Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-01-2012, 13:11
|
|
|
Fate/Zero ma niemal samych dorosłych bohaterów, w przeciwieństwie do Fate/Stay Night co wiele osób uważa za zdecydowaną zaletę serii. Zresztą Stay Night nie należy oglądać, tylko przechodzić grę.
Zresztą obejrzyj sam opening Fate/Zero i spytaj siebie czy nie chcesz obejrzeć serii z taką grafiką. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-01-2012, 14:58
|
|
|
Bez tego nie zrozumiesz połowy gagów w Carnival Phantazm :P |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 27-01-2012, 15:02
|
|
|
Żadne z was mnie nie przekonało...
Ech...
To chyba muszę obejrzeć i sam się przekonać ;D
A do gry dostępu nie mam, poza tym nie przepadam. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-01-2012, 15:52
|
|
|
Bo Fate to dobra seria jest. Przy czym dla mnie jest tym lepsza, że znam Fate Stay Night i sam brak Shirou jest dla mnie megazaletą... Seria zawiera dorosłych bohaterów, walki, postaci historyczne, klimat, mrok, krew. Czego chcieć więcej? :3 |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 27-01-2012, 17:05
|
|
|
Salva napisał/a: | Bo Fate to dobra seria jest. |
You have won golden pants. Takiego argumentu oczekiwałem. Idę oglądać anime i rozejrzeć się za grą. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-01-2012, 17:12
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Salva napisał/a: | Bo Fate to dobra seria jest. |
You have won golden pants. Takiego argumentu oczekiwałem. Idę oglądać anime i rozejrzeć się za grą. |
Pfffffff. Tyle to powiedziałyby ci oceny na jakimkolwiek serwisie o anime. Myślałam, że pytasz o mniej oczywiste powody, a nie o to czy najlepsze anime ostatniego sezonu jest dobre..... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 27-01-2012, 18:25
|
|
|
Tren napisał/a: | shugohakke napisał/a: | Salva napisał/a: | Bo Fate to dobra seria jest. |
Pfffffff. Tyle to powiedziałyby ci oceny na jakimkolwiek serwisie o anime. Myślałam, że pytasz o mniej oczywiste powody, a nie o to czy najlepsze anime ostatniego sezonu jest dobre..... |
Ja nie chciałbym się wtrącać, ale muszę nieśmiało wtrącić swoje trzy grosze, albowiem mam takie dziwne wrażenie, że to był sarkazm. |
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 27-01-2012, 18:50
|
|
|
Sarkazm czy nie, teraz trzymamy go za słowo.
Ale tak w temacie, to naprawdę jest do dobre anime i dobra gra. Niestety FSN wypadło blado w porównaniu do pierwowzoru, pewnie dlatego że bez uciekania się do patentów jakie zastosowano w Higurashi ciężko opowiedzieć historię która jest tak rozbudowana. Gra ma o ile dobrze pamiętam 46 możliwych zakończeń, (40 to co prawda bad endy, ale co tam), prawie zawsze wnoszących coś do historii i dostarczających dodatkowych informacji/smaczków.
Fate/0 to z kolei prawdziwe mistrzostwo. Na dobrą sprawę nie ma tutaj za wiele akcji. Przez większość czasu słuchamy dialogów, patrzymy jak rozwijają się różne intrygi. Ale dzięki temu walki stały się naprawdę czymś wyjątkowym, nie są przypadkowe i bezsensowne. Za to są epickie. Albo nawet EPICKIE.
Znajomość FSN pomaga wyłapać sporo ciekawych detali. Pomijając już fabułę, miło się na to patrzy, graficznie jest dopieszczone jak mało które anime w ostatnim czasie. No i jest Saber w garniturze! xD
Powiem tyle że pierwszą połowę F/0 udało mi się już obejrzeć dwukrotnie. |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 27-01-2012, 21:53
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Ma ktoś rozsądny argument za obejrzeniem fate/stay night i fate/zero? Pamiętam, że kiedyś się za nie zabierałem i jakoś nie przypadły mi do gustu, a tu wszyscy szaleją na ich punkcie i nie bardzo wiem o co chodzi, więc chętnie bym obejrzał, ale potrzebuję chyba motywacji z zewnątrz ^^ |
Cóż, obie serie mają niezłą ścieżkę dźwiękową, więc choćby właśnie za to warto obejrzeć te serie.
Salva napisał/a: | Seria zawiera dorosłych bohaterów, |
W Fate/ Stay Night byli oni dla mnie czasami zbyt dziecinni. |
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-01-2012, 22:32
|
|
|
Dlatego Stay Night nie należy oglądać. Zero należy.
Złote majtki możesz sobie wsadzić shugohakke. |
Ostatnio zmieniony przez Salva dnia 27-01-2012, 22:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 27-01-2012, 22:37
|
|
|
Nie chciałem cię urazić, widać moje zrozumienie nagrody przez ciebie pożądanej okazało się totalną porażką. Przepraszam.
Tak tak btw. udało mi się zdobyć grę i zabieram się do jej zgłębiania. |
|
|
|
|
Mistique
|
Wysłany: 27-01-2012, 22:43
|
|
|
kokodin napisał/a: | Mahoromatic w zasadzie spełnia wszystkie wymienione zachcianki.
Akcja jest dosyć banalna, ale z upływem odcinków rośnie do kulminacji fabularnych (w obydwu sezonach) Nachalna jest jedynie pewna nauczycielka, ale bardzo dobrze współgra to z "all dirty things are bad" i ogólnie charakterem pokojówki :P Kolejny plus to to, że tam niema głupich postaci. Poza tym świetna stara animacja Gainaxa, dopracowana kreska z początków panoramicznych anime (nieostre brzegi trzeba im wybaczyć). A w drugim sezonie jest jeszcze gratis moja ulubiona blond pokojóweczka (I'm sorry) Minuwa i w sumie sporo krwi i zniszczenia. Muzyka jest świetna a wersja anglojęzyczna bardzo przyjemna. |
Obejrzałem oba sezony i nie były jakoś nadzwyczaj fajne. Szczególnie końcówka całego anime była niezadowalająca. Tak czy siak dzięki za polecony tytuł. Ponowię jednak jeszcze raz swoją wcześniejszą prośbę o polecenie mi anime bowiem mam ochotę obejrzeć coś jeszcze.
Cytat: | Mam ochotę obejrzeć przyjemną komedię z elementami ecchi. Uwaga jest jedna, te elementy ecchi, o których wspomniałem nie mają być nachalne, a jedynie urozmaicać co niektóre momenty delikatnymi detalami. Nie ma to być też typowy mózgojeb, a coś co ma ręce i nogi. Trzyma się kupy i ma choć mały zarys fabuły. Przykładem może być chociaż ostatnia pozycja jaką widziałem "Mayo Chiki". Jeśli zaś chodzi o to co widziałem, a czego nie to zapraszam na moją listę tanuki. Oczekuję propozycji, z góry dzięki. | [/quote] |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 27-01-2012, 23:20
|
|
|
Salva napisał/a: | Dlatego Stay Night nie należy oglądać. Zero należy. |
Na PAconie ucięliśmy sobie ze znajomymi dyskusję na temat Zero. I choć nie brakowało takich, którym ta seria się podobała, to jednak byli i tacy, którym nie przypadła do gustu - krytykowano wolne tempo akcji, brak rozstrzygających walk, przegadanie niektórych odcinków. Mi osobiście Zero się podoba, ale jeśli ktoś jest faktycznie przyzwyczajony do tego, że anime o pojedynkach mają raczej szybkie tempo, to Zero może go rozczarować. Ergo, nie każdemu konwencja Zero musi przypaść do gustu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 28-01-2012, 00:16
|
|
|
Mistique napisał/a: | kokodin napisał/a: | Mahoromatic w zasadzie spełnia wszystkie wymienione zachcianki.
Akcja jest dosyć banalna, ale z upływem odcinków rośnie do kulminacji fabularnych (w obydwu sezonach) Nachalna jest jedynie pewna nauczycielka, ale bardzo dobrze współgra to z "all dirty things are bad" i ogólnie charakterem pokojówki :P Kolejny plus to to, że tam niema głupich postaci. Poza tym świetna stara animacja Gainaxa, dopracowana kreska z początków panoramicznych anime (nieostre brzegi trzeba im wybaczyć). A w drugim sezonie jest jeszcze gratis moja ulubiona blond pokojóweczka (I'm sorry) Minuwa i w sumie sporo krwi i zniszczenia. Muzyka jest świetna a wersja anglojęzyczna bardzo przyjemna. |
Obejrzałem oba sezony i nie były jakoś nadzwyczaj fajne. Szczególnie końcówka całego anime była niezadowalająca. Tak czy siak dzięki za polecony tytuł. Ponowię jednak jeszcze raz swoją wcześniejszą prośbę o polecenie mi anime bowiem mam ochotę obejrzeć coś jeszcze.
Cytat: | Mam ochotę obejrzeć przyjemną komedię z elementami ecchi. Uwaga jest jedna, te elementy ecchi, o których wspomniałem nie mają być nachalne, a jedynie urozmaicać co niektóre momenty delikatnymi detalami. Nie ma to być też typowy mózgojeb, a coś co ma ręce i nogi. Trzyma się kupy i ma choć mały zarys fabuły. Przykładem może być chociaż ostatnia pozycja jaką widziałem "Mayo Chiki". Jeśli zaś chodzi o to co widziałem, a czego nie to zapraszam na moją listę tanuki. Oczekuję propozycji, z góry dzięki. |
| [/quote]
Dororon Enma-kun Meramera |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 28-01-2012, 01:13
|
|
|
Mistique, Najlepiej powiedz co najbardziej schrzanili w Mahoromatiku a co było jego mocnymi stronami, i dobierze się po tych kryteriach. Strzelenie kolejnego tytułu tak z powietrza znowu będzie podyktowane głównie gustem polecającego.
Ja bym brnął dalej np w Hand Maid May i tak ona potem jest duża.:P Ale to znowu mój fetysz, cyborgi i ich dylematy. Tutaj z kolei znacznie więcej haremu, mniej wrogów i sporo więcej dziwnego humoru. I warto jest obejrzeć wszystkie 11 z 10 odcinków :P
Albo Sora no Otoshimono, które chwilami też ma coś z Mahoro (i świetny opening pierwszego odcinka drugiej serii). |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|