Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czy smoki mają astral? |
Wersja do druku |
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2003, 10:07
|
|
|
Zgadzam się z dwójką moich przedmówców. Niby dlaczego Bogowie mają być mniej astralni od Mazoku, skoro są ich przeciwwagą w świecie. A co do boskich sług o mocy powiedzmy Gaava, Xellossa, czy nawet Kanzela, to według mnie ich nie było. Nie ma o nich żadnej wzmianki w opisach Kouma Sensou. Najprawdopodobniej więc Wodny Smok ich nie miał. Możliwe, że inni Dzierżyciele powzięli inną taktykę (kapłan świątyni Valbazarda pobąkuje coś o jego sługach), ale według mnie liczą raczej na jakość i śmiertelników mając nadzieję, że przeważą szalę na ich stronę (i patrząc na przypadek Liny nie przeliczyli się w rachubach, jedna śmiertelniczka zniszczyła fragment Rubinookiego (w powieściach dwa) oraz pośrednio Phibby'ego, nie licząc już średniopoziomowców i pomniejszych,gdzie przyczynili się także pozostali z ekipy). |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-05-2003, 14:12
|
|
|
I give up. Niech będzie, może coś źle słyszałem, albo przeoczyłem. Faktem jednak jest, że w serialu tylko Mazoku mogły przejść na plan astralny(to że ludzie nie mogą jest normalne, ale smoki powinny mieć dość mocy), a gdzieś zdaje się widziałem schemat, który klasyfikuje smoki jako bardziej materialne od Mazoku. Ale niech będzie że mi się przyśniło^^.
Co do tego, że Shinzoku liczą na śmiertelników to ujmę to tak - podobnie jak Mazoku^^. A co do tego, że do zabicia "średniopoziomowców" przyniła się reszta ekipy. Akurat. Lina morduje Mazoku a reszta ściąga na siebie ciosy. Nawet największe ofiary załatwia osobiście. Raz potwora(tego wodnego) załatwił Zel, ale wpierw musiał prosić Linę o łaskawą zgodę. I jeszcze jak się o niego bali, czy sobie aby poradzi, sam jeden. Masakra, jakby tylko Lina umiała się bić.
Serika - Nie zrozumiałaś widzę mojej teorii (już ją unieważniłem ale co tam). Jeśli Ceiphied byłby materialny, a Shabby astralny, to w dalszym ciągu trzymali by się swoich ras. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Dąbi
|
Wysłany: 21-05-2003, 14:39
|
|
|
Nie za bardzo istota materialna nie jest w stanie zadziałać na astral a istota astralna nie jest w stanie zadziałać na materię. Cepfried i Shabranido to 2 strony tej samej monety i obaj mają sa astralni w głownej mierze. Jeśli Cepfried to byłaby sama materia to nie działała by żadna magia odnoszaca sie do jego mocy a taka istnieje i jest całkiem skuteczna.[/quote] |
_________________ Ludzie i narody będą działać racjonalnie, kiedy wyczerpią wszystkie inne możliwości. ^^ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|