włosom kobietą o bardzo kontrowersyjnym charakterze. Od pokoleń jej rodzina prowadzi organizacje hellsing, a Integra już w wieku 13-stu lat obiejeła nad nią władzę. Pewna siebie,zawsze dąży do zwycięstwa i nigdy się nie poddaje.
Piszecie że Integra ma zbyt przesadzony charakter też tak myślę ale wole ją niż jakąś barbie. W ogóle wydaje mi się że kobiety w anime są jakby pomijane.

Jeśli mam patrzeć z trochę innej strony ciekawą bohaterką Death Note jest Misa Amane. Ze względu na wygląd i ubiór. Ma ona świetne ubrania i myślę że nikt nie odmówi jej urody. Jest naprawdę ładnie narysowana. Jest ona taką słodką idiotką. Przez cały czas Light ją wykorzystuje a ona tak bardzo zaślepiona miłością do niego nic nie zauważa. Gdy dowiaduje się o śmierci Yagamiego okazuje się że ona też ma uczucia [w ostatnich scenach anime] nawet jeśli niema rozumu.

Tyle ode mnie, pozdrawiam;]

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 28-12-2008, 23:14   

Lady_of_steel napisał/a:
Misa Amane
Lady_of_steel napisał/a:
Jest ona taką słodką idiotką.
Brawo.
Oto definicja "prawdziwej kobiety", z ust - a jakże - kobiety...

Nie żeby ocenie Misy coś dało się zarzucić - wręcz przeciwnie, jest celna. Ale w kontekście tego o czym jest ten temat... Dziecko, uciekaj, bo jak nasze stadko czarownic cię dopadnie, nie zostaną z ciebie nawet wirtualne wióry... =_=

A następnym razem zanim palniesz taką bzdurę, upewnij się że rozumiesz o czym się rozmawia? Chyba że dla ciebie "prawdziwa kobieta" to NAPRAWDĘ taka bezwolna, głupawa, ograniczona lala w typie Misy...? Aż boję się pytać >_<

Numer Gadu-Gadu
3869750
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu