WASZA ULUBIONA MANGA (nie wydana w Polsce) |
Którą z tych mang chciałbyś kupić w języku polskim? |
Soul Eater |
|
15% |
[ 10 ] |
Berserk |
|
17% |
[ 11 ] |
NANA |
|
15% |
[ 10 ] |
Ouran High School Host Club |
|
23% |
[ 15 ] |
Bleach |
|
9% |
[ 6 ] |
The Summit |
|
0% |
[ 0 ] |
Dogs; Bullets and Carnage |
|
9% |
[ 6 ] |
Vampire Knight |
|
4% |
[ 3 ] |
Shaman King |
|
4% |
[ 3 ] |
Deep Love |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 34 |
Wszystkich Głosów: 64 |
|
|
|
Wersja do druku |
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 04-03-2009, 13:28
|
|
|
Dla mnie na liście nie ma ani jednego ciekawego tytułu. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 04-03-2009, 15:57
|
|
|
oprócz Shaman kinga brakuje mi Rockman.exe, ale znając życie chyba do końca moich dni będzie mi go brakować |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Ostatnio zmieniony przez RepliForce dnia 04-03-2009, 20:43, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
inverse
|
Wysłany: 04-03-2009, 20:13
|
|
|
BERSERK i CLAYMORE
chociaż znając nasz kraj to jesli Berserka jeszcze nie ma, to na Claymore bede czekal z 30 lat :))))))))))
a daleko potem :)
school rumble, rosario to vampire, regios chrome shelled[/b] |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-03-2009, 21:40
|
|
|
z tego co jest w ankiecie - to Bleach & Shaman King
claymore, school rumble również bym chętnie poczytał w rodzimym języku w papierowej wersji |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 04-03-2009, 21:54
|
|
|
Z wymienionych chyba tylko Berserk. |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-03-2009, 00:57
|
|
|
Pora na małe podsumowanie.
Ouran High School Host Club z dwunastoma punktami zdeklasował resztę stawki. W sumie to nic dziwnego. Miał przecież promocję w postaci genialnej serii telewizyjnej i choć jej nie dorównuje, to jest to wciąż dość dobry i niestereotypowy tytuł. Ma także tą zaletę (?), że wciąż wychodzi, choć brak rozwoju pomiędzy główną parą może irytować.
A drugim miejscu z identyczną liczbą ośmiu punktów są Nana, Berserk i Soul Eater. Wysoka pozycja w pełni zasłużona, ale nie mam większych nadziei odnośnie wydania tych tytułów w ciągu najbliższych dwóch lat.
Ponieważ Bleach i Vampire Knight mają zostać u nas wydane nie sądziłem, że zbyt wiele osób będzie na nie głosować. W przypadku Vampirka miałem rację, ale Wybielacz jednak dostał dość dużo głosów (6) i wygląda na to, że JPF trochę na tym tytule zarobi.
Jedynymi tytułami których nie było w ankiecie i które powtórzyły się w postach są Claymore oraz School Rumble. Te tytuły pewnie zostaną u nas wydane prędzej czy później, ze szczególnym naciskiem na bliżej niesprecyzowane później. A na pewno później niż Berserk i Ouran.
Żadnych punktów nie zebrały The Summit (yaoi) i Deep Love (jednotomowy dramat). Nic dziwnego - nikt nie zagłosuje na coś czego nie zna. Ani prawdopodobnie nie kupi.
Kyo napisał/a: | Brakuje mi na tej liście klasyki. Czyli Miyazakiego. |
Czyli najlepiej Kaze no Tani no Nausicaä (Nausicaä z Doliny Wiatru). Ten tytuł kiedyś pojawił się w ankiecie na stronie głównej wydawnictwa Waneko, ale nie zdobył zbyt wielu punktów. A szkoda, bo to bardzo dobra i krótka (trzy tomy) manga.
EDIT: Domyśla się ktoś jaką nowość szykuje Waneko na czewiec? Nie zdziwiłbym się gdyby to była kontynuacja Saiyuki, ale to tylko moje domysły. |
Ostatnio zmieniony przez vries dnia 26-03-2009, 18:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-03-2009, 19:48
|
|
|
Cytat z forum JPF'u na pożegnanie umierającego śmiercią naturalną tematu.
Cytat: | Jak się nic nie poprzesuwa, to we wrześniu będzie Ouran i Bleach. Trzeci tytuł to jeden z: Claymore, Nana, Vampire Knight - z naciskiem na Nanę, ponieważ chcielibyśmy mieć bardziej zróżnicowane propozycje wydawnicze. |
Wygląda na to że JPF nieźle zarobi we wrześniu. Zdziwiła mnie tylko obecność Claymore - widać licencja na Berserka kosztowała zbyt dużo. Jednak i tak nie ma na co narzekać. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 14-03-2009, 22:32
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Zdziwiła mnie tylko obecność Claymore - widać licencja na Berserka kosztowała zbyt dużo. Jednak i tak nie ma na co narzekać. |
Berserk będzie wydawany jeszcze przez jakiś czas (co najmniej z 10 lat). JPF po OMG! nauczyło się, że nie należy się pchać w tego typu produkcje.
Prawdę powiedziawszy JPF zawiodło mnie jesli chodzi o deluxy. Nie dam im prędko zarobić.
W sumie z tytułow niewymienionych najbardziej widziałbym różnego rodzaju shorty (ze względu na to, ze łatwiej je będzie sprzedać):
Endo short stories - 2 tomy krótkich opowiadanek. Genialne.
Believers - trochę kontrowersyjne jak na Polskę, ale bardzo dobry tytuł.
(i pewnie masa innych, których nie pamiętam).
Oprócz tego Yotsuba&! - manga, którą warto mieć. Można ją przeczytać z x* razy i nigdy się nie nudzi. No i w sumie tytuł dobry dla kazdej grupy wiekowej i każdej płci.
*W moim wypadku x to okolice 10. |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 18-03-2009, 01:44
|
|
|
Dla mnie Berserk manga jest dużo słabsza niż anime.
Owszem jest też bardziej krwawa i obsceniczna, i ma też Puka. Jak kto woli.
O gustach się nie dyskutuje.
Ostatnio znalazłem BASTARDA.
I przyznam, że ubawił mnie po pachy.
Tak cudownego łajdaka dawno nie widziałem.
OVA jest nieco słabsze, ale angielski dubbing rządzi.
Mimo to i tak warte obejrzenia. |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
|