Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
tysska
|
Wysłany: 27-10-2008, 18:43
|
|
|
pomocy!poszukuje anime!!
W 2004 leciało na niemieckiej vivieanime trochę podobne do Elfen Lied. Pamiętam tylko fragmenty jednego odcinka. Jacyś komandosi w zrujnowanym mieście polują na gołą (jakżeby inaczej) dziewczynę z różowymi włosami, najpewniej genetycznie modyfikowaną, a dowodzi nimi jakiś profesorek-nerwosolek. Dziewczyna na początku tego odcinka (jeśli znowu dobrze pamiętam) leży w wannie, potem ci żołnierze ją chwytają, otumaniając wcześniej gazem usypiającym, przy czym dziewczyna zabija kilku z nich. W następnej scenie wiozą ją na wózku przykrytą jakimś brezentem, lecz uwalnia się, zabija prześladowców i znowu ucieka. Doktor zaś zabija dowodzącego oddziałem i sam odlatuje Harierem. Ktoś może kojarzy co to mogło być? Leciało to tak po Hellsingu, latem 2004. |
|
|
|
|
|
mudia
|
Wysłany: 29-10-2008, 11:27 Szukam tytułu
|
|
|
Witam
Szukam tytułu anime, którego fragment niedawno oglądałem. Widziany przeze mnie fragment był użyty w jednym z AMV HELL (była to prawdopodobnie 3 część - THE MOVIE). Scena o której piszę przedstawiała pojedynek 2 panienek używających rewolwerów w czymś co przypominało z grubsza scenę z dzikiego zachodu (to było kilka sekund animacji, więc mogę się mylić). Bardzo charakterystyczny był sposób ładowania pustej broni, a mianowicie zapasowe naboje umieszczone były pomiędzy piersiami bohaterek i jakimś cudem były "wystrzeliwane" lub wypychane w powietrze, gdzie (znów w cudowny sposób) wpadały do pustych już komór rewolwerów.
Mam nadzieję, ze ktoś kojarzy taką scenę i da mi namiary na ten tytuł :) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-10-2008, 11:40
|
|
|
Scalono do odpowiedniego tematu. Anime to praktycznie na pewno Grenadier, wydane w Polsce przez Anime-Gate jako Rushuna - wystrzałowa wojowniczka. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
mudia
|
Wysłany: 29-10-2008, 11:52
|
|
|
Wielkie dzięki, to jest to :) |
|
|
|
|
|
Konkur
|
Wysłany: 29-10-2008, 20:05
|
|
|
tysska napisał/a: | pomocy!poszukuje anime!!
W 2004 leciało na niemieckiej vivieanime trochę podobne do Elfen Lied. Pamiętam tylko fragmenty jednego odcinka. Jacyś komandosi w zrujnowanym mieście polują na gołą (jakżeby inaczej) dziewczynę z różowymi włosami, najpewniej genetycznie modyfikowaną, a dowodzi nimi jakiś profesorek-nerwosolek. Dziewczyna na początku tego odcinka (jeśli znowu dobrze pamiętam) leży w wannie, potem ci żołnierze ją chwytają, otumaniając wcześniej gazem usypiającym, przy czym dziewczyna zabija kilku z nich. W następnej scenie wiozą ją na wózku przykrytą jakimś brezentem, lecz uwalnia się, zabija prześladowców i znowu ucieka. Doktor zaś zabija dowodzącego oddziałem i sam odlatuje Harierem. Ktoś może kojarzy co to mogło być? Leciało to tak po Hellsingu, latem 2004. |
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/company.php?id=6531
Widzialem tylko 3 z tych ktore tam sa podane, ale strzelalbym na Agent Aika |
|
|
|
|
|
tysska
|
Wysłany: 30-10-2008, 08:32
|
|
|
Thx :****************** |
|
|
|
|
|
Harun
Dołączył: 23 Paź 2008 Skąd: Jak ktoś wie gdzie to jest to Brenna Status: offline
|
Wysłany: 05-11-2008, 20:02
|
|
|
Hmm dawno dawno temu oglądałem chyba na C+ wieczorem coś co mi bardzo utkwiło w pamięci i nie za bardzo wiem gdzie tego szukać z góry przepraszam za chaotyczny poniższy opis ale to było jakieś 6-7 lat temu. Anime usadzone było chyba w 2 wojnie światowej tyle że były mechy. Jedną scenę pamiętam też z pociągiem przewożącym wielkie działo. Naprawdę niewiele pamiętam z tego anime ale może ktoś będzie znał i poda tytuł. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-11-2008, 20:11
|
|
|
Nie mogę mieć pewności, bo nie widziałam, ale jedyne co mi się kojarzy to Kishin Heidan/Kishin Corps/Oddziały Sterowane. |
|
|
|
|
|
Dana-chan
|
Wysłany: 10-11-2008, 18:15
|
|
|
Chyba to nie seria.
O dziewczyne imieniem Sam, która pracowała w łaźni, a właścicelką łaźni była zła czarownica, która uwięziła tęże Sam i jej rodziców. Do łaźni przychodzili róźni bogowie oraz stwory i był też pociąg, który sunął przez wodę. Na końcu linii tej kolejki była stacja Uroczysko i tam mieszkala siostra czarownicy. Był też smok - rzeka imieniem Haku. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-11-2008, 18:22
|
|
|
San, nie Sam :) (a tak w ogóle, to Sen, ale cicho)
"Spirited Away - w krainie bogów" (albo "Sen to Chihiro no Kamikahushi") |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
zloty
|
Wysłany: 17-11-2008, 19:29 Poszukuję starszego anime
|
|
|
Witam.
Zamin zacząłem oglądać tak na poważnie anime to miałem do czyniania w dziećiństwie z jednym tytułem. W ty rzecz, że nie pamiętam jakim. Może wam szybciej przyjdzie na myśl.
Fabuła była o grupce znajomych, którzy poszukiwali specyficznych kamieni(chyba ich 7 było czy coś takiego). Przywódca miał złamany miecz, jego przyjaciel był duży i silny (czyba czarnej karnacji) z wielkim mieczem i kobieta (chyba ktoś jeszcze wchodził w skład drużyny, ale nie pamiętam dokładnie). Podróżowali statkiem.
Pamiętam jeden odcinek, o tym, że dopłnęli do wyspy, która była otoczona przez latające kamienia. Chroniła ona dzwon w którym zaklęty był potwór (coś jakby wielki nietoperz), który został wydostany przez uderzenie w dzwon. Przez tan odcinek, próbowali wciągnąć go ponownie w dzwon- zbliżając do do niego i uderzając w niego poonownie. Tyle pamiętam. Może wam coś bardziej świta. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 17-11-2008, 19:35
|
|
|
Piraci Mrocznych Wód ze studia Hanna-Barbera. Żadne anime, ale fajna seria. |
|
|
|
|
|
zloty
|
Wysłany: 17-11-2008, 19:37
|
|
|
Siedze już 3 dzień czukając tego anime. Gryzie mnie nieznajomość tytułu.
A to nie takie łatwe znajeźć anime po jednym odcinku.
Scalono do odpowiedniego, przyklejonego tematu.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-11-2008, 19:45
|