Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 24-01-2012, 23:08 Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2)
|
|
|
Potrzebuje lekkiego i wciągającego anime, na nocne oglądanie z dziewczyną, co polecacie ;) ?
Temat przycięty ze względu na rozmiar. Stary temat dostępny tu.
Przypomnę zasady obowiązujące w temacie:
Temat służy do zadawania pytań o serie polecane w jakiejś kategorii. Innymi słowy, mogą się tu znaleźć pytania w rodzaju: "jakie komedie romantyczne polecacie?", "co podobnego do aaa mógłbym obejrzeć", względnie "Widziałam bbb, ccc i ddd - podsuńcie coś w podobnych klimatach?"
Posty nie będące odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań będą usuwane.
Posty "Eee to świetna seria, polecam wszystkim" - jeśli nie będą odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań - będą usuwane.
Tematy dublujące ten temat będą zamykane lub scalane.
Bezimienny
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 24-01-2012, 23:16
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Potrzebuje lekkiego i wciągającego anime, na nocne oglądanie z dziewczyną, co polecacie ;) ? |
Bible Black - i emocje gwarantowane.
A serio, zależy od dziewczyny, bo najlepiej pod nią to dobrać. Może jakaś komedia w stylu "Ranma 1/2" albo nawet "One Piece"? Opcjonalnie "Hanasakeru Seioshonen", bo to dobre i wciągające shoujo, z wartką akcją, a przy tym dające się oglądać obu płciom. Podobnie rzecz się ma z "Kimagure Orange Road". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
Ostatnio zmieniony przez Urawa dnia 24-01-2012, 23:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 24-01-2012, 23:17
|
|
|
Tak Bible Black i koniec ;d...
Co do One Piece to za długo by się nakręcać, chyba że movie, a Ranma 1/2 zobaczę ;) |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-01-2012, 00:30
|
|
|
Z Ranmy szczerze polecam odcinek ova o gotowaniu (Akane versus Ranma I will be the One to Inherit Mothers Recipes), to jest chyba mój ulubiony, albo jeszcze ten dwuczęściowy o bagnie (Reawakening Memories) Ogląda się świetnie i po japońsku i po angielsku. Ale najdziwniejsze jest to, że tutaj właściwie niezależnie które odcinki się ogląda, niektóre jednak muszą być w kolejności. Ale można sobie na wyrywki wybrać te najfajniejsze. I szczerze jest tego tyle, że niektóre są rzeczywiście nudne. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 25-01-2012, 01:58
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Potrzebuje lekkiego i wciągającego anime, na nocne oglądanie z dziewczyną, co polecacie ;) ? |
Gurren Lagann, GaiGaiGar, Shin Mazinger a po za tym, to nie wiem - co ty lubisz a co ona lubi? Macie jakieś wspólne preferencje? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 25-01-2012, 07:50
|
|
|
Ja bym powiedział jeszcze, że dla dziewczyny fajny mógł by się okazać Ghost Hunt Jeżeli jest dobra z angielskiego to zdecydowanie po angielsku, bo to nie jest klepany dub, on żyje a zwłaszcza główna bohaterka. No i właśnie ni to horror ni romans, ale z pewnością akcja i deszczyk. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 25-01-2012, 09:30
|
|
|
616 napisał/a: | cesarz vedry napisał/a: | Potrzebuje lekkiego i wciągającego anime, na nocne oglądanie z dziewczyną, co polecacie ;) ? |
Gurren Lagann, GaiGaiGar, Shin Mazinger |
Ty to byś nawet zakochanym mechy wciskał.... |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 25-01-2012, 16:13
|
|
|
Cytat: | Ty to byś nawet zakochanym mechy wciskał.... |
inb4 616 zaproponuje Godannara i Gundam 8th MS Team.
Ja bym zaproponował zakochanym jeszcze Heromana ;]. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 25-01-2012, 16:23
|
|
|
Urawa napisał/a: | 616 napisał/a: | cesarz vedry napisał/a: | Potrzebuje lekkiego i wciągającego anime, na nocne oglądanie z dziewczyną, co polecacie ;) ? |
Gurren Lagann, GaiGaiGar, Shin Mazinger |
Ty to byś nawet zakochanym mechy wciskał.... |
Lekkie i wciągające, podałem pierwsze trzy tytuły spełniające warunki jakie mi przyszły do głowy, nigdzie nie było powiedziane, że nie chce mechów.
A tak, zapomniałbym - do listy dorzucam jeszcze REDLINE. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 25-01-2012, 16:47
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Cytat: | Ty to byś nawet zakochanym mechy wciskał.... |
Serio? Jak już, to z mechatych produkcji chyba jakoś tam Seed najbardziej pasuje, bo to romansidło z mechami w tle. Ale ja tam się nie znam, mam mieszane uczucia względem mechów (co nie znaczy, że ich nie lubię), jednak na spotkanie z dziewczyną nie brałbym takich rzeczy. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 25-01-2012, 18:13
|
|
|
Urawa napisał/a: | Gamer2002 napisał/a: | Cytat: | Ty to byś nawet zakochanym mechy wciskał.... |
Serio? Jak już, to z mechatych produkcji chyba jakoś tam Seed najbardziej pasuje, bo to romansidło z mechami w tle. Ale ja tam się nie znam, mam mieszane uczucia względem mechów (co nie znaczy, że ich nie lubię), jednak na spotkanie z dziewczyną nie brałbym takich rzeczy. |
Godannar to może nie najlepszy wybór, bo fanserwis może odstraszać, ale akurat 08th MS Team to prawdziwy romans z mechami. A jedyny Gundam który ma mechy w tle to War In The Pocket, który też ma trochę romansu, ale nazwać go lekkim to byłoby niedopwiedzenie, bo prawidłowe określenie to "You will cry like a baby".
O, wiem jakie jest lekkie a do tego zabawne anime, które mógłbym polecić w tej sytuacji - Dororon Enma-kun Meramera.
Okej, przeglądam na spokojnie swoją listę....Baccano!, Durarara!!, S-CRY-Ed, Slayers, Star Driver, Steamboy, Hoshi no Ou Komodo, Laputa, Ponyo, Tiger & Bunny. Co ty na to, CV? |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 25-01-2012, 18:58
|
|
|
Cytat: | Serio? Jak już, to z mechatych produkcji chyba jakoś tam Seed najbardziej pasuje, bo to romansidło z mechami w tle. |
Nah, melodramacik raczej, a romans głównego bohatera ostatecznie był platonicznie denny jak i ta seria.
Heroman to co prawda prosty przygodowy shonen i swój jedyny romansik miał niewiele mniej platoniczny, no ale w końcu 13 latki nie mogą być niepedagogiczne, a to co było było naturalne i całkiem "kiutne".
W sumie Star Driver się nadaje nawet i bardziej bo to shojo... Chociaż nie polecałbym puszczenia tego swej dziewczynie jeżeli istnieje ryzyko, że ma drugiego. Zakończenie nawsadzałoby jej bzdur do głowy ;P
Nie powiedziałbym, by Shin Mazinger był lekki. Tzn, miał sporo fajnych i także lajcikowych momentów, ale miał też, no wiesz... ZAKONCZENIE.
Owszem, było ono jedną z najbardziej awesome rzeczy tej awesome serii, no ale... |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 25-01-2012, 21:20
|
|
|
616 napisał/a: | Godannar to może nie najlepszy wybór, bo fanserwis może odstraszać,ale akurat 08th MS Team to prawdziwy romans z mechami. |
Popieram, Gundam 08th MS Team do oglądania z dziewczyną jak najbardziej, seria nie za ciężka, romantyczna filozofia, do przemyśleń może zmusić nienachalnie, mechy się nie narzucają.... |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 27-01-2012, 13:01
|
|
|
Może nie do końca ten temat...
Ma ktoś rozsądny argument za obejrzeniem fate/stay night i fate/zero? Pamiętam, że kiedyś się za nie zabierałem i jakoś nie przypadły mi do gustu, a tu wszyscy szaleją na ich punkcie i nie bardzo wiem o co chodzi, więc chętnie bym obejrzał, ale potrzebuję chyba motywacji z zewnątrz ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 27-01-2012, 13:03
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Może nie do końca ten temat...
Ma ktoś rozsądny argument za obejrzeniem fate/stay night i fate/zero? Pamiętam, że kiedyś się za nie zabierałem i jakoś nie przypadły mi do gustu, a tu wszyscy szaleją na ich punkcie i nie bardzo wiem o co chodzi, więc chętnie bym obejrzał, ale potrzebuję chyba motywacji z zewnątrz ^^ |
Fate/Zero ma Broskandera. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|