Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-10-2008, 13:58 Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł...
|
|
|
Zgodnie z tytułem - temat służy do zadawania pytań o wszelkie anime, których tytuł wyleciał nam z pamięci, których fragment widziało się gdzieś przelotnie i które z tych czy innych przyczyn musimy za wszelką cenę zidentyfikować.
Osobom zadającym pytania doradzałabym podawanie od razu jak największej liczby szczegółów - im dokładniejszy opis, tym większa szansa, że ktoś będzie mógł pomóc. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Martii666
Slayers Fan
|
Wysłany: 07-10-2008, 14:21
|
|
|
Skoro tamtem temat zamknięto to ja daję moją wypowiedź jeszcze raz ;]
----
Hmmm... Niech ktoś pomoże...
Nie widziałam żadnego odcinka tego anime jedynie chwilę się wpatrywałam jak byłam mała ale chętnie bym zobaczyła..
Wiem jedynie że był taki facet co potrafił się w czarną panterę zamienić i że chyba w ostatnim odcinku zginął... Nic więcej nie pamiętam. HELP ><
Wiem na sto procent ze mało odcinków miało to anime.. do 20. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-10-2008, 15:17
|
|
|
Martii666 napisał/a: | Wiem jedynie że był taki facet co potrafił się w czarną panterę zamienić i że chyba w ostatnim odcinku zginął... Nic więcej nie pamiętam. HELP >< |
Czy to leciało na Hyperze? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Martii666
Slayers Fan
|
Wysłany: 12-10-2008, 16:47
|
|
|
Tak. I możliwe że to nie był facet tylko baba nie jestem pewna co do płci xD i zamieniał/a się w dużego czarnego kota xD chyba pantera .. |
|
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 12-10-2008, 18:48
|
|
|
Martii666
Nudziło mi się, więc sobiem poszperałem i coś znalazłem. Może to było Cybersix? |
|
|
|
|
|
Martii666
Slayers Fan
|
Wysłany: 15-10-2008, 17:58
|
|
|
Aaaa ta to to dziękuję :D Pozdrowienia ;D |
|
|
|
|
|
terpsychora
|
Wysłany: 19-10-2008, 18:10 Dziewczyna-ninja przebrana za chlopaka
|
|
|
Poszukuje anime (czy to na pewno bylo anime?), w ktorym ciemnowlosa dziewczyna-ninja biegala po drzewach z jakims chyba jasnowlosym mlodziencem-tez ninja. On myslal, ze ona jest chlopakiem, bo i wygladala jak chlopak. na poczatku chyba walczyli ze soba, ale potem podrozowali razem. no i jest to stare anime bo na pewno sprzed co najmniej osmiu. ogladalam jeden, gora 3 odcinki na kasecie vhs z wypozyczalni. szukalam juz, bezskutecznie, na stronie encyklopedii anime wydanych w Polsce. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-10-2008, 21:09
|
|
|
Szukam nazw dwóch anime sf z mechami, które oglądałem jako dziecko na vhs z wypożyczalni. Pierwszy opowiadał o międzygalaktycznym pociągu, ekspresie numer 777, którego w czasie podróży strzegł wielki robot, nazywający się chyba Sokół 7. Drugie pamiętam już gorzej - robot z anime nazywał się bodajże Omega, a matka jednej z pilotek okazywała się w pewnym momencie podmieniona na szpiega kosmitów. |
|
|
|
|
|
Konkur
|
Wysłany: 22-10-2008, 02:54
|
|
|
616 napisał/a: | Pierwszy opowiadał o międzygalaktycznym pociągu, ekspresie numer 777, którego w czasie podróży strzegł wielki robot, nazywający się chyba Sokół 7. |
Moze chodzi ci o Galaxy Express 999, lub cos pokrewnego, jeden ze statkow tam mial chyba oznaczenie 777:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=1361
616 napisał/a: | Drugie pamiętam już gorzej - robot z anime nazywał się bodajże Omega, a matka jednej z pilotek okazywała się w pewnym momencie podmieniona na szpiega kosmitów. |
Omega jest w Tekkamanie, ale nie wiem czy o to chodzi:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=755
Edit=Avellana: Zmieniono linki na prowadzące do ANN |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-10-2008, 08:31
|
|
|
Co do powyższej: na pewno nie jest to żadna z części Galaxy Express, jaką widziałam, a widziałam wszystko, co się dało dorwać w zrozumiałym języku. Owszem, jeden z pociągów przewijających się w serii był oznaczony 777, ale pojawiał się może raz (na 113 odcinków), a do tego jestem na 100% pewna, że ta seria nigdy nie była emitowana w okolicach Polski. Poza tym w znanych mi anime Matsumoto nie ma niczego, co choćby odlegle przypominało mechy...
Albo jest to jeden z jego tytułów, którego nie znam (jest kilka, chyba Space Battleship Yamato czyli Star Blazers na przykład), albo - co bym chyba uważała za bardziej prawdopodobne - trybut dla Matsumoto w serii innego reżysera.
Przypominam jeszcze jedno: linki do stron umożliwiających ściąganie plików są zabronione przez nasz regulamin. Strona, którą podał Konkur, choć zgadzam się, że zawiera bogatą bazę danych, jest tego typu stroną. Prosiłabym o podawanie w takim przypadku linków do Anime News Network. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-10-2008, 16:10
|
|
|
No mam trudne pytanie. Na jakimś amv widziałem bisha z długimi, srebrnymi włosami, zuymi oczkami i malutkimi okularkami. W jednej scenia miał gitarę i grał w zespole (ubrany był w taki dziwny strój z WIELKIMI naramiennikami) a w następnej strzelał do królików.
Z czego to? |
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-10-2008, 16:26
|
|
|
Norrc napisał/a: | No mam trudne pytanie. Na jakimś amv widziałem bisha z długimi, srebrnymi włosami, zuymi oczkami i malutkimi okularkami. W jednej scenia miał gitarę i grał w zespole (ubrany był w taki dziwny strój z WIELKIMI naramiennikami) a w następnej strzelał do królików.
Z czego to? |
Podejrzewam, że może chodzić o Ilpalazzo z Excel Saga, ale jako że anime za dużo nie oglądałam to mogę się mylić. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 22-10-2008, 16:31
|
|
|
Amarth napisał/a: | Podejrzewam, że może chodzić o Ilpalazzo z Excel Saga, ale jako że anime za dużo nie oglądałam to mogę się mylić. |
yep, to z excel sagi |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-10-2008, 18:24
|
|
|
To z osławionej Excel Sagi ?! Trzeba się zabrać za oglądanie. Minna, arigatou! |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-10-2008, 17:11
|
|
|
Coś mi się takiego przypomniało: Czytałam kiedyś jakąś recke anime o jakimś sf,
akcja oscylowała w okolicach dziewczyny (chyba w każdym razie dzieciak) i jakiegoś starodawnego robota odkopanego w postapokaliptycznym świecie. O ile dobrze pamiętam oni się połączyli w jeden twór z jakiegoś powodu i zaczęli ocalać świat oczywiście.
Nie wiem czy to przyniesie jakieś skojarzenia ale więcej nie pamiętam czytałem tylko recka nawet nie wiem gdzie.
_edit___________________
dragons haven |
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 16-02-2009, 14:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|