--- |
Wersja do druku |
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 09-12-2010, 19:35
|
|
|
Właśnie. Poza tym sprawa ta wydaje mi się strasznie nierealna. Produkowanie seriali animowanych z pewnością bardzo dużo kosztuje, a kto to kupi? Wiadomo, ile w Polsce jest piratów.
Neostorm napisał/a: | Ogólne założenia tematyczne to szeroko pojęte sci-fi z naciskiem na problemy związane z wpływem technologii na społeczeństwo, dróg rozwoju ludzkości
oraz odwiecznego konfliktu człowiek-maszyna. |
Wszystkie animacje będą na to samo kopyto?
Osobiście wydaje mi się, że jeżeli rzecz taka miałaby faktycznie powstać... Nawet na polskim rynku... To przydałoby się jakieś profesjonalne podejście. Jak możemy się wypowiedzieć, jak nie wiemy nawet jaki jest poziom rysowników, jak to wszystko ma wyglądać? Wiadomo, że nikt nie kupi jakiejś gównianej kreskówki, a skąd mamy wiedzieć, że ona taka nie będzie? Może zastanów się nad tym pomysłem, sam spróbuj się dowiedzieć, czy się opłaca, przygotuj jakąś próbkę, zobacz, czy miałbyś środki, a potem pytaj ludzi? Bo jak na razie to mam wrażenie, że jesteś jakimś dzieciakiem, który sobie marzy, że będzie miał własne studio. Zejdź na ziemię. |
|
|
|
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 09-12-2010, 19:53
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-12-2010, 20:12
|
|
|
Wiesz co? Tanuki to niezbyt odpowiednie miejsce na dywagacje poświęcone takim projektom. Idź na anime.com.pl - tam udziela się większość polskich fanów, załóż ankietę albo daj newsa. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-12-2010, 21:07
|
|
|
Urawa napisał/a: | Wiesz co? Tanuki to niezbyt odpowiednie miejsce na dywagacje poświęcone takim projektom. Idź na anime.com.pl - tam udziela się większość polskich fanów, załóż ankietę albo daj newsa. |
Zdajesz sobie sprawę jak bardzo zły to pomysł dla osoby takiej jak Neostorm. Przecież acepowe trolle od razu go zjadą za brak konkretów i styl wypowiedzi. Nie sądzę by jego zespół był gotowy na taki kubeł zimnej wody. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 09-12-2010, 21:16
|
|
|
Można by jeszcze w ramach prowokacji napisać w takiej ankiecie acepowej, że studio Neostorma nie zamierza produkować produkcji przypominających japońskie ecchi, ponieważ nie mają fabuły. :P |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-12-2010, 21:22
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Zdajesz sobie sprawę jak bardzo zły to pomysł dla osoby takiej jak Neostorm. Przecież acepowe trolle od razu go zjadą za brak konkretów i styl wypowiedzi. |
Z drugiej strony - jeśli nie jest gotowy na zimny prysznic ze strony użytkowników Acepa (bo stawiam dolary przeciw orzechom, że nie tylko trolle mu taki zafundują), to tym bardziej nie jest gotowy na kubeł zimnej wody ze strony wolnego rynku. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-12-2010, 21:26
|
|
|
Ależ o czym wy mówicie? Acep to miłe i przyjazne ludziom środowisko, a skoro Neostorm twierdzi, że nie ma zamiaru, jak sam napisał, produkować komentarzy o charakterze "emocjonalno personalnym", to kontakt z szerszym gronem polskich fanów będzie dlań bardzo dobrym rozwiązaniem. Bo wszak po przejściu przez acep chłopak zniesie już wszystko i będzie odpowiednio przygotowany do stawiania czoła nowym wyzwaniom. Do odważnych świat należy! |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 09-12-2010, 21:57
|
|
|
Cytat: | Ależ o czym wy mówicie? Acep to miłe i przyjazne ludziom środowisko |
http://anime.com.pl/Sailor_Kiepska%3F,news,read,5006.html
Tyle na temat i koniec offtopu. :P |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 10-12-2010, 16:48 ---
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 10-12-2010, 17:06 ---
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-12-2010, 17:13
|
|
|
To chcesz robić tą animację, czy nie?
Czytając pierwszy post miałam wrażanie, że chcecie być po prostu twórcami z kasą i możliwościami wielkiego studia. Tak się nie da. Nikt jednak nie mówi, że nie możecie spróbować metodą małych kroczków. Twórca Oban Star Racers zaczął do kilkuminutowej animacji, a serię telewizyjną wyprodukował po 9 latach. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 10-12-2010, 17:22
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 10-12-2010, 18:44
|
|
|
No to co w końcu? Widzę, że od początku nie byłeś poważny. Po co w takim razie zawracać ludziom głowę? |
|
|
|
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 10-12-2010, 19:16
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-12-2010, 21:25
|
|
|
Co ma wspólnego narodowość z robieniem animacji? Na Bory i Jeże, skoro chcesz robić animację to rób, a nie smęć na forum, że nie dane Ci było urodzić się Japończykiem. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
|