--- |
Wersja do druku |
Isgenic
|
Wysłany: 08-12-2010, 12:41 ---
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:12, w całości zmieniany 11 razy |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-12-2010, 13:17
|
|
|
Neostorm napisał/a: | poruszającą problemy, które spowodowały wspięcie się japońskiej animacji na wyżyny popularności w latach 80 i 90 |
A konkretniej? |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-12-2010, 13:23
|
|
|
A czego właściwie dotyczy ten temat? Istniejącego już studia o nazwie "Replikant" i jego działalności, opłacalności produkowania filmów animowanych w Polsce? Bardzo to niejasne. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-12-2010, 17:06
|
|
|
Neostorm napisał/a: | Co o tym sądzicie? Czy nasz rynek jest w stanie udzwignąc coś takiego, czy lepiej od razu skierować swoje wysiłki na wersję .ang? |
Być może. Biorąc jednak pod uwagę, że bardzo wyraźnie sprawia Ci trudność napisanie jednego w pełni zrozumiałego zdania, to ja zdecydowanie odradzałbym Ci jakikolwiek biznes.
Nie próbuję Cię tutaj obrazić, tylko stwierdzam fakt - jeżeli nie potrafisz wysłowić się nawet na tyle, by wypytać ludzi o opinię, to nie ma sensu pakować się w cokolwiek, co wymaga nakładów finansowych i własnej działalności gospodarczej. To wymaga kontaktowania się z ludźmi, organizowania środków i funduszy, od diabła formalności. Jesteś pewien, że czujesz się na siłach? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-12-2010, 17:38
|
|
|
Neostorm napisał/a: | Tak, temat dotyczy opłacalności produkowania animacji w .pl wersji językowej. |
Polskie zdanie powinno brzmieć:
kokodin napisał/a: | Tak, temat dotyczy opłacalności wydawania animacji w polskich wersjach językowych. | I zaraz produkować? Czyli co konkurencja dla Se-ma-fora z Bielska-Białej i produkcja kreskówek? Czy chodzi o coś w stylu Vision "Anime Gate"?
Już mniejsza o szczegóły, tak trudno napisać zrozumiały przymiotnik, zamiast źle napisanego skrótu? (powinno być chyba "pl." no chyba że chodzi o ostatni człon domeny internetowej)
Szczerze mówiąc w pierwszej chwili myślałem, że znowu jakaś chińska firma wali spamem w stylu tych listów "(...)urządzenia takie jak, telefony, ipod(...)" |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-12-2010, 18:00
|
|
|
Se-Ma-For jest z Łodzi.
Enyłej - jeśli chcesz prowadzić biznes, to znajdź sobie człowieka od PRu i badań marketingowych. W tej chwili zabierasz się do tego w taki sposób, że nie zaliczyłbyś pierwszego roku na zarządzaniu. A prawdziwy rynek jest znacznie surowszy od dowolnego profesora. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 08-12-2010, 19:35
|
|
|
W dalszym ciągu nie dostałem odpowiedzi. Co to są "problemy, które spowodowały wspięcie się japońskiej animacji na wyżyny popularności w latach 80 i 90"? Aspekty prawne i etyczne pracy Super Saiyana?
Cytat: | co by bylo gdybyście zobaczyli animację nie do odróżnienia wizualnego od animacji japońskiej? |
Zastanowimy się, jeśli rzeczywiście zobaczymy? |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-12-2010, 19:48
|
|
|
A no rzeczywiście sfr i Se-Ma-For to dwa oddzielne, a ja zawsze myślałem że jedno studio.
Dzięki za klapa po łapach. |
|
|
|
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:02 ---
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:13
|
|
|
Cytat: | Daj się wciągnąć w świat, o którego istnieniu nie miałeś pojęcia! |
I dalej nie mam! Bo autor tematu pytania o KONKRETY zupełnie ignoruje! Fajnie!
Cytat: | Właśnie powstaje niezależne studio, którego celem jest produkcja animacji |
Srsly? Wyobraź sobie, że ktoś pyta w ten sposób:
Właśnie powstaje nowa firma, która wytwarzać będzie Produkty Spożywcze. Pyszne Produkty Spożywcze, mniam! Czy zamierzasz kupić Produkty Spożywcze?
Będzie ci się chciało dawać sensowną odpowiedź? Czy na zadane w ten sposób pytanie w ogóle można sformułować sensowną odpowiedź? No właśnie. |
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:26 ---
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:28
|
|
|
Neostorm napisał/a: | "Witamy wszystkich miłośników zaawansowanej technologicznie rozrywki. Prosimy o zajęcie miejsc siedzących i zapięcie pasów, gdyz przyjęcie tej informacji może spowodować niekontrolowane emocje.
Daj się wciągnąć w świat, o którego istnieniu nie miałeś pojęcia! Właśnie powstaje niezależne studio, którego celem jest produkcja animacji. Chcielibyśmy przekonać się jednak czy mamy w ogóle czego szukać na polskim rynku, dlatego uprzejmie prosimy o wypełnienie prostej ankiety, w skład której wchodzi 7 krótkich pytań. Dziękujemy za zainteresowanie." |
Prawie dobrze. Widocznie te podręczniki "korporacyjnego marketingu" na coś się przydały. Tylko na miłość boską... gdzie ta ankieta?
Nie wspominając o tym że warto by się pochwalić np. trailerem, produkowanego przez was polskiego anime, bo obecnie jest to temat o niczym. |
|
|
|
|
|
Isgenic
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:33 ---
|
|
|
--- |
Ostatnio zmieniony przez Isgenic dnia 25-10-2013, 09:14, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:35
|
|
|
Neostorm - jak znajdziesz jelenia który da Ci na to wariactwo pieniądze, to masz u mnie piwo. I drugie, jeśli podasz jego namiary i telefon.
Guzik, nie dobrze. Dowiedziałeś się z tego akapitu czegoś nowego? Bo ja nie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:40
|
|
|
Ysen, przynajmniej napisał parę dobrze brzmiących zadań a to jakiś postęp, szczególnie jeśli wziąć pod uwagę jego wypowiedzi na tanukowym ircu.
Neostorm napisał/a: | Czy dla dobra tego forum lepiej jest wstawić link do ankiety *TU*, czy też wrzucić jako osobny post? |
Edytuj pierwszy post i dodaj link tak by był dobrze widoczny. |
|
|
|
|
|
|