WASZA ULUBIONA MANGA (nie wydana w Polsce) |
Którą z tych mang chciałbyś kupić w języku polskim? |
Soul Eater |
|
15% |
[ 10 ] |
Berserk |
|
17% |
[ 11 ] |
NANA |
|
15% |
[ 10 ] |
Ouran High School Host Club |
|
23% |
[ 15 ] |
Bleach |
|
9% |
[ 6 ] |
The Summit |
|
0% |
[ 0 ] |
Dogs; Bullets and Carnage |
|
9% |
[ 6 ] |
Vampire Knight |
|
4% |
[ 3 ] |
Shaman King |
|
4% |
[ 3 ] |
Deep Love |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 34 |
Wszystkich Głosów: 64 |
|
|
|
Wersja do druku |
scorpion
Gość
|
Wysłany: 03-03-2009, 17:49 WASZA ULUBIONA MANGA (nie wydana w Polsce)
|
|
|
Hej, mam prośbę. Chciałabym zrobić małe badanie rynku mangowego, pomożecie mi w tym??? Baaardzo zależy mi na Waszych ulubionych tytułach, których nie można znaleźć w języku polskim ;P |
|
|
|
|
|
sickNess
Metal Militia
|
Wysłany: 03-03-2009, 17:53
|
|
|
Z wymienionych w ankiecie to Bleach i Berserk aczkolwiek czytam też Vinland Saga, Bakuman, Gin To Kin, Buraiden Gai i Zombie Powder. |
_________________ Oh Lord, I must be crazy,
I'm settled down and I find nothing new...
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-03-2009, 18:58
|
|
|
Wybielacza nie macie po Polsku jeszcze? Dziwne...
Brakuje tytułów jak: Air Gear, Negima!, Black God... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-03-2009, 19:02
|
|
|
1. Soul Eater
2. Ouran
3. Dogs
Hmm, czy mi się zdaje, czy Bleach ma zostać wydany w tym roku przez JPF? |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-03-2009, 19:05
|
|
|
Badanie rynku? Hmm... Czy Pani przypadkiem nie pracuje w JPF? W końcu Bleach i Vampire Knight mają w ciągu roku zostać wydane właśnie przez to wydawnictwo.
Sam zaznaczyłem kolejno: Nanę, Dogs i Berserka. Choć o WIELE bardziej wolałbym zobaczyć w ofercie któregoś z wydawnictw Shin Angyo Onshi , które od dwóch miesięcy jest numerem jeden na mojej osobistej top-liście mang.
Edit: Aha, byłoby świetnie gdyby któreś z wydawnictw wydało jedną z mang Nihei Tsutomu. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-03-2009, 19:28
|
|
|
Nie wydaje mi się, aby osoba, która zakładała tę ankietę, miała cokolwiek wspólnego z jakimkolwiek wydawnictwem. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-03-2009, 20:21
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Nie wydaje mi się, aby osoba, która zakładała tę ankietę, miała cokolwiek wspólnego z jakimkolwiek wydawnictwem. |
Oj nie wiadomo, nigdy nie mów nigdy! |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 03-03-2009, 20:39
|
|
|
Tylko Dogs. Krótkie, fajne.
Berserka mam w oryginale, poza tym nie będę czekał 20 lat zanim nadgonimy resztę świata.
Z reszty większość mam dostępne w wydaniu US, a jeśli ktoś wyda coś Shintaro Kago czy Suehiro Mauro to będę mu wdzięczy i chętnie będę odwiedzał w więzieniu :D
Z lżejszych rzeczy coś Kazuo Umezu (najlepiej całość Orochi albo 14) albo Junji Ito chętnie ujrzałbym po polsku. I Tezukę. Tezuka rządzi. |
_________________ Evil Manga
Ostatnio zmieniony przez Dembol dnia 04-03-2009, 17:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-03-2009, 21:07
|
|
|
A macie jakiś spis mang wydanych w polsce ? I czy mówimy o kompletnych czy jeszcze wychodzących (jak można to do siebie porwnywać?).
Ja bym chciał kupić w języku polskim parę mang (Yotsuba to! , Mei no Naisho ... ) których niema na tym spisie. Niestety nie wiem czy są wydawane poza japonią i usa więc nie będę głosować. (poza tym oprócz nany którą i tak wolał bym "obejrzeć" nie "czytać" do końca to tam niema nic dla mnie) |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-03-2009, 21:30
|
|
|
kokodin napisał/a: | A macie jakiś spis mang wydanych w polsce ? |
Najlepiej chyba będzie jeśli podam linki do wydawnictw mających w ofercie mangi.
J.P.Fantastica - wysoka jakość wydań, w ofercie ma głównie tytuły popularne na zachodzie
Waneko - trudne do prostego sklasyfikowania wydawnictwo
Hanami - tytuły dla dorosłych, książkowy format tomików
JG Studio [czyli Otaku] - wydaje głównie dojinshi i Otaku, ale niedługo ma zamiar rozpocząć wydawanie mang
Kasen - na początku wydawało dojinshi, potem manhwy, a obecnie nie wydaje nic
Egmont - kiepska jakość wydań, wiele tytułów nie zostało wydanych w całości
Było jeszcze wydawnictwo Arashi które wydało Metropolis i padło, oraz jeszcze jakieś wydające yaoi. Też padło. Poza tym Mandragora wydała siedem pierwszych tomów Usagiego Yojimbo, Samotnego wilka i trochę innych mang.
Jeśli to offtop (oczywiście, że tak) to proszę o przeniesienie postów do innego tematu.
Edit: *patrzy w dół, po czym pada i nie szyje* |
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 03-03-2009, 21:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-03-2009, 21:35
|
|
|
Mogę się mylić, ale to chyba dość kompletna lista i do tego w jednym miejscu: Tanuki Manga |
_________________ ...
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-03-2009, 10:09
|
|
|
Nic z listy mi nie odpowiada... za to bardzo chciałbym zobaczyć wydaną po polsku lub angielsku mangę Black Lagoon... :D
Z angielskich staram się śledzić Immortal Rain wydawany przez TokyoPop, oraz manhwę Rebirth, ale to robi się nudny, angstujący tasiemiec z wampirobizonami... ~__~ pewnie to ostatnie obetnę, bo dolar skoczył i zrobiło się drogo... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 04-03-2009, 10:51
|
|
|
Po angielsku BL wyszła, po polsku ma niedługo wydać Waneko. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-03-2009, 12:14
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Nie wydaje mi się, aby osoba, która zakładała tę ankietę, miała cokolwiek wspólnego z jakimkolwiek wydawnictwem. |
Jak jest się tak naiwną osobą jak ja, to trzeba sobie wyrobić nawyk podejrzliwości. Po prostu wątpię, by ktoś chciał zakładać taki temat z czystej ciekawości. Chociaż równie dobrze pani scorpion może być związana z jakimś sklepem sprowadzającym zagraniczne mangi, choć kłóci się to z treścią ankiety. A może to grupa skanlacyjna?
Zapomniałem wymienić w pierwszym poście mang Clampetek, czyli przede wszystkim Clover i xxxHolic. Jeśli jeszcze zostałyby pięknie wydane, np w uwielbianym przez mnie formacie książkowym... Mrruu! |
Ostatnio zmieniony przez Dembol dnia 04-03-2009, 14:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kyo
Like wrestling a gorilla.
|
Wysłany: 04-03-2009, 12:51
|
|
|
Brakuje mi na tej liście klasyki. Czyli Miyazakiego. Całego. I najlepiej w kolekcjonerskim wydaniu w twardej oprawie. |
_________________ Call me Bubbles, darling! Everybody does! |
|
|
|
|
|