Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Unknown.
Gość
|
Wysłany: 28-01-2012, 15:16
|
|
|
yo!
Miałem ogromy zastój w oglądaniu anime, nawet myślałem że już koniec z oglądaniem anime na zawsze, ale znowu mnie na coś natchnęło.
Szukam dobrego seinena, jakieś propozycje ? |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-01-2012, 15:59
|
|
|
Hm, Shigurui, Black Lagoon, Monster, Gantz? |
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-01-2012, 18:11
|
|
|
Unknown. napisał/a: | yo!
Miałem ogromy zastój w oglądaniu anime, nawet myślałem że już koniec z oglądaniem anime na zawsze, ale znowu mnie na coś natchnęło.
New Getter Robo
Giant Robo
Fate/Zero
Baccano!
Genshiken
Higurashi no Naku Koro Ni
Mazinkaiser SKL
Infinite Ryvius
Noein
O dziewczynie skaczącej przez czas
Paranoia Agent
Perfect Blue
Millenium Actress
RahXephon
Skull Man
Sky Crawlers
Armored Trooper VOTOMS
REDLINE - a to już tylko dlatego, że warto |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 28-01-2012, 20:40
|
|
|
Gość napisał/a: |
Polecam Ima, soko ni iru boku. |
|
|
mageno
|
Wysłany: 31-01-2012, 20:57
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie,
Ostatnio zaczęłam oglądać różne anime o klimatach wampirycznych tj. Vampire Princess Miyu (tv+OVA) oraz Blood+. Przyznam, że oba tytuły bardzo mi się spodobały. Szczególnie połączenie przeszłości ze współczesnością było interesujące (np. jak do tego doszło, że Miyu i Saya są tym kim są). Oczywiście anime nie są bez wad, ale jak dla mnie ich zalety niemalże całkowicie przysłoniły minusy. Kreska w obu przypadkach mi nie przeszkadzała. Szukam zatem podobnych anime, w których występuje: wyżej wspomniany klimat lub podobny, główna bohaterka jest płci żeńskiej i jest "pogromcą" (mam wrażenie iż kobiety w anime są bardziej uczuciowe), zazwyczaj walczy z rasą podobną do swojej mając pomocnika, nutka mroku, gatunek: dramat, horror, w każdym razie nie komedia. Proszę tylko bez Hellsinga i Vampire Hunter. Wiem, wybredna jestem :).
Wprawdzie bez wampirów, ale już do swojej listy dodałam Jigoku Shoujo.
Inne związane z krwią; zobaczyłam całe Shingetsutan Tsukihime - niezbyt porywające, by nie rzec, że nudne (przynajmniej dla mnie). Shiki darowałam sobie po trzech odcinkach.
A i jeszcze coś. Parę miesięcy temu postanowiłam przypomnieć sobie pewne anime z dzieciństwa, pewnie dobrze wam znane - Magic Knight Rayearth. Stwierdzę tylko iż to nie to samo uczucie co dawniej ;]. Ale prawdopodobnie drugiego podobnego anime nie ma? Tutaj pytam raczej z ciekawości.
Dziękuję za wskazane wszelkie podobne pozycje. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-01-2012, 21:09
|
|
|
mageno napisał/a: | główna bohaterka jest płci żeńskiej i jest "pogromcą" (mam wrażenie iż kobiety w anime są bardziej uczuciowe), |
Ga Rei Zero i Kara no Kyoukai. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 31-01-2012, 21:30
|
|
|
mageno napisał/a: | Witam wszystkich serdecznie,
Ostatnio zaczęłam oglądać różne anime o klimatach wampirycznych tj. Vampire Princess Miyu (tv+OVA) oraz Blood+. Przyznam, że oba tytuły bardzo mi się spodobały. Szczególnie połączenie przeszłości ze współczesnością było interesujące (np. jak do tego doszło, że Miyu i Saya są tym kim są). Oczywiście anime nie są bez wad, ale jak dla mnie ich zalety niemalże całkowicie przysłoniły minusy. Kreska w obu przypadkach mi nie przeszkadzała. Szukam zatem podobnych anime, w których występuje: wyżej wspomniany klimat lub podobny, główna bohaterka jest płci żeńskiej i jest "pogromcą" (mam wrażenie iż kobiety w anime są bardziej uczuciowe), zazwyczaj walczy z rasą podobną do swojej mając pomocnika, nutka mroku, gatunek: dramat, horror, w każdym razie nie komedia. Proszę tylko bez Hellsinga i Vampire Hunter. Wiem, wybredna jestem :).
|
Blade. Główna postać żeńska jest pełnoprawną częścią duetu ze słynnym zabójcą wampirów tak po 3-4 odcinku.
Po za tym z anime o wampirah znam jeszcze JoJo's Bizarre Adventure, ale to nie spełnia twoich kryteriów.
Cytat: | A i jeszcze coś. Parę miesięcy temu postanowiłam przypomnieć sobie pewne anime z dzieciństwa, pewnie dobrze wam znane - Magic Knight Rayearth. Stwierdzę tylko iż to nie to samo uczucie co dawniej ;]. Ale prawdopodobnie drugiego podobnego anime nie ma? Tutaj pytam raczej z ciekawości. |
Sokou no Strain |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:33
|
|
|
Gdybyś nie pluł komedią to polecenia godnym był by Moon Phase, toż to jest parodia sitcomu, przepleciona z horrorem akcji. Trochę to dziwnie współgra z nekomimi.
Z rzeczy bardziej do ludzi podobnych, ale nie o wampirach, Witch Hunter Robin. Czyli o tym obłędzie gdzie są dobre i złe wiedźmy a przynależność do którejś grupy to tylko miraż.
A tak z innej beczki, trudno jest znaleźć serial o potworach, gdzie głównym bohaterem demonicznym nie była by kobieta, to się po prostu lepiej sprzedaje. Nightwalkera nie liczę :P |
|
|
|
|
|
mageno
|
Wysłany: 01-02-2012, 12:15
|
|
|
Dziękuję za odzew, nie spodziewałam się tylu odpowiedzi.
Przed chwileczką skończyłam oglądać Ga Rei Zero - właśnie takich motywów poszukiwałam. Btw. świetne anime. Dzięki jeszcze raz :] |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-02-2012, 22:54
|
|
|
ŁYP! Dyskusję na temat definicji seinena przeniesiono tutaj. Idźcie, nie grzeszcie więcej... |
|
|
karthus
|
Wysłany: 05-02-2012, 17:32 POSZUKUJE ANIME - bardzo proszę o pomoc
|
|
|
Poszukuje jakiegoś anime w którym głównym wątkiem jest kobieca dominacja (femdom), nie musi być to bardzo hardcorowe. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 05-02-2012, 20:10
|
|
|
Witam
Poszukuję anime które aktualnie wychodzi lub już wyszło do końca. Z elementami sf,magii, super mocy, fantasy, mechów. Nie musi to być razem ale chociaż jeden element w anime. Głównie chodzi o te elementy a nie o to gdzie i kiedy się anime dzieję. Znajdzie się coś nowego?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 05-02-2012, 20:44
|
|
|
Kizvo napisał/a: | Witam
Poszukuję anime które aktualnie wychodzi lub już wyszło do końca. Z elementami sf,magii, super mocy, fantasy, mechów. Nie musi to być razem ale chociaż jeden element w anime. Głównie chodzi o te elementy a nie o to gdzie i kiedy się anime dzieję. Znajdzie się coś nowego?
Pozdrawiam |
Wszystko to znajdziesz w Horizon in the Middle of Nowhere.
Cytat: | Poszukuje jakiegoś anime w którym głównym wątkiem jest kobieca dominacja (femdom), nie musi być to bardzo hardcorowe. Bardzo proszę o pomoc. |
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to G-Taste. Chyba, że serie z patologicznymi tusndere w rodzaju MM. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 05-02-2012, 21:02
|
|
|
Owszem, znalazłem już te anime ale nie chce mi się oglądać go po angielsku. Umiem go ale po prostu wolę po polsku. Są takie słówka których nie do końca rozumiem a głupio jest tracić sens wypowiedzi dlatego czekam na tłumaczenia.
Jeżeli ktoś jeszcze zna fajnie gdyby te anime były bardziej brutalne z krwią itp. mogą być też ecchi, czasem są ciekawe jak na ten gatunek. Jak np. High School DxD bardzo mi przypadło to anime do gustu. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 05-02-2012, 23:24
|
|
|
Szukam anime o konflikcie dwóch (lub więcej) sił czy raczej grup postaci, ale uwaga widza ma być w miarę równo rozdzielona między strony (jak w LoGH z tym, że na neutralności narracji mi specjalnie nie zależy - może być rozdział na dobrych i złych). Epickie walki oraz związki wszelakie (od romantycznych po familijne) między antagonistami mile widziane. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|