Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
Dembol
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-05-2012, 13:02
|
|
|
Oh, chyba sobie zamówię, coś sensownego nareszcie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 04-05-2012, 14:51
|
|
|
Dawno nie czytałem ANN... z ważniejszych głupot:
Hmm... kolejny raz rozdano Tezuki i nikt nie zauważył:
Główna - Historie (Hitoshi Iwaaki)
Za świeże podejście - Shut Hell (Itoh Yu)
Żadna z nagród nie powinna dziwić. Historie jest dobre mimo, ze strasznie się zaczyna dłużyć. Shut Hell to również świetna pozycja.
"Rozdział 0" Kenshina wyjdzie w sierpniowym Shounen Jumpie. Bardzo promują coś tego Kenshina ostatnio. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-05-2012, 14:10
|
|
|
Czyli mamy oficjalnego następcę Kuroshitsuji. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-05-2012, 17:25
|
|
|
Urawa napisał/a: | Gdyby wydawali w podwójnych numerach, może bym się nawet skusił, ale kolejny tasiemiec... nie, dziękuję. |
Doh, straszne. Seria, która ma ponad 15 tomów, bo posiada coś takiego jak fabuła, ale przy okazji dozuje informacje, tak by czytelnik miał frajdę próbując się domyślić o co naprawdę chodzi i tworząc teorie a pro po tego co tak naprawdę wydarzyło się w Sablier. Doprawdy, potworne, że autorka nie podała wszystkich odpowiedzi na tacy, dzięki czemu seria pewnie zamknęłaby się w 10 tomach. A przy okazji byłaby zdecydowanie mniej ciekawa. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 28-05-2012, 17:35
|
|
|
Cóż, tak już mam, że gdy widzę serię mającą -naście czy więcej tomów, to zachowuję ostrożność. Fanem serialozy nigdy nie byłem, a tu na dodatek mamy coś nieskończonego, co i dwudziestu albo trzydziestu tomów doczekać się może. Ale spokojnie, klientela na to w Polsce jest, więc fakt, że ja nie kupię, wielkiego wpływu na rynek miał nie będzie. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 28-05-2012, 17:51
|
|
|
Urawa napisał/a: | co i dwudziestu albo trzydziestu tomów doczekać się może. |
Dwadzieścia pewnie będzie, ale w trzydzieści szczerze wątpię, biorąc pod uwagę fakt, że właśnie wyjaśniana jest główna tajemnica serii, czyli rzeczona tragedia w Sablier. Owszem, wciąż jest sporo wątków do rozwiązania, ale wydarzenia będą się teraz już toczyć dość szybko biorąc pod uwagę fakt, że wyszła na jaw tożsamość osoby odpowiedzialnej za ten chaos i fabuła może już tylko zmierzać w stronę zakończenia.
Ale co tam, do dobrego namawiać nie będę. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-05-2012, 18:38
|
|
|
Tren napisał/a: | Dwadzieścia pewnie będzie, ale w trzydzieści szczerze wątpię, biorąc pod uwagę fakt, że właśnie wyjaśniana jest główna tajemnica serii, czyli rzeczona tragedia w Sablier |
Bleachowi i Dragon Ballowi to nie przeszkadzało.
Anyway, nie jestem targetem, więc nie kupię. Ale fajnie wiedzieć, że znowu będą jakieś fangirle i będzie co hejcić z zasady. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 28-05-2012, 18:54
|
|
|
Slova napisał/a: |
Anyway, nie jestem targetem, więc nie kupię. Ale fajnie wiedzieć, że znowu będą jakieś fangirle i będzie co hejcić z zasady. |
Nie wiem do końca czemu targetem nie jesteś... no, chyba że nie lubisz dobrej fabuły, złożonych i ciekawych postaci oraz osnuwającej historię (dobrej) tajemnicy.
Cytat: |
Gdyby wydawali w podwójnych numerach, może bym się nawet skusił, ale kolejny tasiemiec... nie, dziękuję.
|
Tasiemiec ma raczej fabułę arc'ami lub epizodyczną. Pandora Hearts to jest jedna, ciągła historia bez żadnych "skoków" czy arc'ów, wyraźnie starannie zaplanowaną. Nie nazwałbym jej więc tasiemcem, to po prostu długa historia.
Nawiasem mówiąc, to jedna z trzech mang którym postawiłem na razie 10... i jedyna spośród nich nie zakończona. |
|
|
vries
|
Wysłany: 28-05-2012, 20:58
|
|
|
Czasem człowiek widzi parę stron i już wie, że nie jest targetem. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 28-05-2012, 21:20
|
|
|
vries napisał/a: | Czasem człowiek widzi parę stron i już wie, że nie jest targetem. |
Cóż, jeśli ktoś się zniechęca do Pandory tylko dlatego, że zawiera ładnie narysowanych panów* to pozostaje mi szczerze współczuć tej osobie....
*to jedyny powód jaki przychodzi mi do głowy, jeśli jest inny proszę mnie poprawić |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|