Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Prawdziwe kobiety |
Wersja do druku |
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-04-2008, 18:57
|
|
|
Przede wszystkim prawdziwych kobiet nie ma. Sa tylko so called femme fatale ;)
Ale z anime to sympatią darzę najbardziej Real i koleżankę z Black Lagoon z czwórki, której imienia niestety nie pamiętam porażka. Tylko nie wiem, czy femme fatale to są, ale są fajne. Enyłej pewnie więcej bym wymienił, ale mózg mnie boli od przypominania sobie. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-04-2008, 19:39
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Generalnie pytanie wydaje się proste: jakie znacie najlepsze (odpowiedz i uzasadnij) postacie kobiece w anime? I czy w ogóle takie znacie? Oraz jak je definiujecie?
|
Bardzo, ale to BARDZO uprzejmie przypominam, jak brzmiało pytanie w pierwszym poście Zegarmistrza, bo jak widać, zdolność czytania ze zrozumieniem zanika. Odsyłam do postu pierwszego w temacie.
To NIE JEST temat "moja ulubiona postać kobieca z anime". Temat brzmi "Prawdziwe kobiety". Nie te, które lubię najbardziej, ale o których można powiedzieć "TO jest Prawdziwa Kobieta, a nie ucieleśnienie marzeń przeciętnego oglądacza".
Proszę o UZASADNIANIE, dlaczego ta, a nie inna ma według tego, czy innego delikwenta być Prawdziwą Kobietą. Czy w anime SĄ w ogóle takie postacie? I jaka jest WASZA definicja tego pojęcia.
Fersztejen?
Wszelkie posty, będące tylko wyliczanką, bez uzasadniania wyboru będą stąd wycinane.
IKa
Zua Biurokratka
|
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 29-04-2008, 21:30
|
|
|
Balsa z Seirei no Moribito - ona mi też idealnie pasuje na miano prawdziwej kobiety. Jak na swój wiek przystało jest już dorosłą kobietą, samodzielną, ambitną, z własnym zdaniem. Budzi w człowieku szacunek.
Wspomniałąbym jeszcze o pani policjant z Darker Than Black. Prawdpodobnie nie jest w wieku Balsy, ale ma już taką mądrość, emanuuję falą zdrowego rozsądku które posiadają tylko prawdziwe, wręcz wyjątkowe kobiety. Opanowana, błyskotliwa i zdecydowana. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 30-04-2008, 19:12
|
|
|
Balsa (Seirei no Moribito) kobieta w takim wieku główną bohaterką? coś nowego ;p moim zdaniem prawdziwa kobieta, nie mam co pisać, to co o niej myśle zostało napisane przez krew_na_ścianie ;> |
Ostatnio zmieniony przez Quan dnia 30-04-2008, 19:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-04-2008, 19:17
|
|
|
Quan napisał/a: | Aoi (Ai Yori Aoshi) ideał, cudo.. kto by nie chciał takiej kobiety? ;p wierna, opiekuńcza.. no można by wymieniać zalety w nieskończoność. |
Ktoś tu nie czyta poprzednich postów.
Tu chodzi o KOBIETY a nie marzenia zdziecinniałych nieudaczników, którym zamiast partnerki potrzebny jest robot niańcząco-gotująco-sprzątający |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 13-06-2008, 16:52
|
|
|
Sanae Furukawa z Clannanda - może i jej zachowanie związane z nagłymi napadami płaczu gdy ktoś skomentuje jej wypieki, jest dość dziwne (choć jak kobiece! Spróbójcie ktorejś powiedzieć, że źle wygląda albo coś robi nieodpowiednio, a bedzie afera, płacz, lamęt i zgrzytanie zębów) Ale jako matka jest pierwsza klasa, umie się dla córki poświęcić. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-06-2008, 18:32
|
|
|
tak sobie myślę i myślę i wymyślić nie mogę może wszystko co oglądałem nie posiada jednej prawdziwej kobiety :P nagle bach jedna jest :D
Nogami Shouko z Asatte no Houkou
Kobieta z bagażem trochę zgorzkniała szukająca szczęścia w życiu które jak na złość stawia jej przed nosem odpowiedzialnego za całe jej kłopoty.
Nie umie gotować chociaż sie stara co wcale nie czyni z niej mało prawdziwej ponieważ woli schować swoje niewypały by sie nie zbłaźnić niż podać moe moe węgiel :P
Lubi czytać i jest inteligentna wszystkie inteligentne kobiety jakie znam również czytają wiec może to coś ma do rzeczy :P
Ogólnie całe anime jest mocno psychologiczne mała doza czarów czy jak to zwał nie zmienia psychiki a retrospekcje podkreślają całość. Wiec myślę ze mimo małego ciała od drugiego odcinka w środku nadal siedzi prawdziwa kobieta z pozoru twarda i oschła a tak na prawde krucha i delikatna, z charakterem i nie bez wad.
po chwili namysłu zapukała do mnie jeszcze jedna kobieta :P Ayaka Steiger z kurau phantom memory. Możliwe ze nie jest jeszcze starą panną czy tez troskliwą mamusią lecz karierowiczką z rządzą zemsty ale od połowy serii widzimy jak ta osoba zaczyna myśleć samodzielnie a nawet że po 10-ciu latach ma całkiem normalną rodzinkę. Myślę ze ostatnie sceny są za krótkie by powiedzieć w 100% czy sie nadaje do tego tematu ale zapewne jest godna uwagi. |
|
|
|
|
|
Tatankamunakoda
|
Wysłany: 01-07-2008, 10:08
|
|
|
Tu sie zgadzam z wiekszoscia pan z tego tematu!
Nie ma zbyt w czym wybierac jesli idzie o temat kobiet w anime. Wiekszosc to dziewczynki o rozwinieciu umyslowym parulatkow.
Ja, jako moj ideal kobiety w anime wybieram jakas taka kobiete ktora jest slaba i nie umie nic zrobic samemu. Moze ta, ktora wystepuje w Honey & Clover, ta slaba taka istotka. Przyznac sie panowie, ilu z was chcialoby miec takom w domu, co ? :D |
_________________ :) b^_^d :) |
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-07-2008, 13:48
|
|
|
Caska (Kyusuka) z Berserka.
Prawdziwa kobieta wojownik, silna charakterem ale z delikatnością właściwą płci pieknej. Zaradna i odważna. Niestety ma chwile słabości - nie tylko fizycznie - ale sobie z nimi radzi. Twarda. No i jaka kobieta wali z łokcia największego twardziela z ekipy na balu?
Tylko że jej podejście się zmienia... Pojawił sie Gutts - ktos kto byłby w stanie się nią zaopiekować i dłużej nie byłaby zdana na siebie. I staje się delikatniejsza, bardziej krucha. Potem znowu kiedy sytuacja ją zmusza staje sie twarda.
Elastyczność...
Griffith upadł kiedy mu nie wyszło. Gutts stracił wszystko niemal, a Caska... potrafi sie dostosować. Ot kobieta. |
_________________ http://www.defectivebydesign.org/
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
|
|
|
|
|
sherry
Gość
|
Wysłany: 28-12-2008, 17:54
|
|
|
Czy takie informacje jak powyżej nie są uznawane za spoiler? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-12-2008, 18:52
|
|
|
Gość napisał/a: | Czy takie informacje jak powyżej nie są uznawane za spoiler? |
Antyczne animu jest antyczne.
Kto miał obejrzeć widział, reszta ma je w głębokim.
Poważaniu oczywiście.
cesarz vedry napisał/a: | Dla mnie natomiast Lacus Clyne (Gundam Seed) | Po namyśle i z perspektywy obejrzanej serii, popieram gorąco.
Lacus myśli, i zmusza innych do myślenia. I działa logicznie, zdecydowanie i zgodnie ze swoimi przekonaniami. Idealna uczennica mistrza Yody :) |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2008, 20:18
|
|
|
Skoro jesteśmy przy Berserku...
Farnese - za jej przemianę z kompletnej psychopatki w kobietę. Nie potrafi walczyć, podczas walk musi stać z boku, bo jeszcze coś by się jej stało, ale jej opieka nad pewnym zdziecinniałym (proszę nie bić!) członkiem drużyny, i jej "matczyne" poświęcenie są czymś bardzo ludzkim, wręcz kobiecym. W przyszłości byłaby świetną matką.
Warto byłoby wspomnieć o Schierke z powodu jej dojrzałości i pierwszej miłości, ale jej do bycia "prawdziwą kobietą" brakuje... kilku lat. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-12-2008, 22:37
|
|
|
Mógłbym wrzucić trzy mamuśki z trojaczków Koyoto - znaczy Hijiri Kirishima (Air, choć ona akurat mimo grania roli matki, to nie jest nią biologicznie), Sanae Furukawa (Clannad) i Akiko (Kanon). Choć z pewnym sceptycyzmem, nie poznajemy tych postaci zbyt dokładnie. Zwłaszcza dotyczy to Hijiri. Tak czy inaczej cała trójka odznacza się odpowiedzialnością i umiejętnością wykorzystywania własnego doświadczenia w życiu. Jak i przekazywania go dalej.
Za to bez wątpliwości dodam Akiko Tanizaki (Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora). Odważna, zdecydowana, bierze życie za grzywę. Mimo twardego charakteru jest ciągle osobą bardzo ludzką i otwartą. Pomaga innym w miarę swoich możliwości, jednocześnie nie ciągnąc ich za rękę. Miejsce w temacie jak najbardziej zasłużone moim zdaniem ;) |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Lady_of_steel
|
Wysłany: 28-12-2008, 23:05
|
|
|
Ohayo!
Świetna postać, jaką jest Integra Hellsing od której m.in. ksywki powstał mój Nick ale teraz już odbiegam od tematu. Kobieta oschła, twarda, jak ze stali jest bezwzględna i bezlitosna, zdecydowana na wszystko po to by utrzymać spokój i porządek w swoim kraju. Jest piękną, wysoką, blond włosom kobietą o bardzo kontrowersyjnym charakterze. Od pokoleń jej rodzina prowadzi organizacje hellsing, a Integra już w wieku 13-stu lat obiejeła nad nią władzę. Pewna siebie,zawsze dąży do zwycięstwa i nigdy się nie poddaje.
Piszecie że Integra ma zbyt przesadzony charakter też tak myślę ale wole ją niż jakąś barbie. W ogóle wydaje mi się że kobiety w anime są jakby pomijane.
Jeśli mam patrzeć z trochę innej strony ciekawą bohaterką Death Note jest Misa Amane. Ze względu na wygląd i ubiór. Ma ona świetne ubrania i myślę że nikt nie odmówi jej urody. Jest naprawdę ładnie narysowana. Jest ona taką słodką idiotką. Przez cały czas Light ją wykorzystuje a ona tak bardzo zaślepiona miłością do niego nic nie zauważa. Gdy dowiaduje się o śmierci Yagamiego okazuje się że ona też ma uczucia [w ostatnich scenach anime] nawet jeśli niema rozumu.
Tyle ode mnie, pozdrawiam;] |
_________________ "Zabij wrogów, i przyjaciół…Twój kraj… Twoi ludzie… Nawet ty…Niezależnie ile rzeźni spowodujesz to wciąż za mało… Jesteśmy nawyłowywani do wojny, prawda?"
by Alucard Nosferatu |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-12-2008, 23:14
|
|
|
Lady_of_steel napisał/a: | Misa Amane |
Lady_of_steel napisał/a: | Jest ona taką słodką idiotką. | Brawo.
Oto definicja "prawdziwej kobiety", z ust - a jakże - kobiety...
Nie żeby ocenie Misy coś dało się zarzucić - wręcz przeciwnie, jest celna. Ale w kontekście tego o czym jest ten temat... Dziecko, uciekaj, bo jak nasze stadko czarownic cię dopadnie, nie zostaną z ciebie nawet wirtualne wióry... =_=
A następnym razem zanim palniesz taką bzdurę, upewnij się że rozumiesz o czym się rozmawia? Chyba że dla ciebie "prawdziwa kobieta" to NAPRAWDĘ taka bezwolna, głupawa, ograniczona lala w typie Misy...? Aż boję się pytać >_< |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|