Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anime uczą |
Wersja do druku |
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 03-02-2010, 22:24
|
|
|
Szkolne pielęgniarki i nauczycielki to zawsze piękne dorosłe i dobrze rozwinięte kobiety. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-02-2010, 22:38
|
|
|
Oj nie zgodzę się. Równie dobrze mogą to być lolitki o kształcie onigiri lub wręcz dzieci.(doki doki school hours - Mika "sensei" Suzuki, paniponi dash Rebecka "Becky" Miyamoto) Widywane są nawet cat maidy :] (druga seria jubei chan) Natomiast ukochana Onizuki jest wręcz przeciętna.
Ja mam swoją hipotezę. Mali ludzie są nieporadni. Nie chodzi nawet o wiek ale generalnie o rozmiar. Mali dorośli, kobiety, to wręcz nieziemskie formy egzystencji. Kompletny brak własnej woli , wieczne mieszanie się z tłumem i kompletny brak siły przebicia. (doki doki school hours, hit no ware) |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
|
|
|
|
lipa3000
Gość
|
Wysłany: 04-02-2010, 01:58 anime uczą
|
|
|
Wszyscy obgadują cię w twoim towarzystwie, tak że możesz bez problemu usłyszeć. Kiedy na nich spojrzysz, szybko się odwracają i zawsze pada tekst typu "Nie patrz na niego/nią" lub "Udawaj że nic nie mówiłaś/mówiłeś".
(większość produkcji w klimatach szkolnych, ostatnio widziane w Another World, Tomoyo Chapter - swoją drogą bardzo mnie to irytowało. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 04-02-2010, 03:16
|
|
|
Ja bym to skwitował gatunkiem. Pielęgnica lub profesórka w komedii ecchi musi być ecchi. Jest to o tyle wkurzające, że schemat ten przechodzi czasem razem z głosem (przynajmniej w dubbingu). I przykładowo Saori Shikijo z mahoromatica jest boobmonsterem dubbingowanym przez Wendee Lee, jak również Mitsuka Yoshimine z dears jest boobmonsterem dubbingowanym przez Wendee Lee. Poza tym to klony jakich mało. Fryzura i okulary i całe to zmiany. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-02-2010, 10:32
|
|
|
kokodin napisał/a: | Ja bym to skwitował gatunkiem. Pielęgnica lub profesórka w komedii ecchi musi być ecchi. Jest to o tyle wkurzające, że schemat ten przechodzi czasem razem z głosem (przynajmniej w dubbingu). I przykładowo Saori Shikijo z mahoromatica jest boobmonsterem dubbingowanym przez Wendee Lee, jak również Mitsuka Yoshimine z dears jest boobmonsterem dubbingowanym przez Wendee Lee. Poza tym to klony jakich mało. Fryzura i okulary i całe to zmiany. |
nie musi. Sae-sensei z Battle Programmer Shirase wcale nie jest ecchi, ale sam tytuł według recenzenyta uzył tego sformułowania wobec tego tytułu...
Wracając do tematu:
Najgłówniejsza komendantka informatycznych sił wojskowych jest małą dziewczynką w wieku ok. 10 lat.
[Battle Programmer Shirase] |
|
|
|
|
|
kinek17
More Exorcists!
|
Wysłany: 04-02-2010, 22:00
|
|
|
A no sorry
więc:
Umarłem kilka razy ale za każdym razem stałem się silniejszy.(Bleach)
To już jest komedia ,że Ichigo w każdej walce dostaje takie baty ,że leży już na ziemi myśląc o śmierci a następnie nagły przypływ mocy, krwotok zatamowany, głowa sama się zszyła... |
Ostatnio zmieniony przez kinek17 dnia 04-02-2010, 23:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-02-2010, 22:06
|
|
|
kinek17 napisał/a: | Moim zdaniem np: ludzie oglądający anime lub czytający nawet sama mangę są bardziej wyrozumiali ,wrażliwi i lepiej odnajdują się w środowisku. |
Moim zdaniem np: ludzie czytający pierwszy post są bardziej zorientowani w temacie. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 04-02-2010, 22:08
|
|
|
Uwielbiam takie wypowiedzi, no prawdziwy trolling. Do rozpoczęcia dyskusji należy znać temat tej dyskusji. W tym przypadku należało by przeczytać pierwszy post. Który wyraźnie mówi , że ten temat jest zaprzeczeniem słowa "uczyć". Czyli pokazuje rzeczy które występują w anime a są sprzeczne z rzeczywistością lub prawami fizyki lub w ogóle łamią konwencje realizmu w inny sposób. Ewentualnie ukazują prawidłowości świta anime, które w realnym świecie są stereotypowe bądź nieistniejące a w anime to standard. Czyli niezniszczalne ubranka, opieranie się na obciętej ręce lub reguła zatrzymania walki na czas monologu . |
|
|
|
|
|
domino1118
domenic
|
Wysłany: 05-02-2010, 11:54
|
|
|
Najbardziej mnie tknęło gdy oglądałem Elfen Lied, bowiem tam zdałem sobie sprawę, że człowiek tak naprawdę nigdy nie zaakceptuje inności do końca, że będzie z nią walczył do samego końca przez co sam staje się o wiele gorszy niż ten " odmieniec", i nigdy do końca nie będziemy w stanie odróżnić tego co moralne od tego co niemoralne... |
Ostatnio zmieniony przez domino1118 dnia 05-02-2010, 11:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 05-02-2010, 11:55 Re: Anime uczą
|
|
|
RappaR napisał/a: | Wpisujcie tu rzeczy, które nauczyły was anime. Znaczy się, rzeczy, które "nauczyły" was anime.
Zacznijmy:
osoba, która je codziennie na obiad pizze i hotdogi to osoba mająca obsesję na punkcie zdrowej diety(Eureka Seven)
im mocniej jesteśmy pobici, tym więcej mamy siły(Hajime no Ippo)
można tworzyć aniime o boksie nie znając podstaw sposobu oceniana walk(Hajime no Ippo: New Challanger)
przeciętny student japońskiej szkoły nie trenujący koszykówki ma wyskok na poziomie lepszym od gwiazd NBA - 132 cm(Slam Dunk)
im ktoś jest większy i ma większe mięśnie, tym mniej tlenu zużywa(Tytania)
Tyle na razie, więcej nie pamiętam, ale będę na bieżąco wrzucał. |
Dla przypomnienia cel tematu, dla osób które nie zajrzą do 1. posta o co chodzi w nim. |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-02-2010, 12:20
|
|
|
0rdi, wstawienie pierwszego posta jest bardzo dobrym pomysłem, szkoda tylko, że trzeba by to powtarzać co każdą stronę, by odniosło jakiś skutek.
W temacie: patent z bronią wychodzącą z ciała nie będzie tak samo dobry w przypadku snajperki jak w przypadku miecza. (Utena vs DTB2) |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 05-02-2010, 12:37
|
|
|
Geny urody i celnego strzelania u facetów są sprzężone.
W znakomitej większości przypadków należący do szeroko pojętej "drużyny" snajper (albo w każdym razie facet, którego specjalnością jest celne strzelanie) jest przystojniakiem i zazwyczaj także playboyem. Znany mi wyjątek to oczywiście Ghost in the Shell i (chyba) Saitou, za to tytułów na potwierdzenie można przytoczyć cały pęczek, od Kurza z Full Metal Panic! zaczynając (chociaż sam typ jest znacznie wcześniejszy, pamiętam podobnego jegomościa z Urashimana i różnych innych starociowatych serii).
Zabawne: kobiety w podobnej roli to już znacznie bardziej zróżnicowane typy... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-02-2010, 12:44
|
|
|
Cytat: | Geny urody i celnego strzelania u facetów są sprzężone. |
... Zazwyczaj również z genem głosu Shinichiro Mikiego. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-02-2010, 17:10
|
|
|
jeżeli główny bohater haremówki ma jakichkolwiek kolegów, najczęściej są to postacie typu głupkowatych, często zboczonych "piesków", które zawsze patrzą na piersi swoich "wybranek"(nawet jeśli chodzi o te z filmoteki dla dorosłych...). [Green Green, Midori No Hibi, To love Ru] |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|