Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najpiękniejsze postacie żeńskie z anime |
Wersja do druku |
0rdi
Last man on the moon.
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 21-02-2010, 09:55
|
|
|
Zapomniałam...
Leenale Lee z D.Gray-Man'a.
I tu ładnie wygląda, ale tego już nie było w anime. |
Ostatnio zmieniony przez Mirror dnia 21-02-2010, 20:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 21-02-2010, 10:36
|
|
|
No to oprócz wymienionych tu wcześniej
Horo
i Yin z Darker than Black
to jeszcze dodam
Rin z Fate/Stay Night
i Shuurei z Saiunkoku Monogatari |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Sucharek
Słit tsundere.
|
Wysłany: 21-02-2010, 18:10
|
|
|
Ciężko tak z pamięci wymienić te najpiękniejsze, bo sporo ich było, ale teraz do głowy przychodzą mi:
Euphemia - ma bardzo ładną twarz i piękne oczy.
C.C - może nie tak śliczna jak Euphemia, ale jest urocza i słodka.
Reira - ma cudowne włosy, poza tym oczy postaci Yazawy są świetnie narysowane.
Sawako - w anime nie zawsze wygląda korzystnie, za to w mandze jest naprawdę bardzo ładna.
Nami - z reguły nie przepadam za przesadnie wychudzonymi postaciami, ale tutaj jakoś mi to nie przeszkadza, prawda, że ślicznie wygląda?
Kobato - jejku, ta postać jest tak przesłodka, że nie mogę się na nią napatrzeć. *.* |
Ostatnio zmieniony przez Sucharek dnia 06-04-2010, 13:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Lolika
Wariatka .
Dołączyła: 04 Kwi 2010 Skąd: Dublin , Irlandia . Status: offline
|
Wysłany: 04-04-2010, 14:46
|
|
|
Hmm..
Długo myślałam nad odpowiedzią i w końcu wybrałam
Bliźniaczki Riku i Risa z D.N.Angel.
Mimo że mają 14 lat, kreska którą są narysowane podoba mi się.
http://images.absoluteanime.com/dnangel/riku.jpg |
_________________ I'll also show you a sweet dream
next night . |
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 05-04-2010, 17:30
|
|
|
Zonk, bez urazy, ale czym te panienki różnią się od setek innych moeblobów? Ja rozumiem, że to akurat w dużej mierze rzecz gustu, ale nazywanie każdej słodziutkiej, rumieniącej się dziewuszki najpiękniejszą sprawia, że ten temat traci sens...
PS Jako mod, bardzo prosiłabym Wszystkich o krótkie uzasadnienie swoich wyborów. Ja wiem, że temat ma dopisek "galeria", ale chociaż jedno zdanie wyjaśnienia by się przydało. Zwłaszcza, że niektóre wybory są np dla mnie wręcz zagadkowe. :) |
|
|
keylan
|
Wysłany: 16-04-2010, 02:37
|
|
|
Dla mnie Re-L Mayer, bardzo ładnie narysowana, wyjątkowy makeup, zacięte usteczka i ogólna pomroczność jasna postaci :)
Re-L
Re-L 2 |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
|
Wysłany: 17-04-2010, 15:23
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Zonk, bez urazy, ale czym te panienki różnią się od setek innych moeblobów? Ja rozumiem, że to akurat w dużej mierze rzecz gustu, ale nazywanie każdej słodziutkiej, rumieniącej się dziewuszki najpiękniejszą sprawia, że ten temat traci sens... |
błąd, ja dla mnie w tym temacie nie chodzi o to, jaki poziom prezentują bohaterki, które opisuję, ale to, jak zostały narysowanie/animowane/(użyjcie jakiegoś innego adekwatnego słowa). Jeżeli patrzysz na to z innej strony, to faktycznie temat jest do zamknięcia, bo przecież poziom tego tematu jest za niski... Gdybym miał pisać o najpiękniejszym przedstawieniu postaci w anime, lista byłaby zupełnie inna. |
Ostatnio zmieniony przez zonk486 dnia 17-04-2010, 16:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-04-2010, 15:34
|
|
|
zonk486 napisał/a: | swoją drogą inne pytanie:Co znaczy wyróżnione przeze mnie słowo? Żeby nie śmiecić, Proszę o odpowedź na PW, a gdy dostanę odpowiedź, usunę treść offtopu.
[offtop_mode=off] |
Pro publico bono wrzucę jednak tu, może innych też to zainteresuje: definicja moebloba. |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
|
Wysłany: 17-04-2010, 15:50
|
|
|
Zgodnie z definicją moebloba podaną przez Hrisznaka postaci, które opisuje, w większości moeblobami NIE SĄ!!. Z resztą sprawa wygląda jak moje "Moe-Kawaii Eufemizmy".
Z tym się wiąże jedno przesłanie - Nie śmiećmy. Możemy o tym porozmaiwać w Offtop'ie, a ten temat zostawmy tak, jak jest...
Otrzymałem odpowiedź, usuwam więc pytanie zawarte w Offtopie... |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-04-2010, 15:51
|
|
|
Cytat: | błąd, ja dla mnie w tym temacie nie chodzi o to, jaki poziom prezentują bohaterki, które opisuję, ale to, jak zostały narysowanie/animowane/(użyjcie jakiegoś innego adekwatnego słowa). Jeżeli patrzysz na to z innej strony, to faktycznie temat jest do zamknięcia, bo przecież poziom tego tematu jest za niski... Gdybym miał pisać o najpiękniejszym przedstawieniu postaci w anime, lista byłaby zupełnie inna. |
Ano, wychodzi na to, że inaczej zrozumieliśmy przesłanie tego tematu. Dla mnie to temat o najpiękniejszych postaciach kobiecych w anime, przy czym nie chodzi o "wartość techniczną", ale raczej kwestie gustu. Czyli ktoś woli brunetki od blondynek, ktoś inny duże biusty itp. A skoro mają one być "najpiękniejsze" wypadałoby żeby wyróżniały się czymś z tłumu innych postaci, no chyba że dla kogoś większość współczesnych bohaterek to niemalże ideał piękna. Stąd wzięło się moje pytanie do ciebie. I nie bardzo rozumiem, co znaczy stwierdzenie "poziom tematu jest za niski".
Na drugie pytanie odpowiedział już Grisznak, a co do notki odmoderatorskiej, to nigdzie nie napisałam, że należy zedytować posty sprzed lat. To była uwaga do osób, które napisały coś ostatnio (m.in. ciebie i Loliki) i do tych, które się do tego przymierzają.
Zonk:
1. Ja chyba wyraźnie prosiłam o uzasadnianie swoich opinii, a Ty nadal tego nie robisz!
2. Mam nadzieję, że źle napisany nick Grisza, to tylko literówka.
3. Nie krzycz na współrozmówców!
4. Zwracaj uwagę na zaczynanie zdań od dużej litery, bo widzę, że często masz z tym problem, a "Niestosowanie podstawowych zasad języka polskiego" to wyjątkowo głupi powód otrzymania trzeciego osta.
5. To moje OSTATNIE ostrzeżenie i dziękuj Bogu, że mam dzisiaj dobry humor!
Amen. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-04-2010, 16:06
|
|
|
Primo, prosiłbym jednak, aby moją ksywkę pisać poprawnie. Nie wydaje mi się ona szczególnie trudna w zapamiętaniu czy zapisywaniu, ergo, proszę o poprawkę. Wiem, egomaniak ze mnie.
Secundo, czy to przypadek, że obie wymienione przez ciebie postaci pochodzą z serii ecchi kazirodczej? Ot, po prostu pytam. |
|
|
|
|
|
Chatoyant -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-05-2010, 09:04
|
|
|
Póki co to tylko Horo. Przy reszcie damskich postaci wypada bardzo wyraziście. Pewnie gdyby nie jej szelmowska natura, nie robiłaby na mnie takiego wrażenia. Najlepsze ujęcie: jej zakryta kapturem, niby to z powodu szpetoty twarz odbija się w kałuży i widać tylko perfidny uśmieszek i malującą się na obliczu świadomość, iż kolejny gość został wykiwany. Jak tu jej nie lubić. Co do samego wyglądu, to pozostańmy przy zdaniu towarzyszącego jej szczęśliwca. |
|
|
|
|
|
Mei
Otaku, otaku..
|
Wysłany: 06-05-2010, 19:27
|
|
|
Trudno mi się zdecydować pomiędzy dwiema postaciami, więc pozwólcie, że napiszę te dwie.
Yukari z Paradise Kiss - ta kreska jest taka no jak dla mnie inna jaką ją narysowano, coś w tej kresce jest. Jak wychodzi na scenę w tej przepięknej niebieskiej sukni to aż mi oczy się święcą(mogę to setki razy oglądać), wygląda tam tak przepięknie, że aż trudno to opisać!
Chii z Chobits - kreski od CLAMP nie da się opisać. Oglądałam wszystkie anime od CLAMP, ale jak dla mnie najpiękniej narysowana postać żeńska to Chii. Te długie włosy, ta twarz.. Te jej suknie.. *odpływa*
Chii
Yukari Hayasaka
Przepraszam za jakość. Wiem, że tu pięknie nie wyszła ale to jedyne co znalazłam.... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|