Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anime uczą |
Wersja do druku |
Sola
ryba
|
Wysłany: 24-07-2009, 12:23
|
|
|
JJ napisał/a: | Wszyscy faceci po czterdziestce to dżentelmeni o nienagannych manierach |
Jak napisał Ysen- tylko Włosi, bo jak do tej pory anime systematycznie utwierdzało mnie w przekonaniu, że każdy podstarzały facet to zboczeniec, któremu na widok majtek leci krew z nosa XD. |
|
|
|
|
|
R2D2
|
Wysłany: 24-07-2009, 21:06
|
|
|
Wzrost i budowa bohaterki są odwrotnie proporcjonalne do rozmiarów dzierżonej przez nią broni. |
_________________ Knights Who Say Ni!
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 26-07-2009, 14:22
|
|
|
Cytat: | Jeżeli chodzi o skrajny przypadek męskich włosów to najlepiej nadaje sie chyba pomarańczowy (Bleach) |
Cytat: | Czy mając do wyboru wszystkie kolory świata musiałeś wybrać zwykłego rudego faceta na kozła ofiarnego? :D
|
Wybór w istocie dziwny biorąc pod ówagę że w tej serii występują też włosy:
Białe
Różowe
Błekitne
Oraz
Bardzo rude
A wszystkie są męskie... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Meido
Hauuu...!
|
Wysłany: 26-07-2009, 14:25
|
|
|
Nie ma nic straszniejszego niż kawaii dziewczynka. - Higurashi no Naku Koro ni, Umineko no Naku Koro ni, Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan |
_________________ Honestly what will become of me
Don't like reality
It's way too clear to me
But really life is daily
We are what we don't see
Missed everything daydreaming
Nakarm stwora!
Ostatnio zmieniony przez Meido dnia 27-07-2009, 19:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
artemis00
|
Wysłany: 27-07-2009, 05:23
|
|
|
Imię gł.bohatera powinno zaczynać się na literę K.
Keiichi(Higurashi no Naku Koro ni)
Koichi(Kimikiss pure rouge)
Kei(Onegai Teacher)
Keitaro(Love Hina) |
_________________ Moja lista anime http://myanimelist.net/animelist/artemis00 |
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 28-07-2009, 23:36
|
|
|
Oto garść newsów zaczerpnięta ze świeżo obejrzanego Blood+. Seria skądinąd świetna i wszystkie niżej wymienione narzekania tylko dodają jej świetności, ale muszę trochę poprzeżywać.
Można latać z jednym skrzydłem.
Najlepsze co można zrobić dla serii to wybić wszystkich bohaterów którzy posiadają choćby odrobinę wdzięku.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- (Moses, Riku, Irene, Guy, Solomon, Phantom, Haji [chociaż ten to chyba się po paru latach zregenerował])
Wszechobecne różyczki potrafią być przerażające.
Niektórzy bohaterowie mają fluorescencyjne oczy. (to akurat częstszy motyw) |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
pisk8
|
Wysłany: 23-08-2009, 22:27
|
|
|
lepiej uwazaj na nauczycieli twojego brata xD (yougoi romantica ) czy jakos tak :] :]
dobrze wychowany chlopiec predzej przezyje w dzungli ;] (jyu oh sei )
Zmoderowano. IKa |
|
|
|
|
|
Eri
Gość
|
Wysłany: 23-08-2009, 23:53
|
|
|
Z jajek może wykluć się coś co wygląda jak ssak [Shugo Chara]
Wystarczy, że osoba ma długie włosy, błąszczące oczy, ma spódniczkę, i kolor mundurku akurat jak dziewczyny to od razu jest dziewczyną [Nadeshiko z Shugo Chara.]
Książe musi wyglądać jak dziewczyna, musi być słodki, kawaii, malutki i niski [Tadase z Shugo Chara]
A jego przeciwnikiem musi być wysoki, na maksa męski, koleś, który napewno ma więcej rozumu niż on [Ikuto z Shugo Chara <333 ^ ^]
Ci źli są ładniejsi [Naruto, Naruto Shippuuden, Shugo Chara] |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-08-2009, 02:01
|
|
|
Cytat: | A jego przeciwnikiem musi być wysoki, na maksa męski, koleś, który napewno ma więcej rozumu niż on [Ikuto z Shugo Chara <333 ^ ^] |
Jeżeli Ikuto jest na maksa męski........... Na bogów, on jest wiotkim catboyem! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 24-08-2009, 09:10
|
|
|
Ysen - powyższego gościa tłumaczy to, że w sumie wystarczyłoby dodać "w tej konkretnej serii" i (niestety) JEST to zdanie prawdziwe.
Na temat, obserwacja ostatnia: sprzątanie czegokolwiek polega na staniu prościutko z miotłą i wykonywaniu nią malutkich machnięć, koniecznie bez ruszania się przy tym z miejsca. Jeśli zajmuje się tym kilka osób, istotne jest, aby każda machała swoją miotłą w inną stronę. Jak sądzę, są to echa pradawnego obrzędu szintoistycznego, mającego na celu wypędzenie duchów nieczystości... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-08-2009, 09:31
|
|
|
Avellana napisał/a: | Jak sądzę, są to echa pradawnego obrzędu szintoistycznego, mającego na celu wypędzenie duchów nieczystości... |
Myślę, że nie masz racji. Zauważ, że w efekcie machania, jeśli jest ono odpowiednio intensywne dochodzi do powstania zasłony dymnej. Uważam, że zjawisko to spowodowane jest samozapłonem miotły w wyniku tarcia o cząsteczki powietrza. Pod osłoną dymu do mieszkania wdzierają się krasnoludki i szybciutko usuwają śmiecie... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Furiaboy
Funk na ścianie!
|
Wysłany: 24-08-2009, 16:29
|
|
|
Lena100 napisał/a: | Niektórzy bohaterowie mają fluorescencyjne oczy. (to akurat częstszy motyw) |
z tego co wiem oczy blyszcza sie w nocy... |
_________________ Niektórzy mają schizy z winy LOVE...
A my? Jointy i płyty winylowe... |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-08-2009, 20:27
|
|
|
Tu chyba nie chodzi o błyszczenie siatkówkowe oczu (zdjęcia-ludzie czerwone , koty żółte, psy różnie mój zielono-niebiesko) ale o fakt świecenia całych oczu lub tylko tęczówek na jakiś kolor najczęściej czerwony lub żółty (zloty).To niestety nie jest wymysł anime tylko ogólnie animatorski. Wiele złych ma czerwony błysk w oczach i większość zombie świeci na czerwono jak latarki. A tęczówki często są pierwszym widzianym elementem osoby stojącej w cieniu. W rzeczywistości oczy są błyszczące jak każdy gładki kulisty obiekt i dodatkowo przy dużym zacienieniu i odpowiednim ustawieniu światło/oko/kamera można zobaczyć odblask siatkówki. Ale to samemu trzeba świecić oczami dosłownie żeby to zauważyć a osoba oglądana zazwyczaj narzeka na oślepianie światłem (dla świecenia rogówek czyli białej części oka potrzebny jest reflektor uv i mocno zacienione pomieszczenie). Ze świeceniem tęczówek się nie spotkałem ale rzeczywiście jest to dość popularny motyw w anime.
Dlatego można uznać ze anime uczą nas znowu właśnie takiej herezji.
Apropo herezji dzisiaj niefortunnie zabrałem się za genshaft i ku mojemu zdziwieniu ludzie w 23 wieku powszechnie twierdzą ze klon to idealna kopia osoby wraz z osobowością i że jak ktoś ma klona to aż rwie się do umierania za sprawę. W życiu nie uwierzę że klon może być uznany zamiennikiem osoby. Abstrahując od pojęcia duszy osobowość kształtuje się całe życie i zwykła kopia genetyczna nie była by w stanie posiadać moich stanów umysłowych. W innym otoczeniu mogla by nawet mieć odmienne zainteresowania i tego nie da się przewidzieć. Prawdopodobnie zmniejszając w tym anime stosunek mężczyzn do kobiet na 1:9 po drodze wytruli i chrześcijan i inne wyznania aby osiągnąć taki światopogląd zimnonaukowy.
Więc nauczyłem się że w 23 wieku mój klon pójdzie za mnie do pracy (nie mając moich wspomnień) i nikt się nie zorientuje. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 24-08-2009, 22:32
|
|
|
To z ta sama jaźnią klona można wytłumaczyć tym, że mają technologię programowania umysłu. Choć w sumie czy przypadkiem nie było powiedziane że główny zły nie zachowuje się tak samo jak poprzednie jego klony?
Ale nie zapominaj że 23 wieku twoje DNA będzie zmieniało kolor. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 25-08-2009, 08:49
|
|
|
kokodin napisał/a: | Apropo herezji dzisiaj niefortunnie zabrałem się za genshaft i ku mojemu zdziwieniu ludzie w 23 wieku powszechnie twierdzą ze klon to idealna kopia osoby wraz z osobowością i że jak ktoś ma klona to aż rwie się do umierania za sprawę. W życiu nie uwierzę że klon może być uznany zamiennikiem osoby. | Akurat w Geneshafcie było to bardzo ciekawie i sensownie przedstawione - ja osobiście uważałem (i nadal uważam), że społeczeństwo tam przedstawione było dość wiarygodne. Zauważ, że to o czym mówisz było oficjalnie obowiązującą tezą (z którą zdecydowanie nie wszyscy w danym świecie się zgadzali). Teza ta wynikała z przyjęcia założenia, że geny (i tylko geny) decydują o całokształcie istoty - jej zdolnościach, charakterze i roli w społeczeństwie. Dodatkowo przedstawione tam społeczeństwo wyraźnie niechętnie podchodziło do kwestii relacji międzyludzkich innych niż profesjonalne. W konsekwencji łatwo było wyciągnąć wniosek, że klony są faktycznie zamienne, nawet jeśli nie dysponują tymi samymi wspomnieniami. (kwestia duszy się tam nie pojawiała - jeśli istniała w tym społeczeństwie jakaś religia, to była to pseudonaukowa "religia" technologii genetycznej).
Gamer2002 napisał/a: | Ale nie zapominaj że 23 wieku twoje DNA będzie zmieniało kolor. | To raczej był jakiś system "oznaczania" wykrytych cech niż faktyczna zmiana koloru ;) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|